پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاري شين هوا، مسئولان شرکت نفت و گاز سوناتراک الجزاير و ان او سي ليبي روز سه شنبه در نشستي در الجزيره براي اداره و بهره برداري مشترک از ميدانهاي هيدروکربور واقع در مرزهاي مشترک دو کشور اين توافق نامه را امضا کردند.
طبق بيانيه اي که در پايان اين نشست سوناتراک منتشر کرد اين توافق نامه ميدانهاي گازي الرعر و الوفا را شامل مي شود. در سال دو هزار و شش يک موسسه خارجي که در زمينه نفت و گاز مشاوره مي دهد با همکاري کارشناسان بخش نفت و گاز الجزاير و ليبي مطالعات مشترکي را درباره اين دو ميدان گازي و ارتباط احتمالي آنها با يکديگر انجام دادند.
طبق اعلام سوناتراک، الجزاير و ليبي در توافق نامه همکاري خود قرار گذاشتند با استفاده از اطلاعاتي که از ژانويه سال دو هزار و هشت تا کنون جمع آوري شده است، مطالعات جديدي درباره ميدانهاي نفت و گاز مشترک انجام دهند.
صادرات نفت و گاز الجزاير بيش از 95 درصد از درآمدهاي خارجي اين کشور را تشکيل مي دهد و 60 درصد از بودجه عمومي کشور را تامين مي کند اما اين کشور در دو سال اخير تحت تاثير کاهش بهاي نفت در بازارهاي بين المللي حدود نيمي از درآمدهاي خود را از دست داده است.
به گفته کارشناسان، توليد در بخش انرژي الجزاير به ويژه نفت و گاز در دو سال اخير به علت کاهش ميدانهاي نفتي در اين کشور روندي نزولي را طي کرده و اين وضعيت تحت تاثير کاهش بهاي نفت در بازارهاي بين المللي تشديد شده است. کاهش بهاي نفت در بازارهاي جهاني در دو سال اخير شرکت ملي نفت و گاز الجزاير را مجبور کرد سرمايه گذاريها و در نتيجه ميزان توليد خود را کاهش دهد اما از اواخر سال گذشته اين شرکت براي افزايش توليد برنامه ريزي کرده است.
سوناتراک از معدود شرکتهاي نفت خارجي است که به رغم بحران سياسي و امنيتي ليبي همچنان در اين کشور فعاليت مي کند.
از زمان سقوط رژيم معمر قذافي در سال دو هزار و يازده بخش نفت ليبي با مشکلات زيادي مواجه شده است. گروههاي شبه نظامي در اين سالها بارها به خطوط انتقال نفت، تاسيسات و پايانه هاي نفتي حمله کرده و آنها را از فعاليت انداخته اند. اين حوادث به کاهش شديد توليد نفت در ليبي منجر شده است.
سال دو هزار و دوازده در حالي که هر روز گروههاي شبه نظامي محلي جديدي در ليبي تشکيل مي شد و گروههاي افراط گراي مسلح تلاش مي کردند با بهره برداري از آشفتگي و شورش در ليبي مناطق تحت سلطه خود را گسترش دهند ، سفارت کشورهاي خارجي به تدريج يکي پس از ديگري در اين کشور فعاليت خود را متوقف کردند، شرکت هاي هواپيمايي خارجي نيز در اين کشور دست از کار کشيدند و مراکز، تاسيسات و پايانه هاي نفتي ليبي نيز بسته و توليد نفت در اين کشور متوقف شد.