پخش زنده
امروز: -
کارشناس سابق شبکه بي بي سي تصريح کرد: در انگليس مدعي صلح طلبي، دموکراسي، بشردوستي و صاحب بي بي سي فارسي از سال 90 ميلادي تاکنون 1555 شهروند بازداشتي موقت از جانب پليس در زندان هاي اين کشور به علل مختلف مردند و در 37 سال گذشته حتي يک پليس در دادگاه هاي اين کشور محکوم نشد و کميسيون مستقل شکايات از پليس حمايت کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما، علي عليزاده در ارتباط ويدئوکنفرانسي از لندن با نشست تخصصي - تحليلي وقايع اخير کشور با عنوان "به نام مستضعفين به کام معاندين" از لندن با تبيين علل بروز وقايع اخير در کشورمان با اشاره به سوء استفاده دولت هاي غربي از اتفاقات اخير در ايران، افزود: ما در لندن با اينگونه شورش ها، متناوب مواجه بوده ايم که خود شاهد آن بوده ام که به عنوان نمونه در يکي از اين شورش ها پليس لندن يکي از شهروندان را صرفا به تصور استفاده از سلاح به قتل رساند و در 24 ساعت نخست پس از اين حادثه، شورش از چند محله در مرکز انگليس به شهرهاي ديگر سرايت کرد که در پي آن ارتش انگليس وارد لندن شد.در سومين روز از اين شورش در شبکه بي بي سي از افراد معترض به عنوان سياهان و افراد سارق نام برده مي شد و پليس لندن در ساعت 12 شب براي محاکمه پسربچه اي بابت دزديدن صرفا يک بطري آب تشکيل جلسه داد و او را محکوم کرد.
وي گفت: نحوه مواجهه حکومت ايران با آشوبگران بسيار بهتر از کشورهاي اروپايي و به ويژه انگليس بوده است حال آنکه حاکميت ايران ادعاي ليبرالي بودن هم ندارد. در کشورهاي اروپايي اين حق را به خود مي دهند که براي ايجاد نظم عمومي هر کاري انجام دهند مانند فرانسه که پس از کشته شدن شماري از اعضاي نشريه شارلي ابدو تا دو سال همچنان حالت فوق العاده را حفظ کرد يا در انگليس که پس از شورش ها به خود حق مي دهد حقوق بشر را نقض کند.
عليزاده افزود: اين درحالي است که رفتارهاي خشونت آميز حکومت انگليس با آشوبگران در اين کشور با آنچه در امريکا مي گذرد قابل قياس نيست و حقوق بشر بسيار بيشتر رعايت مي شود، روزنامه گاردين پرونده دائم از کشتارهاي پليس امريکا دارد که در بالاي اين نشريه دارد به نحوي که شمار اين کشته ها در امريکا اخيرا 1093 نفر درج شد که از لحظه دستگيري به بعد يا در زندان ها کشته شده اند با اين حال آقاي ترامپ چگونه درباره کشته شدن وقايع اخير در ايران سخن مي گويد؟ وقتي درباره کشتار مردم خودش هيچ حقوقي قائل نيست؟
اين تحليلگر مسائل سياسي هشدار داد: بايد شفاف تر به ديگر ملت هاي جهان گفته شود که انتقال پرونده مسائل داخلي ايران به شوراي امنيت مي تواند بدعتي خطرناک باشد که مسائل داخلي ديگر کشورها نيز به موضوعي بين المللي تبديل شود که اين قانون شکني است.
وي ادعاي حمايت از حقوق ملت ايران به بهانه هاي عجيب را درحالي دانست که در گذشته هزاران اجتماع با مجوز و بي مجوز در اين کشور برپا شده و حتي قطره خوني از دماغ معترضان جاري نشده است.
عليزاده همچنين گفت: مسأله، همچنان استثنايي جلوه دادن ايران و تبديل مسائل اين کشور به وضعي استثنايي براي افکار عمومي جهان است حال آنکه عربستان سعودي به عنوان حامي مالي داعش که سال ها با القاعده رابطه داشت و در حادثه 11 سپتامبر به عنوان بزرگ ترين عمليات تروريستي داخل امريکا ايفاي نقش کرد نقشش پنهان مي شود به نحوي که 27 صفحه از پرونده تحقيقات مربوط به اين حادثه را بيرون کشيدند تا نقش عربستان پنهان بماند و با اين حال ايران را متهم مي کنند.
