پخش زنده
امروز: -
کميته پزشکي فدراسيون فوتبال طي اطلاعيه اي آخرين تغييرات قوانين مبارزه با دوپينگ را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از فدراسيون فوتبال، فيفا با ارسال نامه اي به فدراسيون فوتبال آخرين تغييرات قوانين مبارزه با دوپينگ را اعلام کرد که اين قوانين از فردا (دوشنبه 25 ديماه برابر با 15 ژانويه 2018) اجرا خواهد شد.
متن اين اطلاعيه به اين شرح است:
با توجه به اهميت اين موضوع و همچنين گستردگي قوانين اين حوزه ، از آنجا که بيان کليه قوانين امکان پذير نيست، در ادامه تنها به بيان قوانيني که در آنها تغييرات ايجاد شده است مي پردازيم.
لازم به ذکر است زير کميته آموزش کميته پزشکي فدراسيون فوتبال در کنار برگزاري همايش هاي آموزشي به جهت آشنا سازي کليه بازيکنان و مربيان ملي پوش کشور، آمادگي انتقال اين اطلاعات به کليه بازيکنان و مربيان سراسر کشور را نيز دارد. علاوه بر ايجاد تغييراتي در قوانين ، ليست مواد و روش هاي ممنوعه سال 2018 نيز توسط وادا – سازمان جهاني مبارزه با دوپينگ ، انتشار يافته است که در ادامه تغييرات امسال اين ليست نيز آمده است.
کتاب قوانين کنترل دوپينگ فيفا در 86 ماده و 6 پيوست تهيه شده اند که در ادامه ، خلاصه قسمت هايي که دچار تغيير شده است بيان ميگردد. آگاهي همه مخاطبين در فوتبال از اين قوانين و عمل به آنها از ضروريات مد نظر فيفا است.
ماده ي 6 : وجود ماده ممنوعه يا متابوليت هاي آن يا مارکرهاي آن در نمونه بازيکن
1.هر بازيکن خودش موظف است که مطمئن شود هيچ ماده ممنوعه اي وارد بدنش نمي شود. بازيکنان در قبال وجود هر گونه ماده ممنوعه ، متابوليت هاي آن يا مارکر هاي آن در نمونه ي خود مسئول هستند. براي تاييد نقص ماده 6 قوانين ضد دوپينگ ، نياز به هيچ گونه توضيحي در ارتباط با قصد، خطا، قصور يا دانستن موضوع از سمت بازيکن نمي باشد.
2.مدرک کافي براي اثبات ماده 6 قوانين ضد دوپينگ هر کدام از موارد زير مي تواند باشد : 1- وجود ماده ممنوعه يا متابوليت هاي آن يا مارکرهاي آن در نمونه ي A بازيکن زماني که بازيکن از درخواست براي آزمايش روي نمونه ي B خود چشم پوشي مي کند و نمونه B آزمايش نمي شود، 2- زمانيکه نمونه B بازيکن آزمايش مي شود و وجود ماده ممنوعه يا متابوليت هاي آن يا مارکرهاي آن در نمونه ي B بازيکن تاييد مي شود. 3- زمانيکه نمونه ي B بازيکن به دو بطري تقسيم مي شود و نتيجه آناليز بطري دوم وجود ماده ممنوعه يا متابوليت هاي آن يا مارکرهاي آن را در بطري اول تاييد مي کند.
3.به جز مواردي که آستانه مشخصي از ميزان ماده ممنوعه مشخص شده است ، وجود هر ميزان از ماده ممنوعه يا متابوليت هاي آن يا مارکرهاي آن در نمونه بازيکن معادل نقض قوانين کنترل دوپينگ مي باشد.
4.به عنوان يک استثنا براي ماده 6 ، ليست ممنوعه يا استانداردهاي بين المللي ممکن است کريترياي خاصي براي ارزيابي مواد ممنوعه اي که ممکن است به صورت اندوژن (درون بدن) ساخته شوند، پايه گذاري کنند.
ماده 80 : زمان پرکردن فرم هاي استيناف (درخواست تجديد نظر)
در اين بند به زمان بندي هاي مهم 15 روزه و 21 روزه براي ارايه ي درخواست استيناف به دادگاه بين المللي ورزش CAS و WADA دارد که جنبه حقوقي داشته و در صورت نياز ارگان تصميم گيرنده موظف به رعايت اين زمانبندي ها مي باشد.
