پخش زنده
امروز: -
شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی جامع کشاورزی،با حضور پر رنگ مشارکت کنندگان داخلی در اصفهان برپاست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛ این روزها پل شهرستان؛ محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان میزبان فعالان صنعت کشاورزی است، نمایشگاهی که از لحاظ کیفیت و میزان تخصصی بودن، در جایگاه برترین نمایشگاه های کشور قرار دارد.
در این نمایشگاه که تا 28 دی پذیرای علاقه مندان این حوزه است جدیدترین محصولات و خدمات در حوزههای ماشینآلات و ادوات کشاورزی،نهادههای کشاورزی، آب و آبیاری نوین، صنایع گلخانهای و صنایع وابسته فضای سبز به نمایش گذاشته شده است.
حضور پررنگ مشارکت کنندگان داخلی
مدیر عامل شرکت نمایشگاه های اصفهان از استقبال شرکت های داخلی برای ارائه دستاوردهایشان در نمایشگاه جامع کشاورزی می گوید: از 125مشارکت کننده در نمایشگاهِ 9هزار و 200متر مربعی امسال فقط پنج شرکت خارجی از کشورهای چین و آلمان حضور دارند.
علی یار محمدیان می افزاید :در این دوره همچنین فعالان کشاورزی از استانهای اصفهان ،تهران، همدان، یزد، خراسان رضوی، البرز، قزوین، مازندران، سمنان، فارس، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خوزستان و مرکزی شرکت کرده اند.
به گفته وی البته نمایندگان فروش محصولات و خدماتی از کشورهای ایتالیا، اسپانیا، آمریکا، هلند، آلمان، ترکیه و فرانسه هم حضور دارند.
یار محمدیان نمایشگاه امسال را حاصل تلفیق دو نمایشگاه تکنولوژی و تجهیزات کشاورزی و نمایشگاه صنعت کشاورزی می داند و می افزاید: با تلفیق این دو در قالب نمایشگاه جامع و در این فضای تخصصی و رقابتی، دستاوردهای اثربخشی در حوزه کشاورزی به دنبال خواهد داشت.
وی یکی از حاشیه های مهم این نمایشگاه را برگزاری نخستین کنگره ملی تکنولوژی های نوین در فضای سبز شهری عنوان می کند و می گوید: بیش از 300کارشناس و متخصص امروز در این کنگره به منظور ارتقای سطح علمی و تخصصی در زمینه جدیدترین دستاوردهای فناوری های نوین این حوزه تبادل نظر کردند.
مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین المللی استان ،برگزاری کارگاه های آموزشی و تخصصی و نیز حضور مشارکت کنندگان خارجی را فرصتی برای ارتقای دانش فعالان صنعت کشاورزی و خلق فرصت های همکاری برای فعالان این صنعت می داند.
تولید پایدار در صنعت کشاورزی
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی جامع صنعت کشاورزی میزان تولیدات کشاورزی را با وجود خشکسالی و کاهش بارش ها قابل قبول ارزیابی می کند و می گوید:از نظر تولیدات کشاورزی در کشور هیچ مشکلی وجود ندارد و کشاورزان توانایی تولید پایدار و مستمر را پیدا کرده اند.
عباس کشاورز بهره وری آب را رویکردی نوین برای مقابله با بحران خشکسالی می داند و معتقد است: هر سال شش درصد بهره وری آب افزایش داشته و اگر این روند ادامه یابد بحران آب در کشور به شدت کاهش می یابد.
وی با تاکید بر اینکه ضایعات، تولید را غیر اقتصادی می کند می گوید: باید برای کاهش ضایعات از مزرعه تا سفره تلاش کرد و فرهنگ عمومی را هم باید بهبود بخشید.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی بر راه اندازی نهضت صادرات دانش در اصفهان اشاره و عنوان می کند:این استان قابلیت صادرات دانش کشاورزی،تولید بذرهای هیبریدی سبزیجات و تجاری سازی آن و تولید محصولات گلخانه ای را دارد،زیرا دانشگاه ها و نهادهای تحقیقاتی و کشاورزان بسیار خوبی دارد که باید از آنها بهره گرفت.
تامین 95درصدی داخلی ماشین آلات کشاورزی
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی هم در این نمایشگاه به تامین بیش از 95درصدی نیازهای ماشینی کشاورزی از صنعت داخلی می گوید: امسال هزار و 500میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان اعطا شد که حدود 580میلیارد تومان از این تسهیلات به ماشین تبدیل و در عرصه کشاورزی جذب شد.
کامبیز عباسی می افزاید: در کمتر از پنج سال، بیش از 85هزار دستگاه انواع تراکتور و بیش از 185 هزار دستگاه انواع ادوات وارد بخش های مختلف کشاورزی شده است.
