نماینده مجلس آذربایجان بر تحقق راه حل مسالمت آمیز و به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت فلسطین تاکید کرد.
گوهر بخشایش، نماینده مجلس آذربایجان صبح امروز (چهارشنبه 27 دی) در دومین روز نشست سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: تصمیم رئیس جمهور امریکا مبنی بر به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت جدید اسرائیل و منطقه جدید برای انتقال سفارت امریکا موجب نگرانی همه کشورهای اسلامی شد. ما با این تصمیم به شدت مخالفیم زیرا مغایر قوانین بین المللی است.
نماینده مجلس آذربایجان با بیان اینکه تصمیم ترامپ تصمیم منفی بر درگیری های کنونی بین اسرائیل و فلسطین دارد افزود: این تصمیم می تواند آسیب فراوانی به منطقه خاورمیانه وارد کند بنابراین امریکا باید در این تصمیم تجدید نظر کند.
وی ضمن اعلام حمایت آذربایجان از حقوق مردم فلسطین تصریح کرد: آذربایجان خواستار راه حل مسالمت آمیز است و قدس را به عنوان تنها پایتخت فلسطین به رسمیت می شناسد از این رو آذربایجان کنگره کمک به فلسطین را برگزار کرد و با نظارت سازمان ملل در سال 2017 هماهنگی های خوبی برای کمک های انسان دوستانه به مردم فلسطین انجام داد همچنین در این کنگره در خصوص اشغال سرزمین قدس شرقی صحبت و این موضوع محکوم شد.
بخشایش با اشاره به اهداف دشمنان برای خدشه دار کردن چهره اسلام گفت: همبستگی ا سلامی ضروری است اسلام دین گذشت است بنابراین برای افزایش همبستگی اجلاس هایی را در چارچوب همکاری اسلامی در آذربایجان برگزار کردیم اتحادیه پارلمانی نیز نشأت گرفته از این سازمان همواره مورد حمایت آذربایجان بوده است.
نماینده مجلس آذربایجان همچنین در پایان به وضع منطقه قره باغ اشاره کرد.
رئیس هیأت پارلمانی قزاقزستان: قزاقستان از همه مذاکراتی که تاکنون در مورد سوریه انجام شده است حمایت می کند
رئیس هیأت پارلمانی قزاقزستان گفت: قزاقستان از همه مذاکراتی که تاکنون در مورد سوریه انجام شده است حمایت می کند زیرا ایده های مصوب در این مذاکرات را راه حل بحران سوریه می داند.
رئیس هیأت پارلمانی قزاقزستان صبح امروز (چهارشنبه 27 دی) در دومین روز نشست سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اظهار داشت: مسأله سوریه یکی از مسائل مهم جهان است زیرا مسائلی مانند افراط گری، حل و فصل مناقشات منطقه ای و مسئله آوارگان سوری در بر می گیرد.
وی با بیان اینکه آستانه میزبان مذاکرات سوریه بود تا آتش بس در این کشور حاکم شود که 8 دور مذاکره سبب شد تا مذاکرات ژنو زمینه لازم را برای ورود به مسائل سیاسی سوریه پیدا کند افزود: در مذاکرات آستانه تعیین مناطق کاهش تنش مطرح شد و کشورهای ایران، روسیه و ترکیه ضامن آتش بس شدند که نتایج خوبی به دنبال داشت.
رئیس هیأت پارلمانی قزاقزستان گفت: همچنین اعلامیه مشترکی نیز در مورد مین زدایی مناطق مختلف سوریه از جمله مناطقی را که به میراث فرهنگی این کشور ارتباط دارد در دستور کار قرار دهد و این موضوع اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه قزاقستان از همه مذاکراتی که تاکنون در مورد سوریه انجام شده است حمایت می کند گفت: اجرای ایده هایی که در این مذاکرات مصوب می شود راه حل مشکلات سوریه را فراهم می کند.