وي با تاکيد بر لزوم دفاع از حقوق ايران در عرصه بين المللي تاکيد کرد: بايد شبکه اي مانند پرس تي وي ايجاد شود، داشتن رسانه اي به روز در عرصه بين المللي مانند برنامه موشکي ايران اهميت راهبردي دارد، چنانکه قطر کوچک با شبکه الجزيره اش نفوذ رسانه اي دارد. جمهوري اسلامي ايران بايد با چنين رسانه اي صداي حزب الله، حشدالشعبي و ديگر مظلومان عالم باشد.
کارشناس سابق بي بي سي با اشاره به علاقه ملت ها در جهان سوم به جمهوري اسلامي ايران حتي اهل سنت، گفت: بايد اين علاقه مندي ملت ها به کشورمان فعال سازي شود.
عليزاده با اشاره به برخوردهاي دوگانه غرب با مسائل ايران و ترکيه افزود: در کشورهاي غربي حتي يک کلمه درباره ترکيه سخن گفته نمي شود چون اين کشور صاحب دومين ارتش فعال در ناتوست و حال آنکه 45 هزار زنداني سياسي در زندان هاي ترکيه در بندند اما همواره مترصد فرصتند که هر اتفاق کوچک در ايران را به موضوعي استثنايي بدل کنند.
وي اضافه کرد: دشمنان ايران از کوچک ترين روزنه اي عليه کشورمان سوء استفاده مي کنند اين توهم نيست بلکه واقعيتي است که اکنون حتي براي ليبرال هاي ساده لوح در ايران هم روشن شده است و روي کارآمدن ترامپ اين مزيت را داشت که با دشمني هاي واضحش در يک و نيم سال گذشته ليبرال هاي ايران را با چهره عيان امريکا مواجه کرد.
عليزاده گفت: بسياري رويدادهايي مانند اتفاقات اخير ايران در لندن هم روي مي دهد اما برخورد امنيتي با اين مسائل در لندن بسيار وحشيانه و پرهزينه است درحالي که در ايران به رغم وسعت جغرافيايي بيشتر آن بسيار هوشمندانه تر بود، به عنوان نمونه در واقعه مشابه پلاسکو در آتش سوزي و فروريختن برجي در لندن 60 نفر کشته شدند و بعدا مشخص شد که اگر شهرداري لندن 5000 پوند بيشتر صرف پوشش مقابل اين ساختمان مي کرد آن همه کشته نمي شدند.
وي افزود: اين واقعه در لندن به مسأله اي اجتماعي تبديل شد اما هرگز سبب اظهارنظر ترامپ و به اقدامي براي براندازي انگليس منجر نشد بلکه به عنوان مسأله داخلي که بسيار محدود است پيگيري مي شد.
کارشناس سابق بي بي سي الگوي غرب را استفاده از نفوذ در کشورمان دانست و گفت: زماني از مسائل مربوط به زنان و اقليت ها براي نفوذ استفاده مي کردند اما اکنون بر مسائل کارگران متمرکز شده اند به نحوي که وزارت خارجه امريکا بودجه هايي را براي نفوذ در اين عرصه اختصاص داده است.
عليزاده، توجه به حقوق کارگران را لازم دانست و افزود: اگر برجام تحقق يابد و اهداف سرمايه گذاري خارجي محقق شود باتوجه به وضع فشل قانون کار و نداشتن اتحاديه هاي مستقل، آن روز بيچارگي کارگران خواهد بود زيرا نمي توانند در مقابل شرکت هاي چندمليتي از حقوقشان دفاع کنند. کساني که مشکلات کشور را تحمل و از ايران دفاع مي کنند همين مستضعفان هستند نه کساني که مازراتي سوار مي شوند.
وي ادعاي فرار سرمايه ها در صورت برخورد با تبعيض ها را دروغ بزرگ ليبرال هاي ايران از سال 68 تاکنون دانست و تاکيد کرد: بايد از تبعيض هاي بسيار عجيب در مقابل چشم مستضعفان جلوگيري شود.
