به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، علی اصغر پیوندی؛ رئیس جمعیت هلال احمر در دیدار با دکتر میرویس اکرم؛ سرپرست جمعیت هلال احمر افغانستان با بیان اینکه هلال احمر ایران بیش از 93 سال قدمت دارد ، گفت: با توجه به حادثه خیز بودن کشور ایران و تجارب تلخی که در سال های دور و نزدیک از حوادث داشتیم از توان عملیاتی خوبی برای رویایی با بحران ها برخورداریم.
وی با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر ایران به عنوان یک ارگان امدادی لازم است در مرحله اول پاسخگوی نیازی های امداد و نجات باشد، بیان کرد: به همین دلیل ساخت دارو و تجهیزات پزشکی، اقلام امدادی چون چادر، پتو و کیت های بهداشتی و استفاده از توان حوزه های جوانان و داوطلبان در دستور کار قرار دارد.
حضور هلال احمر ایران در عرصه های بین المللیرئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه هلال احمر جمعیتی بسیار گسترده است، افزود: جمعیت هلال احمر ایران نه تنها در حوادث طبیعی و غیر طبیعی داخل کشور نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است؛ بلکه در حوادث منطقه ای و بین المللی هم توانسته ایم کمک های قابل توجهی را به کشورهای آسیب دیده در حوادث داشته باشیم که از جمله آن می توان به کمک به مردم در سیل پاکستان ، خشکسالی سومالی، مسلمانان روهینگیایی در بنگلادش اشاره کرد.
مراکز درمانی و درمانگاه های هلال احمر ایران در 14 کشور فعال استپیوندی درباره وجود مراکز درمانی و درمانگاه های هلال احمر در 14 کشور جهان گفت: در آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی بیمارستان، درمانگاه و مراکز درمانی هلال احمر ایران مشغول به فعالیت است تا به افرادی که در معرض آسیب های جدی بهداشتی و درمانی هستند، خدمات لازم ارائه شود.
وی تاکید کرد: جمعیت هلال احمر ایران به عنوان یکی از اعضای هیئت حاکمه در فدراسیون بین المللی جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر، سخنگوی جمعیت های ملی است و در تعیین استراتژی و سیاست های آتی فدراسیون، نقش ایفا می کند.
کمک های جمعیت هلال احمر ایران به افغانستان در حوادث و سوانح طبیعیرئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به نقاط اشتراک بین کشورهای ایران و افغانستان در فرهنگ، دین و زبان، اظهارداشت: تفاهم نامه سه جانبه میان جمعیت های ملی ایران، تاجیکستان و افغانستان در مشهد مقدس مبنی بر گسترش همکاری های سه کشور امضا شده است و براساس آن امکان همکاری های مشترک افزایش می یابد.
وی درباره کمک های جمعیت هلال احمر ایران به افغانستان در حوادث و سوانح طبیعی گفت: در 8 حادثه جمعیت هلال احمر ایران کمک های قابل توجهی را برای مردم افغانستان ارسال کرده است.
به گفته دکتر پیوندی، مراکز درمانی هلال احمر ایران در زرنج، قندهار و سرپل برای انجام فعالیت های بشردوستانه فعال بوده و همواره به مردم افغانستان خدمات درمانی لازم را ارائه می دهد؛ بعلاوه در ارسال چادرهای امدادی نیز اقداماتی انجام شده است.
وی در زمینه بازپیوند خانوادههای افغانستانی خاطرنشان کرد: پیدا کردن فرزندان یا افراد جدا افتاده از خانواده یکی از مواردی است که هلال احمر ایران، هلال احمر افغانستان و کمیته بین المللی صلیب سرخ همواره به دنبال اجرای آن است.
هلال احمر افغانستان به مردم در نقاط غیر قابل دسترس دولت کمک میکنددر ادامه این دیدار دکتر میرویس اکرم؛ سرپرست جمعیت هلال احمر افغانستان به نقاط مشترک ایران و افغانستان اشاره کرد و گفت : تعدادی از فعالیت های درمانی جمعیت هلال احمر ایران در افغانستان محدود شده است و ما میخواهیم در این موضوع بازنگری صورت گیرد.
دکتر اکرم از جمعیت هلال احمر ایران خواست تجارب خود را در زمینه بهداشت، درمان و پیشگیری از حوادث، در اختیار جمعیت هلال احمر افغانستان قرار دهد.
وی با بیان اینکه افغانستان مرکز منازعات و مخاصمات است، بیان کرد: نقاط دوری که دولت افغانستان قادر به اعزام نیرو برای کمک به مردم نیست از سوی هلال احمر افغانستان شناسایی شده است برای
کمک به مردم اقدام شود.
سرپرست جمعیت هلال احمر افغانستان به منازعات در ولایت ننگرهار اشاره کرد و اظهارداشت: این ولایت دچار درگیریهای شدید است که هلال احمر افغانستان برای صدها خانوار که در این ولایت زندگی میکنند، اقلام امدادی و غذایی ارسال کرد.