پخش زنده
امروز: -
قائم مقام وزیر در امور بین الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق وزارت نیرو گفت: برنامههای وزارت نیرو در شرایط خشکسالی بر مبنای سازگاری با شرایط خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداو سيما؛ عليرضا دائمي در حاشيه برگزاري هجدهمين دوره مراسم بنياد جهاني انرژي در مرکز همايشهاي بين المللي اجلاس سران در جمع خبرنگاران گفت: خشکسالي مشابه بسياري از حوادث طبيعي ديگر نيازمند مشارکت جمعي در دستگاههاي مرتبط با مسئله آب و همه مردمي است که از آب استفاده ميکنند.
وي افزود: وقتي در شرايط خشکسالي قرار ميگيريم برنامه ما بايد منطبق بر شرايطي باشد که اتفاق مي افتد، بنابراين برنامههاي وزارت نيرو بر مبناي سازگاري با شرايط خواهد بود.
دائمي با اشاره به اينکه شوراي عالي آب که متشکل از نمايندگان مجلس، دولت و دستگاههاي ذيربط است جلساتي را براي اين امر اختصاص داده و تصميماتي اتخاذ کرده که بر اساس آن برنامههايي را تدوين کند که در شرايط خشکسالي بتواند براي تأمين آب شرب و مصارف کشاورزي برنامههاي اجرايي را عملياتي کند، گفت: وزارت نيرو براي تک تک منابع آبي، سدها و آبهاي زيرزميني برنامه دارد که به عنوان نمونه ميتوان به سد اميرکبير که بخشي از آب تهران را تأمين ميکند اشاره کرد.
وي افزود: سد اميرکبير داراي برنامه مدوني براي سالهاي خشکسالي، ترسالي و سالهاي عادي است که متناسب با آن عمل ميکند و اينکه گفته شود بخشي از تهران يا نيمي از کشور در سال آينده بدون آب ميماند، اين اخبار مورد تأييد وزارت نيرو نيست، زيرا وزارت نيرو چنانچه با شرايط اضطراري مواجه باشد بهطور شفاف به مردم اطلاع رساني کرده و مردم را در جريان امور قرار خواهد داد.
قائم مقام وزير در امور بين الملل و پشتيباني صنايع آب و برق وزارت نيرو در خصوص کمبود آب در تابستان سال آينده با توجه به کاهش بارشها گفت: پيش بينيهاي سازمان هواشناسي مبني بر ادامه خشکسالي در کشور به اين مفهوم نيست که بارندگي نداشته باشيم و مطمئناً تا پايان سال آبي بارندگيهايي اتفاق خواهد افتاد ولي وزارت نيرو همچون گذشته نيازمند مشارکت تمام مردم در منطبق شدن با شرايط خشکسالي است.
وي در خصوص برگزاري هجدهمين دوره مراسم بنياد جهاني انرژي در کشور، با بيان اين مطلب که، اين مجموعه داراي 178 عضو و مرکز آن در وين پايتخت کشور اتريش است، اظهار داشت: ابتکارات و طرحهاي مهمي که ازجانب مبتکران جهاني مطرح ميشود ابتدا ارزيابي و داوري شده و سپس از بين آنها تعدادي انتخاب ميشود.
عليرضا دائمي اضافه کرد: اين همايش هر ساله در کشورهاي مختلف از جمله مراکش، ژاپن، کانادا، اتريش و امسال نيز در ايران برگزار ميشود و به طرحهاي برتر جوايزي را اهدا خواهد کرد.
وي در خصوص هدف از برگزاري اين همايش ازجانب بنياد جهاني انرژي که خود يک مجموعه غيردولتي و توانبخشي مبتکرين است، گفت: اين مجموعه جهاني طرحهاي ابتکاري در 5 مؤلفه آب، انرژي، خاک، محيط زيست و هوا را که از اهميت خاصي برخوردار هستند ارزيابي ميکند.
قائم مقام وزير نيرو در امور بين الملل و پشتيباني صنايع آب و برق افزود: اين طرحها پس از انتخاب ازجانب داوران بين المللي مورد تشويق قرار خواهند گرفت که امسال نيز اين همايش با حضور بيش از 100 نفر از 70 کشور جهان از ديروز در تهران آغاز شده و تا امروز ادامه خواهد داشت که طرحهاي تعريف شده بر اساس ظرفيتهايي که ايجاد ميکنند و نقشي که در وضعيت اصلاح و بهبود محيط زيست دارند معرفي شده و موفق به کسب جوايزي خواهند شد.
وي ادامه داد: برگزاري مراسم بنياد جهاني انرژي در ايران به دليل مشکلات کشورمان در موقعيت خشک و نيمه خشک به عنوان مراسم جهاني آب نامگذاري شده و چون اين مجموعه در همه جاي جهان به صورت خودگردان اداره ميشود، وزارت نيرو و نهاد رياست جمهوري از اين مراسم صرفاً حمايت معنوي داشتند و تعداد زيادي از دانشمندان داراي طرحهاي ويژه در اين مراسم حضور داشتند که از ايران نيز طرحهاي خوبي ارائه شد که جوايزي را به خود اختصاص داد.
دائمي يادآورشد: در اين مراسم به طرحهايي از کشورهاي تاجيکستان، افغانستان، اروپا، اتريش، فرانسه، آلمان، کانادا، ژاپن، قطر و ايران جوايزي اختصاص يافت.
وي تصريح کرد: طرح ارائه شده از سوي ايران که به امر صرفه جويي و بازچرخاني آب ميپردازد و همچنين طرح جمع آوري و تصفيه فاضلاب تهران که توانسته است با جمع آوري فاضلاب و تبديل آن به پسابي که ميتواند بجز تأمين نياز مصارف مختلفي از جمله تغذيه آبهاي زيرزميني، با ايجاد نيروگاهي در مجاورت آن، از فاضلاب نيز برق توليد کند، دو طرحي بودند که موفق شدند جوايزي را به خود اختصاص دهند.