پخش زنده
امروز: -
کارگاه روغن گیری سنتی کنجد ( با استفاده از نیروی اسب) در آستانه ثبت ملی قرار دارد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: شیوه سنتی روغن گیری کنجد با اسب عصاری در کارگاهی که همچنان در جرگلان فعال است، در آستانه ثبت ملی قرار دارد.
محمد سویدانلویی با بیان اینکه در این شیوه از نیروی اسب برای روغن گیری از کنجد استفاده می شود، افزود: کارگاه اسب عصاری از جاذبه های گردشگری شهرستان راز و جرگلان به شمار می رود و اکنون دو کارگاه فعال در بخش جرگلان روستاهای یکه سعود بالا و گرکز وجود دارد.
وی با بیان اینکه کارشناسان میراث فرهنگی، دو مرحله از مهارت این سنت بازدید کردند گفت: پرونده این مهارت و کارگاه، تهیه شد که در صورت تایید، در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت خواهد شد.
جوازکشی و گرفتن روغن کنجد بعد از برداشت محصول کنجد از اواخر تابستان و اوایل پاییز در منطقه جرگلان شروع شده و تا آخر سال هر روز انجام می شود.