عليزاده تصريح کرد: يقه سفيدها و ليبرال ها دلشان مي خواهد وضع جامعه به روال کنوني بماند زيرا نگاهشان به سياست جهادسياسي نيست اما نيروهاي ارزشي که دلشان با انقلاب و ايران است بايد به عنوان لشکر ديپلماسي عمومي ايران را در مقابل امريکا و رژيم صهيونيستي حفظ کنند و حال آنکه در سفارتخانه هاي ما از اينگونه نيروها استفاده نمي شود.
وي گفت: جناح ليبرال در ايران با واردات نظريه مدام مي کوشند وانمود کنند که در پي تغييرند و حال آنکه بالعکس، انقلابي ها بايد در پي تغيير باشند. اگر از اين قيد استفاده کنيم نيروهاي ارزشي بايد با رويکرد تغيير، در پي رفع تبعيض، ايجاد عدالت، بازکردن فضا براي گفتگو و جذب بخش هاي خاکستري جامعه باشند.
کارشناس مسائل اقتصادی اقدام دولت در عرضه 100 هزار قطعه سکه برای کنترل قیمت در بازار سکه و ارز را بی تاثیر و آن را اقدامی اشتباه دانست.
ساسان شاه ویسی در نشست تخصصی بررسی وقایع اخیر در لانه جاسوسی آمریکا گفت: کسانی که در گذشته فریاد می زدند که چرا اقتصاد را به شدت دولتی کرده اید و آن را کمونیستی می دانستند اکنون اقتصاد مردمی را با رویکرد تمامیت خواهانه در بند کرده اند.
وی با انتقاد از کسانی که معترضان را وابسته به جریان های خاص می دانند افزود: کار را به جایی می رسانند که جز مردم، داور دیگری نمی ماند، آنان جایگاه مردم در نظام را اشتباه فرض کرده اند. آن روزی که بیان می شد وظیفه کارگزاران نوکری مردم است عده ای می گفتند ما درس نخوانده ایم که نوکری کنیم بلکه آمده ایم اداره کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) هشدار داد:اگر این نگاه از بالا به پایین نهادینه شود و صداهای کوچک شنیده نشود تبدیل به صداهای رسا تر خواهد شد.
شاه ویسی با اشاره به ترکیب معترضان تجمعات اخیر گفت: بیش از 80 درصد از معترضان افرادی بودند که سر سپردگی به انقلاب را فراموش نکرده اند اما سر گشنه بر بالین نهادن را نیز نخواهند پذیرفت.
شاه ویسی تصریح کرد: گروه دیگر از معترضان، فرصت طلبان بودند که یعنی کسانی که در چند دهه گذشته از موسسات مالی سودهای بالا دریافت می کردند و به ارزش ها، قوانین، حرام خوارگی و قرار دادهای این موسسات توجه نداشتند اما اکنون انتظار دارند نظام مسئولیت عملکرد ناثواب این بخش ها را بر عهده بگیرد که این ظلم فاحش به نظام است.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: بیش از شش ماه پیش، وقوع اتفاقات اخیر بر اثر سوء مدیریت حوزه اقتصاد و بعضاً حوزه های دانشگاهی پیش بینی شده بود.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد:اخیرا به سخنان معاون اول رئیس جمهور اعتراض کردم و گفتم طوری درباره وضع اقتصادی سخن نگویید که تصور شود کشور بدبختی هستیم یا از آن طرف طوری سخن گفته نشود که پولمان را در جاهای دیگر خرج می کنیم، کشور ما مبتنی بر نظام ولایی است هم پول داریم و هم می دانیم کجا و چگونه خرج کنیم.
شاه ویسی افزود: به معاون اول رئیس جمهور گفتم اقتصاد کشور را اقتصاد ته دره ای توصیف نکنید ما هنوز جزو 20 اقتصاد برتر جهانیم، باید مراقب باشیم که همه منافع ملی را مد نظر قرار دهیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: قبل از انقلاب 37 میلیون نفر جمعیت داشتیم که 70 درصد روستایی بودند و کمتر از تولید ناخالص داخلی بهره می بردند اما امروز 80 درصد جمعیت 80 میلیونی کشور شهری است. در حالی که اقتصادمان دولتی است بخش اقتصاد آزاد و پرقدرت در اختیار ثروتمندان است.
