پخش زنده
امروز: -
طرح درجه بندی قصابی ها با هدف ارتقاء کیفیت و سلامت محصول برای اولین بار در کشور به صورت پایلوت در بیرجند اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مسئول اجرای طرح درجه بندی مراکز عرضه گوشت قرمز در بیرجند گفت: در این طرح مأموران شبکه دامپزشکی بیرجند در بازدیدهای مستمر از قصابی ها، معیاری هایی از جمله فضای مناسب، قرار دادن چرخ گوشت در مکانی قابل رؤیت برای مشتری، بهداشت محیط و لباس فروشندگان، نوع گوشت عرضه شده، تعداد کشتار و رضایت مشتری ها و معتمد محل را هر سه ماه یکبار بررسی می کنند که بر اساس امتیازی که این اماکن کسب می کنند از درجه یک تا 4 درجه بندی می شوند.
آقای ابوالحسن نژاد افزود: در اولین درجه بندی قصابی های بیرجند که در یک سال گذشته انجام شد، 40 مرکز مورد بازرسی مستمر قرار گرفت که پس از بررسی نتایج، هیچ یک از قصابی های بیرجند موفق به کسب درجه یک نشدند، 5 قصابی درجه 2 تشخیص داده شدند و مابقی درجه 3 و 4 بودند.
وی گفت: در این بازرسی ها به قصابی هایی که تخلفاتی دارند تذکر داده می شود و در صورتی که به تذکرات توجهی نشود و تلاشی برای رفع نواقص صورت نگیرد، صاحبان این مراکز به مراجع قضایی معرفی می شوند.
مسئول اجرای طرح درجه بندی مراکز عرضه گوشت قرمز در بیرجند افزود: با اجرای این طرح، صاحبان قصابی ها می کوشند با رفع نواقص موجود و رعایت تذکرات مأموران دامپزشکی، درجه قصابی شان را ارتقاء دهند تا مشتری بیشتری جذب کنند.
آقای ابوالحسن نژاد گفت: قصابی هایی که درجه یک و دو کسب می کنند خود با نصب بنر در محل قصابی شان و یا با درج اطلاعیه در روزنامه های محلی، درجه قصابی شان را به اطلاع مردم می رسانند.
همچنین شهروندان می توانند از طریق تماس با سامانه 1512 دامپزشکی و اعلام کد شناسایی هر قصابی که با برچسب های رنگی به پشت در ورودی این مراکز نصب شده است، از درجه قصابی ها و یا کیفیت محصولات و بهداشت این مراکز اطلاع پیدا کنند.
وی افزود: دوره اعتبار درجه هایی که پس از هر بازدید مأموران دامپزشکی از قصابی ها به این مراکز داده می شود، سه ماهه است و ممکن است پس از 3 ماه، با بازدید مجدد دامپزشکی، درجه هر قصابی ارتقاء و یا تنزل یابد.
بررسی مجدد قصابیهای بیرجند در یک ماه گذشته انجام شده است که نتایج آن و درجه هر قصابی تا یک ماه آینده اعلام می شود.