رئیس هیأت پارلمانی قزاقزستان بیان کرد: مذاکرات قزاقزستان بخش لاینفک مذاکرات ژنو در خصوص سوریه است.
رئیس هیأت پارلمانی کومور: لزوم تعیین ساز و کاری برای توسعه پایدار کشورهای عضو مجالس سازمان همکاری اسلامی
رئیس هیأت پارلمانی کومور گفت: تعیین ساز و کاری برای توسعه پایدار تا سال ۲۰۳۰ می تواند به توسعه کشورهای عضو این کنفرانس تسریع بخشد.
رئیس هیأت پارلمانی کومور صبح امروز (چهارشنبه 27 دی) در دومین روز نشست سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی ضمن ابراز تسلیت در خصوص حادثه ای که برای نفتکش ایران رخ داده است برای بازماندگان این حادثه آرزوی صبر کرد و اظهار داشت: از طرف رئیس پارلمان کومور آقای عبدالعزیز حسینی مراتب قدردانی و احترام خود را بیان می کنیم و احترامات فایقه ما را به رئیس جمهور روحانی ابلاغ کنید.
وی افزود: حضور رئیس جمهور روحانی در سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی افق های جدیدی را روشن کرد.
رئیس هیأت پارلمانی کومور با بیان اینکه تحولات خوبی در این اتحادیه شکل گرفته و پیشنهادهای مناسبی برای برون رفت از چالش های فعلی مطرح شده است گفت: ایجاد امکاناتی مانند توافقاتی در چارچوب جدید در حوزه روابط پارلمانی می تواند سبب ایجاد صلح پایدار شود و توسعه را در همه ابعاد آن بگستراند.
وی در ادامه با بیان پیشنهادی دیگر اظهار داشت: تعیین ساز و کاری برای توسعه پایدار تا سال 2030 می تواند به توسعه کشورهای عضو این کنفرانس سرعت ببخشد.
نماینده مجلس موزامبیک: ضرورت مبارزه با افراطی گری تروریسم توسط کشورهای اسلامی
نماینده مجلس موزامبیک گفت: کشورهای اسلامی باید با اتحاد و قاطعیت به مبارزه با تروریسم و افراطی گری بپردازند زیرا تروریست ها سبب بروز آسیب در زمینه های مختلف از جمله آسیب های اقتصادی در کشورهای اسلامی شده اند.
علی یاسین، نماینده پارلمان موزامبیک صبح امروز (چهارشنبه، 27 دی) در دومین روز نشست سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی افزود: کشورهای اسلامی باید تلاش کنند تا با وحدت نقش قوی برای ارائه راهکارهایی به منظور مقابله با چالش های پیش رو ایفا کنند.
وی اظهار کرد: کشورهای اسلامی باید با اتحاد و قاطعیت به مبارزه با تروریسم و افراطی گری بپردازند زیرا تروریست ها سبب بروز آسیب در زمینه های مختلف از جمله آسیب های اقتصادی در کشورهای اسلامی شده اند.
علی یاسین افزود: وضع رکود در خصوص صلح بین اسرائیل و فلسطین نگران کننده است از این رو باید به دنبال راهکار جدی برای رفع این موضوع باشیم.
نماینده مجلس موزامبیک خاطرنشان کرد: باید مطابق قطعنامه های شورای امنیت و سازمان ملل در خصوص مسأله فلسطین اقدام شود.
نماینده مجلس کویت: دامن زدن به اختلافات بین کشورهای اسلامی سبب سوء استفاده دشمنان می شود
نماینده مجلس کویت با اشاره به اینکه اگر به اختلافات دامن بزنیم مشکلات دوچندان می شود گفت: دشمنان مسلمانان از تشتت در کشورهای اسلامی سوء استفاده می کنند.
