پخش زنده
امروز: -
معاون اول قوه قضائیه: دین اسلام دارای شاخصهای منحصر بفردی است و همین دین میتواند آدمی را به حد اعلاء برساند و از سقوط نجات دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام و المسلمین "غلامحسین اژه ای" در اولین همایش ملی ناجا و تمدن نوین اسلامی با تقدیر از سردار " حسین اشتری" فرمانده نیروی انتظامی و سردار "احمدرضا رادان" رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا و دیگر دست اندرکاران برگزاری این همایش، اظهار داشت: بحمدلله مرکز مطالعات راهبردی ناجا، فعال و با انگیزه بالایی مشغول به فعالیت است.
وی با بیان اینکه همه باور داریم که جهان هستی، آفرینندهای دارد و دارای نظم و انضباط خاص و هدفمند است، گفت: همگان قبول داریم آفریننده این جهان؛ علیم، قدیر، رحیم و رحمان است و میدانیم که از جمله آفرینندههای جهان هستی، انسان به عنوان اشراف مخلوقات است.
این مقام عالی دستگاه قضا ادامه داد: انسان دارای تفکر، تعقل، تدبر و ممتاز بین سایر مخلوقات الهی است و با این تفکر و تعقل میتواند در سایر اجزای هستی تصرف کند؛ آدمی براساس تفکر و تدبیر میتواند با استعداد و ظرفیتی که خداوند در او قرار داده به اعلاء صعود کرده و یا با سقوط، از حیوان پایینتر و پستتر شود.
معاون اول قوه قضائیه بیان کرد: باور داریم دین اسلام؛ دینی جامع، کامل و کافی برای رسیدن انسان به قله سعادت است و انسان با دستورات ناب اسلامی میتواند به سعادت برسد. دین اسلام دارای شاخصهای منحصر بفردی است و همین دین میتواند آدمی را به حد اعلاء برساند و از سقوط نجات دهد.
وی اضافه کرد: حدود ۴ دهه قبل در ایران اسلامی، یک انقلاب با رهبری فردی اسلام شناس، فقیه جامع الشرایط و ... به وقوع پیوست و یکی از عالمان دینی والهی با حمایت مردم این انقلاب را در بهمن ۵۷ به پیروزی رساند.
حجت الاسلام اژهای ادامه داد: انقلاب اسلامی به رهبری فقیه عادل و تربیت شده اسلام ناب، نظامات اسلامی را پایه گذاری کرد.
وی اضافه کرد: انقلاب مبتنی بر نظام اسلامی، کارگزارانی متناسب با این نظام میخواهد، این نظام اسلامی زمانی میتواند مفید، موثر و کامل واقع شود که دولتمردان و کارگزاران آن پایبند به انقلاب و نظام اسلامی باشند.
معاون اول دستگاه قضا خاطر نشان کرد: چنانچه کارگزاران انقلاب اسلامی فاقد بینش اسلامی باشند نمیتوانند موثر واقع شوند.
وی افزود: نظام اسلامی مبتنی بر "لا اله الا الله" است؛ یعنی این نظام اسلامی هم جذب و هم دفع، هم سلب و هم ایجاب دارد. یعنی چنین نظام اسلامی هم شمشیر و هم کتاب دارد، در مقابل ظلم و ظالم میایستد و در مقابل مظلوم و غیر ظالم؛ خضوع، خشوع و جذب دارد.
اژهای بیان کرد: کارگزاران نظام اسلامی و دولتمردان اسلامی باید مبتنی بر بینش توحیدی ناب و اسلام جامع باشند که چنین رویکردی باعث میشود همه ارکان جامعه اعم از اقتصاد، فرهنگ، انتظام بخشی و ... "اسلامی" باشد یعنی بینش دولتمردان اسلامی مبتنی بر اسلام جامع باشد، نمیتوانیم بگوییم دارای نظام اسلامی هستیم، اما اقتصاد، فرهنگ و ... کشورمان غیراسلامی باشد.