وی با انتقاد از برخورد شعاری جناح های سیاسی در انتخابات و فراموشی وعده هایشان به مردم به اتفاقات 6 ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری اخیر و وقایع پس از آن استناد کرد و افزود: برخی فراموش کرده بودند که 20 سال پیش خودشان مسئول بودند اما مردم فراموش نمی کنند، دوستانی که می خواهند رای بگیرند در دوره تبلیغات انتخابات بسیار پر شورند اما بعداً فراموش می کنند که چه گفتند.
شاه ویسی گفت: چرا نقد ها به حوزه اخلاقی کشانده می شود و به متغییر های اقتصادی توجه نمی شود. دو جریان سیاسی با هم مشکل دارند اما قیمت گوشت بالا می رود یا به صندوق توسعه ملی به ناحق دستبرد زده می شود و بعد برای آن مصوبه می آوردند.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد:در مقام سخن می گویند روزنامه ها، جریان ها و رسانه ها باید آزاد باشند اما صدا وسیما خواست آزاد باشد چند بار با آن برخورد شد مگر رسانه ملی نیست؟ اگر همین رسانه ملی مسئول دیگری را طور دیگری نشان دهد خیلی خوب می شود بالاخره تکلیف چیست و چه کسی درست می گوید؟
وی افزود: مشکلی که سبب شده چالش های اقتصادی به چاه های بزرگ تبدیل شوند بدرفتاری بخش بزرگی از مسئولان است که بی عرضگی خود را به گردن دیگران می اندازند.
شاه ویسی با طرح این پرسش که تکلیف مردم چیست و به چه کسی باید اعتماد کنند گفت: آقایی که کل قوه قضاییه را زیر سوال می برد به این توجه دارد که مردم باید به چه کسی اعتماد کنند؟ من که تربیون در اختیار دارم نباید بفهمم که منافع ملی چه می شود؟
این کارشناس مسائل اقتصادی کاهش ارزش بورس را از آثار وقایع اخیر دانست و افزود: تاثیر دوم این است که بی ثباتی را در کشور عادی جلوه می دهد به نحوی که قیمت بیش از 400 قلم کالا در پی این وقایع تغییر کرد که شامل قیمت ارز و طلا هم می شود و عرضه 100 هزار قطعه سکه هم برای کنترل بازار آن تاثیری نداشت و اقدامی اشتباه بود.
وی با انتقاد از بی توجهی به اجرای تکالیف قانون هدفمندی یارانه ها تصریح کرد: وقتی قیمت بنزین از هزار تومان به هزار و 500 تومان افزایش یابد 60 هزار میلیارد تومان درآمد جدید عاید می شود این در کجای بودجه تعریف شده است؟
شاه ویسی با اشاره به اعلام تصمیم برای حذف یارانه 34 میلیون نفر افزود: چرا وزیر نفت وقتی از پرداخت یارانه ها اظهار ناراحتی می کند و می گوید دلش می سوزد درباره 60 هزار میلیارد تومان درآمد ها در این بخش صحبتی نکرد؟ چرا درباره درآمد وزارتخانه خودش در این زمینه سخنی نگفت و حال آنکه درآمدها از محل حامل های انرژی از 126 هزار میلیارد تومان در سال 92 اکنون به 440 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است، چرا وقتی می خواهید یارانه بدهید زورتان می آید؟
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: به فرض که دو بار در این خصوص پاسخ نمی دهید و به گردن قبلی ها یا آمریکا بیندازید اما بالاخره باید پاسخ دهید.
وی وقایع اخیر مشهد را موضوع حاشیه ای دانست و هشدار داد: در دهه 70 همین تفکر اقتصادی در جامعه حاکم بود که به نا آرامی در 12 شهر مانند مشهد، اراک، شیراز، همدان، اسلامشهر و قزوین منجر شد، اگر قرار باشد در عمل تغییر نکنیم باز هم این وقایع تکرار می شود و دچار مشکل می شویم.
