به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ رامین طباطبایی تنها کاندیدای بسکتبالی انتخابات ریاست فدراسیون بسکتبال است که در عین حال نماینده وزارت ورزش و جوانان هم به شمار میرود.
مدیرکل دفتر استعدادیابی وزارت ورزش و جوانان چند روز قبل از برگزاری مجمع انتخابی در گفتگویی تلفنی به سوالات خبرنگار ما درباره برنامههای خود پاسخ داد:
بحث مهم از زمان ثبت نام نامزدهای ریاست فدراسیون بسکتبال این بود که نمایندگان مربوط به وزارت ورزش و جوانان به اجماع میرسند.
من نماینده وزارت ورزش و جوانان نیستم، بلکه به عنوان نماینده جامعه بسکتبال در این انتخابات حضور پیدا کردم، چون سابقه ده سال حضور در تیم ملی بزرگسالان را داشتم، همچنین عضو تیمهای ملی جوانان و دانشجویان بودم و مدیریت تیم پیکان، مربیگری تیمهای دانشگاه صنعتی شریف و علوم پزشکی اصفهان را برعهده داشتم. حضورم هیچ ارتباطی به عنوانِ شغلی ام در وزارت ورزش و جوانان نداشته است. البته ۱۵ سال از فعالیت ۲۳ ساله مدیریتم به عنوان مدیر ورزشی در وزارت ورزش و جوانان بوده است و این سابقه را دارم.
البته ما هم شما را به عنوان کاندیدایی بسکتبالی حساب میکنیم؛ اما در عین حال عضوی از وزارت ورزش و جوانان هم هستید.
شاید این مزیتی برایم باشد، ولی واقعا به عنوان عضوی از جامعه بسکتبال در انتخابات ثبت نام کردم و تجربه مدیریتی هم میتواند کمک کند، چون ارتباطات بسیاری خوبی با استانها دارم. از ابتدا وضعیت کاری من به شکلی بوده است که در سیستم ورزش کشور فردی فعال بودم و مطابق با ظرفیتهای وزارت ورزش فعالیت کردم. به هر حال این به نظرم یک حسن نسبت به سایر کاندیداهاست که کاملا بر خیلی مسائل وزارت ورزش مسلط هستم.
چند جا مطرح شد که شما همیشه در انتخابات هستید. چند دوره در انتخابات فدراسیون بسکتبال و سایر فدراسیونها حضور داشتید؟
فقط یک بار در انتخابات دو سال قبل فدراسیون بسکتبال شرکت کردم و هیچوقت در انتخابات دیگری حضور نداشته ام.
از همه کاندیداها درباره انگیزههای آنها از حضور در انتخابات سوال کردیم. انگیزه اصلی شما چه بود؟
احساس میکنم بسکتبال ما وضعیتی بحرانی دارد، در بخشهای قهرمانی، همگانی و توسعه ورزش بانوان شرایطی بحرانی حاکم است. اگر در این مقطع زمانی نتوان بسکتبال را از این بحران نجات داد، ممکن است به ورطهای بیافتد که نجات دادنش نیاز به سالها زمان داشته باشد؛ بنابراین احساس کردم با توجه به سابقه مدیریتی و به عنوان کسی که خاک این ورزش را خورده است، میتوانم در جهت ایجاد ساختار و تشکیلات نوین، همخوان با استانداردهای جهانی کمک کنم.
میتوانیم بسکتبال را به دوران باشکوه چند سال قبل برگردانیم و آن وضعیت را تداوم ببخشیم، ضمن اینکه به سطح جهانی نزدیک کنیم. به این دلایل آمدم و سوابق بسکتبالی و مدیریت ورزشی میتوانند کمک کنند تا با استفاده از نیروهای خلاق و با دانش، کشتیِ بسکتبال را به مسیر خوبی هدایت کنیم.