معاون اول قوه قضائیه خاطر نشان کرد: دولت اسلامی و کارگزاران چنین دولتی موظف هستند بستر جامعهای را فراهم تا فضائل اخلاقی در همه ابعاد آن رشد یابند و انسانها به سوی سعادت و کمال بروند.
وی ادامه داد: اقتضای رسیدن به سعادت انسان نیازمند مقدماتی است و بخشهای مختلف جامعه باید این مقدمات را فراهم کنند، در چنین شرایطی همه بخشهای جامعه و کشور باید اسلامی شود. اگر بخواهیم یک تمدن الگو و اسوه برای جهان ارائه کنیم باید از اسلام ناب که دین جامع و کامل است بهره بگیریم.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای مطرح کرد: جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دینی است که مأخذ آن "وحی" است و از ناحیه خدای قادر، متعال، علیم و ... نازل شده است، خدایی که بر همه چیز عالم، قادر، رحمان و رحیم است و سرنوشت نهایی همه ما به دست اوست، او مالک یوم الدین است اگر بر این مبنا حرکت کردیم، میتوانیم بگوییم تمدن نوین اسلامی را پایه گذاری کرده ایم.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری این همایش توسط مرکز مطالعات راهبردی ناجا تأکید کرد: صدها هزار بار خداوند را شکر که چنین نیروی انتظامی خوب، متدین، مخلص، جهادگر و آینده نگری داریم البته ضعفهایی نیز وجود دارد.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به نقش ناجا در رسیدن به تمدن نوین اسلامی، یادآور شد: نقش و اهمیت نظم و امنیت در جامعه بر کسی پوشیده نیست، نظم و امنیت در دین مبین اسلام دارای جایگاه رفیعی است؛ دین اسلام بر ایجاد نظم و امنیت اهتمام و تأکید دارد و برای تولیدکنندگان این نظم و امنیت نیز ارزش قائل است، همچنان که برای کسانی که مخل نظم و امنیت هستند مجازات در نظر میگیرد.
وی با تأکید بر نقش موثر نیروی انتظامی در تحقق تمدن نوین اسلامی، گفت: مأموریتهایی که در قانون اساسی برای نیروی انتظامی تعیین شده به نوعی بیانگر نقش نیروی انتظامی در شکل گیری و رسیدن به تمدن نوین اسلامی است.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای باطرح این سوال که کدام نیرو، بخش و یا دستگاهی را سراغ دارید که با این سطوح از مردم و کشور سروکار داشته باشد؟ گفت: نیروی انتظامی با همه اقشار جامعه سروکار دارد؛ پلیس حافظ جان، مال و ناموس مردم است.
وی خطاب به فرماندهان و کارکنان پلیس، بیان کرد: شما در اقصی نقاط کشور از خط مرزی، تا دل شهرها و روستاها حضور دارید و از جهات مختلف ایفای نقش میکنید و ما قدردان تلاش نیروی انتظامی هستیم. امروز ناجای ما بحمدالله پویا و مورد اعتماد است.
وی با اشاره به عصر جاهلیت، بیان کرد: امروز نیز در عصر مدرن جاهلیت شاهد کودک کشی با بمب و موشک و ... توسط ایادی استکبار هستیم، این ظلمت جهان، حقیقتا ظلمات است و تاریکی اندر تاریکی با رنگ و لعابی به ظاهر روشن است. اگر میخواهیم در این جاهلیت مدرن و در این ظلمات روشن نما به نقطه مطلوب و تمدن نوین اسلامی برسیم به هیچ وجه نباید به آنچه که هستیم بسنده کنیم، باید قوه قضائیه، نیروی انتظامی، دولت و ... در تراز انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین اژهای بیان کرد: باید برای مطرح شدن به عنوان الگو در جامعه جهانی با شاخصهای اسلامی تلاش کنیم.