پخش زنده
امروز: -
دانشيار گروه علم اطلاعات و دانش شناسي دانشگاه آزاد اسلامي گفت: اقتصاد اطلاعات هنوز در ايران به نحو بايسته و شايسته جاي پاي خود را باز نکرده است.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما؛ فهيمه باب الحوائجي افزود: در دنياي امروز اقتصاد اطلاعات داراي اسامي مختلفي همچون اقتصاد نوين، اقتصاد دانش بنيان، اقتصاد ديجيتال و موارد مشابه ديگر است.
وي اظهار داشت: اقتصاد اطلاعات مسئله بسيار جدي در دنياي امروزي به شمار مي رود.
اين دانشيار گروه علم اطلاعات و دانش شناسي دانشگاه آزاد اسلامي گفت: اقتصاد اطلاعات به اقتصادي گفته مي شود که اطلاعات مانند هر کالاي ديگر قابل خريد و فروش، ايجاد ارزش و بهره وري است.
وي در پاسخ به اين پرسش که آيا اطلاعات در کشور تبديل به ارزش شده است يا خير، افزود: اطلاعات در ايران زمين ارزش دارد ولي تا پيدا کردن ارزش واقعي خود بايد راه زيادي را طي کند.
باب الحوائجي با اشاره به اين جمله که اقتصاد اطلاعات در ايران گنگ است، اظهارداشت: متاسفانه تاکنون کتابي در زمينه اقتصاد اطلاعات از سوي اقتصاديون در کشور تدوين نشده و بيشتر کتاب هاي موجود در بازار ترجمه کتب خارجي است.
وي همچنين گفت: جاي خالي نظريه پردازي و فعاليت هاي آکادميک مرتبط با اقتصاد اطلاعات در کشور به شدت احساس مي شود.
اين دانشيار گروه علم اطلاعات و دانش شناسي دانشگاه آزاد اسلامي افزود: جدا از اين حتي اقتصاد اطلاعات به عنوان يک واحد درسي در دانشگاه هاي مملکت تدريس نمي شود.
وي تصريح کرد: تمامي اين موارد نشان مي دهد در ايران به ويژه فضاي دانشگاهي چندان به ضرورت پرداختن اقتصاد اطلاعات واقف نبوده و به اين مهم توجه ندارد.
باب الحوائجي در بخش ديگري از سخنان خود پيش نياز نهادينه سازي هر علمي در جامعه را شکل گيري بنيان هاي فکري و آکادميک در اين حوزه دانست و گفت:متاسفانه جاي پاي اقتصاد اطلاعات در ايران هنوز محکم نشده است.
وي افزود: البته در سه تا چهار سال اخير رويکرد درآمد زايي از اطلاعات در کشور تقويت و جاي خود را در ميان اقشار مختلف مردم باز کرده است بدون اينکه پيش زمينه هاي آکادميک داشته باشد.