پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان مدیریت بحران : آيين نامه 4500 ساله حمورابي در خصوص مسئوليت معمار درباره استحکام بنا بايد احياء شود
به گزارش اخبار استانهاي خبرگزاری صدا و سیما ، اسماعیل نجار در شورای هماهنگی مدیریت بحران خراسان جنوبی گفت: مهمترین راه مدیریت زلزله موضوع پیشگیری و نظارت بر ساخت و ساز است و نظام مهندسی باید در برابر خرابی های زلزله پاسخگو باشد.
معاون وزیر کشور با تاکید بر ضرورت پاسخگو کردن مهندسان مجری، مشاور و ناظر در برابر تخریب بناها در زمان زلزله گفت: در زلزله سرپل ذهاب در کنار خانه ای که حتی شیشه هایش هم در زلزله نشکسته بود، یک خانه با اسکلت بتنی بود که مانند موم نرم شده و روی زمین ریخته بود.
وی افزود: پس از بررسی مشخص شد مفاومت بتون کف این بنا 100 بوده است ، این یعنی اینکه در بخشی از کار ، نظارت صورت نگرفته است.
طبق گفته کارشناسان مقاومت بتن کف بنا ، حداقل باید 250 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع باشد.
رئیس سازمان مدیریت بحران همچنین به آیین نامه 4500 ساله حمورابی در خصوص مسئولیت معمار درباره استحکام بنا اشاره کرد و گفت: در این آیین نامه معمار در برابر بازسازی بنا و خسارت هایی ناشی از تخریب بنا مسوول بود اما اکنون با وجود آیین نامه های متعدد باز هم بناهایی می سازیم که استحکام ندارند.
وی با ابراز تاسف در برابر روند کنونی ساخت بناهای ناایمن در برابر زلزله گفت: کجای کشور اگر اکنون یک زلزله بالای شش ریشتری رخ بدهد، همه چیز کن فیکون نخواهد شد.
معاون وزیر کشور به یکی دیگر از خاطراتش درباره بناهای ناایمن اشاره کرد و گفت: در یکی از استانها در ساخت بخشی از یک دانشگاه مقداری تیرآهن کم آورده بودند و مقداری میلگرد به انتهای تیرآهن جوش داده بودند تا از آن به عنوان تیرآهن استفاده شود و لابد انتظار دارند در زمان زلزله مقاومت هم داشته باشد .
وی تاکید کرد در این موارد مهندس و مشاور باید پاسخگو باشند.
نجار همچنین ضمن موافقت با پیشنهاد مدیرعامل آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: سازمان مدیریت بحران آماده است در اجرای طرح آزمایشی یونیزلسیون با هدف تشکیل ابر و بارش باران مشارکت کند.
وی همچنین پیشنهاد داد برای رفع مشکلات حاشیه شهر بیرجند به ساکنان این مناطق مانند ساکنان مناطق حادثه دیده ، مشوق هایی برای بازسازی و نوسازی خانه ها بدهیم .