دوره قبل که با شما صحبت میکردم، برنامهای راهبردی را مطرح کردید. بار دیگر شنیدم که از برنامهای راهبردی صحبت میکنید، یعنی همان برنامه را برای این دوره دارید؟
همان برنامه را تکمیل کرده ام. در چند سال اخیر آسیب شناسیای در بسکتبال انجام دادم که چه چالشهایی داریم. میخواهیم این چالشها را در قالب هشت راهبرد اصلاح کنیم. راهبردها شامل این موارد است: توسعه ورزش قهرمانی، همگانی، بانوان، فرهنگی، فضاها و زیر ساخت ها، منابع و نیروی انسانی
۶۸ اقدام برحسب این راهبردها وجود دارد که در قالب یک کتابچه به همراه رزومه خود برای هیئتهای استانی فرستاده ام.
پس در دو سال گذشته روی این موضوع کار میکردید؟
دقیقا روی مواردی که گفتید در این مدت کار میکردم و برخی از آنها را برحسب شرایط جدید بسکتبال کشور، آسیا و جهان اصلاح کرده ام.
تیم کاری خود را هم معرفی میکنید؟
من اهل شعار دادن نیستم، به نظرم باید وضعیت موجود بسکتبال و اقتصاد کشور را درک کنیم و برحسب وضع موجود اقدام کنیم.
تیم کاری من از بهترینهای بسکتبال هستند، هر چند ذکر نام آنها، شاید چالشهایی را برای افراد ایجاد کند. مطمئنا تیم کاری من متشکل از افرادی بادانش خواهد بود و تیم اجرایی بسیار قوی که کشتی بسکتبال را خوب هدایت کند. در عین حال میخواهیم از همه توانمندی موجود در ورزش بسکتبال استفاده کنیم، بالاخره هر فردی استعدادهای خود را دارد و زمانی که میخواهد برای بسکتبال بگذارد یکی از شاخصهای انتخاب ما خواهد بود. البته هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده ام و اگر به امید خدا انتخاب شوم، تیم کاری خود را به طور کامل اعلام میکنم.
شما تیم اقتصادی ویژهای تشکیل داده اید؟
تیم اقتصادی تشکیل داده ایم که در قالب همین برنامه فعالیت کند. من اهل شعار دادن نیستم، به نظرم باید وضعیت موجود بسکتبال و اقتصاد کشور را درک کنیم و برحسب وضع موجود اقدام کنیم. چیزی که به آن اعتقاد دارم، بسکتبال ما یک "برند" بسیار جذاب و معتبر است. اعتباربخشی برعهده رئیس فدارسیون خواهد بود که بتواند این برند را به جامعه ورزشی و جامعه اقتصادی معرفی کند. اگر این برند قابل سرمایه گذاری باشد، نیازی نیست حتما مدیر یک بخش اقتصادی کشور باشم. اگر بتوانم خوب مدیریت کنم و از قوانین حاکم بر بازاریابی اطلاع داشته باشم، با همین برند معتبر بسکتبال به عنوان یکی از چند رشته اول ورزشی کشور میتوان بنگاههای اقتصادی را به سمت بسکتبال سوق داد و نیازی نیست که حتما از یک شرکت خاص و بنگاه اقتصادی خاص تامین منابع کنیم.
به نظرم خود بسکتبال به قدری قوی هست که میتوان از آن برای جذب منابع اقتصادی معتبر سود برد. همین حالا هم شرکتهایی به ما اعلام آمادگی کرده اند و بستگی به این دارد که ما در خدمت جامعه ورزش بسکتبال باشیم؟ اگر نبودیم هم به نظرم همین برند بسکتبال میتواند در جذب منابع مالی به این رشته کمک کند.
اگر خودتان انتخاب نشدید، در این فضا به بسکتبال کمک می کنید؟
صد در صد، این وظیفه من است.
درباره برنامههای اصلی اقتصادی خود دقیقتر توضیح میدهید؟
یکی از کارهای اصلی ما فعال کردن بخش بازاریابی و تشکیل تیم اقتصادی قدرتمند است تا در کمیته بازاریابی استفاده کنیم. چیزی که برای من اهمیت دارد، بخش ذینفعان (stakeholders) است که در صورت افزایش تعداد آنها به طور خودکار جذب منابع مالی بیشتر میشود.
