پخش زنده
امروز: -
دبير کارگروه ملي زلزله کيفيت ساختمان سازي در ايران را نامطلوب ارزيابي کرد و گفت : از نظر قوانين بخش کيفيت مصالح و استانداردهاي ضروري آن در کشور با کمبود روبرو است.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، علي بيت الهي افزود: طراحي نامناسب، نداشتن مقاومت مصالح ساختماني در برابر زلزله، نبود نظارت جدي و عدم به عمل آوري بهينه بتن سبب شده است ساختمان هاي کشور به شدت آسيب پذير باشد و در مواقع عادي نيز به مرور زمان دچار فرسودگي شود.
دبير کارگروه ملي زلزله با تاکيد بر اينکه کيفيت ساخت و ساز در ايران مطلوب نيست، ادامه داد: اين موضوع قدمتي تاريخي و درازمدت در کشور دارد.
وي با بيان اينکه در مراکز جمعيت روستايي هيچ گونه کنترل، نظارت و قانون مداري در ساخت و ساز به چشم نمي خورد، گفت: در چند سال اخير اقدام هاي مطلوبي در اين عرصه انجام شده است.
بيت الهي افزود: حدود 9 ميليون 500 هزار واحد از 22 ميليون واحد مسکوني کشور فاقد اسکلت بندي است و اين ميزان در برخي از روستاها بيش از 70 درصد خانه ها را در بر مي گيرد.
وي با اشاره به اينکه در بخش ساختمان هاي اسکلت بندي شده نيز معضل وجود دارد، اظهار داشت: هنگام زلزله سرپل ذهاب استان کرمانشاه در مناطقي مانند شهر اسلام آباد غرب که شتاب زلزله در آنها کمتر بوده، ساختمان هاي بتني اسکلت دار نيز تخريب شده است.
دبير کارگروه ملي زلزله ادامه داد: با توجه به اينکه در ساختمان سازي به روش بتني انتظار مي رود ، مقاومت ساختمان حدود 30 مگاپاسکال باشد مقاومت اندازه گيري شده در ساختمان هاي سرپل ذهاب بعد از وقوع زلزله نزديک به 10 مگاپاسکال بوده است.
وي همچنين گفت: بي کيفيتي مصالح ساختماني، جدي نبودن نظارت، ورود عناصر غير متخصص در عرصه ساخت و ساز، تغيير نقشه هاي مهندسي و طراحي شده بر اساس سليقه هاي مصرف کنندگان و ناديده گرفته شدن تخلفات فني با اخذ جريمه از سوي شهرداري ها مهمترين معضل هاي ساختمان سازي در کشور را تشکيل مي دهد.
بيت الهي با تاکيد بر اينکه همه موارد موردنظر سبب شده تا ايران ميراث دار شرايط نامطلوبي از نظر کيفيت ساخت و ساز باشد، افزود: حداکثر عمر مفيد ساختمان هاي کشور به دليل کيفيت نامطلوب در مصالح ، نبود نظارت بر روند ساختمان سازي و ورود عناصر غير متخصص در عرصه ساخت و ساز حدود 30 سال ارزيابي مي شود.
وي اظهار داشت: در جوامع پيشرفته مدت دوام ساختمان و عايق بودن در برابر حرارت و رطوبت داراي استانداردهاي مربوط به خود بوده و اين در حالي است که در ايران به اين مسئله هيچ گونه توجهي نشده است.