وی بر ارتقای جایگاه بخش کشاورزی در بخش صنعت تاکید و بیان می کند: صنعت کشاورزی به حمایت جدی تری حوزه صنعت نیاز دارد.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی که به بومی سازی فرایند توسعه مکانیزاسیون صنایع بخش کشاورزی معتقد است یادآور می شود: مکانیزاسیون باید با شرایط اقلیمی، خشکی، ساختمان خاک کشور و شرایط بهره برداری متناسب باشد.
عباسی به استاندارد سازی ماشین آلات کشاورزی هم اشاره می کند و می گوید: در چهار سال گذشته حدود 700 تا 800 دستگاه ماشین های کشاورزی با همکاری 36 واحد همکار دانشگاهی و تخصصی استاندارد سازی شده است.
رونق اقتصادی با فراوری محصولات کشاورزی
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان هم در حاشیه این نمایشگاه از جای خالی کارخانههای فراوری محصولات کشاورزی در استان انتقاد می کند و می گوید: با توجه به وضع کمآبی و بحران خشکسالی و تولیدات بالای این بخش در استان باید کشاورزان را به فراوری محصولات کشاورزی سوق داد.
محمدعلی شجاعی می افزاید:استانداری برای جذب و توسعه سرمایهگذاری برای رشد کارخانههای فراوری محصولات کشاورزی اعلام آمادگی می کند.
وی ، اشتغال، معیشت، تولید و ارزآوری را از اثرات بخشهای کشاورزی عنوان و لزوم ایجاد ارتباط بین بخشهای دانشگاه، علم و کشاورزی تأکید می کند.
شجاعی تغییر الگوی کشت کشاورزی را نیاز مهم استان می داند و می گوید: در کشاورزی استان باید از گیاهانی که به آب کمتری نیاز دارند استفاده شود.
برپایی نمایشگاه های تخصصی،ضرورتی انکار ناپذیر
بخش کشاورزی به عنوان نخستین بخش اقتصاد و عرضه کننده عوامل اساسی زندگی بشر و بخشهای دیگر اقتصاد، در توسعه همه جانبه کشورها نقش بسزایی دارد.
ایران هم با دارا بودن یک میلیون و 745 هزار کیلومتر مربع وسعت، رتبه هجدهم را در دنیا به لحاظ وسعت بهخود اختصاص داده است که این وسعت گسترده ، ظرفیت بالقوهای را برای کشاورزی در کشور فراهم کرده است.
کارشناسان معتقدند بخش کشاورزی هم خود و هم بخشهای دیگر جامعه را تغذیه میکند؛صنعتی که ؛حدود 9 تا 15درصد تولید ناخالص داخلی را بهخود اختصاص داده است.
کشاورزی در استان اصفهان هم بخشی پویا و اثرگذار است که حدود 11درصد از اشتغال اصفهان و هشت درصد از تولید ناخالص ملی در این استان را به خود اختصاص داده است.
وجود 400 هزار هکتار زمین کشاورزی مرغوب، تولید 6 میلیون تن محصولات مختلف کشاورزی و نیز وجود کشاورزان با تجربه از مهمترین ویژگی های این بخش در استان اصفهان است.
با وجود چنین ظرفیتی در بخش کشاورزی کشور و همچنین استان برپایی نمایشگاه های کشاورزی ضروری است.
نمایشگاه پر سابقه کشاورزی اصفهان هم که امسال شانزدهمین دوره خود را می گذراند فرصتی را برای تلاقی ایده ها، افکار، محصولات و خدمات، نوآوری ها و دستاوردهای فعالان این صنعت فراهم کرده است.
اما آنچه در برپایی نمایشگاه های کشاورزی ضروری است حضور پر رونق تر و موثرتر اهالی صنعت است و از طرفی هم باید دستاوردهای آن به کشاورزان که محور تاثیرگذار صنعت کشاورزی هستند منتقل شود.
برپایی نمایشگاه های کشاورزی باید با رویکرد تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و با تکیه بر اشتغال و حمایت از تولید ملی باشد و با ایجاد فضای رقابتی زمینه ورود مشتریان جدید و ارتباط همه جانبه بین سه بخش دانشگاه،صنعت و کشاورزان را فراهم کند؛حلقه ای گم شده که نبودنش در نمایشگاه امسال و سال های احساس شده و می شود.
بی تردید توسعه بخش کشاورزی فرآیندی کوتاه مدت نیست و باید شرایط رشد آن را با برنامه های اصولی از جمله برپایی نمایشگاه های تخصص جامع فراهم کرد؛نمایشگاه هایی که زیربناهای لازم را برای تقویت کشاورزی،افزایش کیفیت تولید و رسیدن به استانداردهای جهانی و حتی راه یابی به بازارهای جهانی فراهم کند.
نگارنده:مرضیه قاسمی