اودا الروایی، نماینده مجلس کویت صبح امروز (چهارشنبه 27 دی) در دومین روز نشست سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی افزود: موضوع عضویت رژیم صهیونیستی در پارلمان اتحادیه عرب مطرح است لذا کشورهای اسلامی نباید اجازه عضویت آنان را بدهند زیرا رفتار رژیم صهیونیستی تبعیض آمیز بوده و همین امر سبب افزایش نفرت از آنها شده است.
وی با اشاره به اینکه همه کشورها باید از فلسطین حمایت کنند تا آنها به جایگاه واقعی خود برسند اظهار داشت: باید اذعان کرد اقدامات عملی در این راستا نیاز است زیرا 40 کشور در این سازمان عضو هستند و توقع می رود تصمیمات خوبی در این راستا اتخاذ کنند.
اودا الروایی تصریح کرد: دین اسلام فرقی میان افراد در شرق و غرب قائل نیست و براساس آن فرقی بین عرب و عجم نیز وجود ندارد.
نماینده مجلس کویت ادامه داد: فلسطین و مسأله قدس محور اصلی کشورهای اسلامی است اما نباید صرفا به جنبه اشغال فلسطین توجه شود بلکه باید منشأ این موضوع مشخص و برای رفع آن راهکار ارائه شود.
وی ادامه داد: دشمنان در گذشته از سیطره تعصبات سوء استفاده کردند و امروز شاهد رخدادهای تلخ در بین امت اسلامی از جمله فلسطین هستیم.
اودا الروایی تصریح کرد: وجود تشتت بین کشورهای اسلامی سبب شده است امروزه با مشکلات گوناگونی مواجه باشیم لذا بهترین راهکار برای حاکمیت حق وحدت است. زمانی غیرمسلمان ها از اسلام به عنوان الگو نام می بردند اما امروزه احساس سرخوردگی می کنیم بنابراین باید مسائل مربوط به این حوزه را بررسی کنیم.
نماینده مجلس کویت با اشاره به اینکه اگر به اختلافات دامن بزنیم مشکلات دو چندان می شود گفت: 194 کشور در سازمان ملل متحد عضو هستند که اگر امریکا و اسرائیل را از این تعداد کم کنیم می توانیم در کنار 192 کشور دیگر قرار بگیریم بنابراین نباید اجازه دهیم تصمیم ترامپ در خصوص انتقال سفارت این کشور به قدس محقق شود.
نماینده مجلس لیبی: ضرورت همبستگی بین مجالس کشورهای اسلامی برای ایجاد دموکراسی
نماینده مجلس لیبی بر نزدیکی مجالس اسلامی تاکید کرد و گفت: اجلاس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به ایجاد دموکراسی و مردم سالاری کمک می کند.
یوسف ابراهیم محمد العقوری، نماینده مجلس لیبی صبح امروز (چهارشنبه 27 دی) در دومین روز نشست سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی افزود: حمایت از کشورهای اسلامی در راس امور مجلس لیبی قرار دارد.
وی بااشاره به اینکه پارلمان لیبی به دنبال ایجاد نزدیکی بین پارلمان های کشورهای اسلامی و عربی است گفت: اعتقاد داریم این اجلاس می تواند به توسعه روابط برادرانه بین کشورهای اسلامی و فراهم کردن زمینه ایجاد مردمسالاری و دموکراسی در سراسر کشورها کمک کند.
نماینده مجلس لیبی تصریح کرد: گسترش پدیده شوم تروریسم سبب شده است مردم دنیا احساس خطر کنند لذا مستقیما با چالش تروریسم مواجه هستیم.
یوسف ابراهیم محمد العقوری افزود: در این بین فلسطین نیز دغدغه امت اسلامی تلقی می شود از این رو باید اعلام شود مردم لیبی تا زمانی که کشور مستقل فلسطین ایجاد شود در کنار مردم این کشور خواهند بود.
نماینده مجلس لیبی در پایان حادثه نفتکش ایرانی را به بازماندگان خدمه این کشتی تسلیت گفت.