کارشناس مسائل سیاسی، تغییر حکومت جمهوری اسلامی ایران را سیاست رسمی و اعلامی آمریکا دانست.
فواد ایزدی در نشست تخصصی بررسی وقایع اخیر در لانه جاسوسی آمریکا ترکیب معترضان اخیر در کشورمان را شامل چهار گروه دانست و گفت: گروه نخست تحت تاثیر رسانه های خارجی اعم از رسانه های انگلیس، آمریکا و شبکه های فارسی زبان معاند بودند اما دغدغه این گروه اقتصادی بود و اگر مشکل نهادهای مالی حل و فصل می شد شاید به خیابان ها نمی آمدند.
وی افزود: گروه دیگر که ممکن است متاثر از تبلیغات تلویزیونی باشند اما از محیط های دانشگاهی بودند که لزوماً وابستگی به آمریکا ندارند اما در نقد ساختار جمهوری اسلامی ایران خیلی فعالند.
این کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: گروه دیگر تماشاچیانی بودند که معلوم نیست از نظر فکری به کدام دسته وابسته اند اما نمی شود گفت که به آمریکا وابسته اند اما گروه دیگر یعنی سلطنت طلب ها و منافقین وابسته به آمریکا هستند یعنی گروه هایی که از نظر مالی تامین می شوند و شبکه و نیرو در اختیار دارند زیرا این گونه آشوب گری ها رایگان ممکن نیست که بخشی از بودجه این اقدامات را سعود ی ها و اماراتی ها تامین کردند و آمریکایی ها نیز قطعاً به آنان کمک می کنند.
ایزدی گفت: آمریکایی ها سال ها از پادگان اشرف در عراق حفاظت می کردند و سرانجام نیز آنان را به اروپا منتقل کردند و در کنگره نیز بارها در حمایت از منافقین بیانیه صادر شده است ، اقداماتی مانند آتش زدن بانک ها و خوردو و تعرض به اموال عمومی متاثر از این گروه بود که برای کشتن شهروندان و حمله به مراکز پلیس دستور گرفته بودند.
وی درباره نقش مستقیم امریکا در وقایع اخیر کشورمان تصریح کرد: مقامات این کشور بویژه دولت ترامپ از ماه ها قبل موضوع تغییر حکومت در کشورمان را عملاً مطرح کردند و وزیر خارجه این کشور در مصاحبه اخیر با سی ان ان تکرار کرد که خواستار تغییر حکومت در ایران است.
این کارشناس مسائل آمریکا گفت: آمریکایی ها دو میلیارد و 308 میلیون دلار بودجه در قالب برنامه های دموکراسی اختصاص دادند که صرفا برای چند کشور مانند ایران، روسیه و چین هزینه می کنند و حال آنکه کاری به موضوع دموکراسی در کشورهایی مانند عربستان ندارند.
ایزدی با اشاره به توئیت های مکرر ترامپ در حمایت از آشوب گران افزود: البته به ترامپ توصیه شده بود که انقدر واضح از حرکات اعتراضی در ایران حمایت نکند زیرا در پایان به زیان آشوب گران تمام می شود به این علت که آمریکایی ها به ویژه رئیس جمهور این کشور وجهه خوبی در ایران ندارند.
وی با استناد به سند رسمی دیگری از اسناد آمریکا که نشان دهنده اقدامات آنان برای براندازی جمهوری اسلامی گفت: در سند استراتژری امنیت ملی آمریکا که دو هفته پیش صادر شد و به امضا ترامپ رسید به موضوع تسلیحاتی کردن اطلاعات اشاره شده است یعنی استفاده از اطلاعات برای ایجاد درگیری و کشته سازی، به نحوی که موج اطلاعاتی ایجاد کنند و بعد چشم باز کنید و ببینید 21 کشته روی دست شماست البته آمریکایی ها با این که در این حوزه زیاد فعالیت کرده اند روس ها را متهم می کنند.