پيوست C : مخزن نمونه گيري ثبت شده
•ماده 1 قسمت 2c : مخزن نمونه گيري قبل از مسابقات فيفا (PCTP) شامل تيم هاي نماينده شرکت کننده در مسابقات است که توسط فيفا انتخاب شده اند که طي دوره شش ماهه آماده سازي قبل از آن مسابقات در اين مخزن قرار گيرند. انتخاب تيم ها به آنها اطلاع داده خواهد شد.
پيوست D : پروسه تست گيري
ماده 2 : فرايند نمونه گيري حين مسابقات
در اين ماده ، کليه قوانين مرتبط با نمونه گيري حين مسابقات ، نحوه انتخاب بازيکنان ، آماده سازي هاي لازم براي انجام نمونه گيري ، نحوه اطلاع بازيکنان ، وظايف بازيکنان و ساير موارد مرتبط بيان شده است.
ماده 7 : فرايند نمونه گيري : جمع آوري نمونه ادرار
در اين ماده ، نحوه انجام نمونه گيري ادرار ، قوانين مربوطه ، ملاحظات و ساير موارد مرتبط به تفصيل بيان شده است.
ماده 8 : فرايند نمونه گيري : جمع آوري نمونه خون
در اين ماده به قوانين انجام نمونه گيري خون و الزامات آن و پروسه انجام اين عمل اشاره مي شود.
ليست مواد و روش هاي ممنوعه 2018
همچنين وادا ( سازمان جهاني مبارزه با دوپينگ) هر ساله در ابتداي سال ميلادي ، ليست جديد موارد ممنوعه در ورزش را اعلام مي کند که هر سال نيز تغييراتي در اين ليست اعمال مي شود. از منظر ورزش فوتبال در ادامه آخرين تغييرات اين ليست در سال 2018 نيز به طور خلاصه بيان مي شوند:
طبق تغييرات جديد، ميزان مصرف جهاني سالبوتامول نبايد بيش از 800 ميکروگرم در 12ساعت باشد. آستانه اي که براي اين دارو در ليست قبلي ذکر شده بود ، حداکثر 1600 ميکروگرم طي 12 ساعت بود. در قسمت داروهاي ادرار آور و پوشاننده ، داروي گليسرول از ليست خارج شده، زيرا تأثير کم آن بر حجم پلاسماي خون ورزشکاران اثبات شده است. در بحث روش هاي دوپينگ ، استفاده از سرم همچنان ممنوع است با اين تفاوت که تا سال قبل طبق قانون نبايد بيش از 50 سي سي طي 6 ساعت تزريق صورت مي گرفت ، اما از امسال ، تزريقهاي وريدي بيش از 100ميلي ليتر در 12ساعت ممنوع است؛ همچون گذشته ، ممنوعيت استفاده از سرم استثناهايي دارد براي مثال مگر اينکه براي درمان در بيمارستان ( که در گذشته بستري در بيمارستان بيان شده بود) ، براي عمل جراحي و براي بررسي و تشخيصهاي باليني انجام شوند. براي تزريق مواد ممنوعه حتي اگر کمتر از 100ميلي ليتر باشد، بايد ورزشکار مدرک معافيت پزشکي ارايه دهد. کانابيديول از ليست داروهاي ممنوعه وادا خارج شده است. از سوي ديگر، «ديمتيبوتيلامين» يک و سه به ليست اضافه و داروي ملدونيوم در ليست باقي مانده است. همچنين در پايان اعلام شده که داروهاي آسم درحال حاضر در مرکز بررسيها و تغييرات هستند و بعدا نتايج آن اعلام خواهد شد.
ليست مانيتورينگ سال 2018
علاوه بر ليست موارد ممنوعه ، وادا هر سال ليستي از داروهاي تحت نظر را اعلام ميکند که به بررسي سوءاستفاده اين دارو ها در ورزش مي پردازد.
مواردی چون کافئین ، نیکوتین ، کدئین ، ترامادول ، مصرف کورتون ( غیر از خوراکی ، وریدی، عضلانی یا معقدی) و .. در لیست تحت نظر وادا قرار دارند.