رییس مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نسبت به تاثیر مصرف فست فودها در بروز بیماریهای التهابی روده، هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کامران باقری لنکرانی، با اشاره به وجود باکتریهای مفید و مضر دستگاه گوارش گفت: در هزار روز نخست زندگی، دستگاه گوارش هر نوزاد با نخستین شیردهی مادر باکتریهای مفید را مانند دیگر مواد مورد نیاز بدن دریافت میکند. باقری لنکرانی به مواد برهم زننده تعادل میکروبی روده اشاره و تاکید کرد: استفاده از فست فودها، مصرف غذاهای چرب٬ استفاده از غذاهایی که با روغن در حرارت زیاد به مدت کم پخته شده اند، روغنهای چند بار استفاده شده، مصرف قند زیاد و استعمال دخانیات در برهم زدن تعادل باکتریایی روده و خطر ابتلا به بیماریهای التهابی روده نقش موثری دارد. پور خواجه فوق تخصص گوارش و کبد هم گفت: باکتریهای مفید دستگاه گوارش از التهاب روده و مشکلات گوارشی جلوگیری میکنند و با حفظ فلور طبیعی روده سبب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای ناشی از مصرف مواد غذایی میشوند. وی افزود: این مواد در تقویت سیستم ایمنی در درمان سندرم روده تحریک پذیر، بیماری التهابی روده و درمان اسهالهای عفونی، درمان سرطان، تقویت سیستم ایمنی، کاهش کلسترول، درمان بیماریهای کبدی، درمان بیماریهای زنان، معده و فشار خون موثر هستند.
مردم شیراز بعد از تهران دومین مصرف کننده فست فود در ایران هستند و هزار و ۳۶۷ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی فست فودی در شیراز فعالیت میکند.