ایزدی افزود: دخالت بیگانگان در کشورمان سیر طبیعی رشد سیستم را در کشورمان با چالش مواجه می کند و نمی توانیم به بلوغ برسیم در اتفاقات اخیر اگر تجمعات به خشونت کشیده نمی شد و نیازی به دخالت پلیس نبود افرادی که کم کاری یا تعلل کرده و سبب مشکلات اقتصادی شده اند باید بیشتر پاسخ می دادند اما وقتی با مداخلات بیگانگان حرکت مردمی از حالت طبیعی خارج شد این افراد به نوعی خود را پشت این رویدادها مخفی کردند که این آسیب بود.
وی گفت: از نظر علم اقتصاد شاید نیاز داریم به این که قیمت بنزین را به قیمت های جهانی نزدیک کنیم اما اکنون دیگر نمی توانیم یا در حوزه سرمایه گذاری در موسسات اعتباری نباید به مال باخته ها پول می دادیم چنانکه یکی از خبرنگاران غربی از تصمیم دولت برای پرداخت پول به این افراد اظهار تعجب می کرد زیرا این افراد خودشان باید دقت می کردند و پولشان را در موسسات دولتی سپرده گذاری می کردند.
ایزدی همچنین به متن اسکات مادل از مقامات سابق سیا در کمیسیون روابط خارجی مجلس آمریکا اشاره کرد و افزود: در این متن که 11 ماه پیش منتشر شد مادل 7 پیشنهاد ارائه کرد که نخستین آن این بود که جنبش سبز در ایران مرده یا رو به موت است اما اعتراض هایی در مناطق مختلف هست و توصیه کرده بود که با حمایت از آن، اعتراض ها به یکدیگر متصل و با تبدیل شدن به اعتراضی سراسری از اعتراض های صنفی به اعتراض های سیاسی تبدیل شود.
این کارشناس مسائل آمریکا اضافه کرد: این مقام سابق سیا همچنین توصیه کرده بود باید اعتراضات در حوزه رسانه ای به شکل کمپین و حرکتی باشد.
وی تصریح کرد: زمانی که رهبر معظم انقلاب در خصوص جنگ نرم دشمن سخن می گویند خیلی از مسئولان دولتی این اظهارات را نمی پذیرند و آن را توهم می دانند که این عجیب است زیرا برای این گونه اقدامات آمریکایی ها متن و بودجه وجود دارد و مسئولان ذیربط در کشورمان باید پاسخ دهند که چرا به این متن ها بی توجه بوده اند.
ایزدی افزود: در سند اسکات مادل توصیه شده است که قشرها و گروه هایی مانند معلمان، اقلیت های قومی و جوانان قابلیت تحریک پذیری دارند که باید بر تحریک آنان متمرکز شد، او همچنین در این سند ادعا می کند که ایران از گروه القاعده و طالبان حمایت می کند.
وی اضافه کرد: این مقام سابق سیا در بخش دیگری از این سند توصیه کرده بود که به افرادی که در جمع آوری اطلاعات از داخل ایران کمک می دهند گرین کارت داده شود که این توصیه در چارچوب کمک به فرار مغزها و نخبگان در ایران قابل تامل و هدفشان این است که با جلب نخبگان مانع از ارائه خدمات آنان به نظام جمهوری اسلامی شوند.
این کارشناس مسائل آمریکا گفت: اسکات مادل در بخش دیگری از این سند توصیه کرده بود که در حوزه های علمیه اختلاف ایجاد شود، او با ادعای اینکه میان حوزه علمیه قم و نجف اشرف رقابت وجود دارد بر حمایت از جریان غیر سیاسی در این دو حوزه علمیه تاکید کرده و از جریان شیرازی به عنوان مخالف جمهوری اسلامی نام برده است.
ایزدی افزود: این مقام سابق سیا همچنین با اشاره به نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خیلج فارس توصیه کرده بود که با نیروی دریایی سپاه بیشتر و جدی تر برخورد شود.
وی گفت: این توصیه ها نشان می دهد که طرف مقابل برای ما طرح و برنامه دارد پس این متن ها باید به درستی خوانده شود ما باید با درک اینکه آنان برای ما برنامه دارند وضعی ایجاد کنیم که در مقابل هر توصیه پاسخ لازم را داشته باشیم.