از سال ۲۰۱۱ عضو کمیسیون پزشکی کنفدراسیونهای بسکتبال و والیبال آسیا بوده ام در حال حاضر هم در هر دو کمیته حضور دارم.
در بخش ورزشکاران سازمان یافته که دارای بیمه ورزشی هستند، در هر دو بخش آقایان و بانوان بسکتبال، طبق اطلاعات فدراسیون پزشکی ورزشی فقط ۷۰ هزار نفر را پوشش داده ایم. این آمار خیلی کم است و باید بیشتر فعالیت کنیم که ذینفعان خود را در بخش بازیکنان، مربیان، تماشاگران و ... در قالب بانک فدراسیون داشته باشیم تا از بین آنها عضوگیری کنیم و از این طریق سامانه هواداری خود را هم ایجاد کنیم که این سامانه هواداری میتواند از طریق شرکتهای مخابراتی منابعی مالی جذب کند؛ بنابراین کمیته بازاریابی به این سمت هدایت میشود که از طریق تامین منابع به تدریج ذینفعان بسکتبال را هر چه بیشتر افزایش دهیم.
آخرین ارتباط مستقیم شما با حوزه بسکتبال کجا بوده است؟ در این سالها بیشتر در وزارت ورزش و جوانان حضور داشتید.
اجازه دهید سمتهای بین المللی خود را هم برایتان بگویم. من علاوه بر اینکه دکترای رشته تربیت بدنی دارم، دکترای رشته پزشکی هم دارم و از سال ۲۰۱۱ عضو کمیسیون پزشکی کنفدراسیونهای بسکتبال و والیبال آسیا هستم. مسئول کنترل دوپینگ والیبال آسیا هستم و تنها عضو اجرایی بودم که در بازیهای المپیک ریو به عنوان عضو اجرایی از طرف کمیته بین المللی المپیک دعوت شدم و به عنوان مدیر کنترل دوپینگ این بازیها مثل بقیه کادر اجرای کمیته بین المللی المپیک حضور داشتم.
میخواهم بگویم کاملا به قوانین بین المللی و فضای جهانی اشراف دارم و همیشه در کنار بسکتبال بوده ام. ضمن اینکه تا سال ۱۳۹۰ در کمیته پزشکی فدراسیون بسکتبال حضور داشتم.
بحث بین المللی را مطرح کردید، کاندیداها کمتر به این موضوع پرداختند. در این سالها به نظر میرسید نفوذی در فیبا آسیا و فدراسیون جهانی نداشتیم. برنامه خاصی برای این موضوع دارید؟
پارسال جلسه کمیته پزشکی فیبا آسیا بود که درباره توسعه بخش پزشکی و ضد دوپینگ آسیا با هاگوپ خاجیریان جلسهای داشتیم. همه این مسائل را با دبیرکل فیبا آسیا مطرح کردیم که نیاز به پستهای بین المللی قویتری داریم که در تصمیم گیری فیبا آسیا در فدارسیون جهانی هم تاثیرگذار باشد. از جمله برنامههای ما این است که اعضا فدراسیون را به سمت کمیتههای تاثیرگذار در فیبا هدایت کنیم تا نفوذ خود را در این بخش افزایش دهیم، همانطوری که خوشبختانه در والیبال این کار را کرده ایم.
در بسکتبال هم فردی را داشتیم که رئیس کمیته داوران آسیا بود، باید این افراد را حمایت کنیم که پستهای از دست رفته را دوباره به دست بیاوریم و نفوذ خود را در بسکتبال آسیا و غرب آسیا افزایش دهیم، هر چند با توجه به سیستم جدید رقابتی فیبا که دورههای چهار سالهای را برای رسیدن به جام جهانی و المپیک در نظر گرفته است، به نظرم حوزه غرب آسیا ضعیفتر میشود.
با ساز و کار سیستم جدید رقابتی آشنا هستید؟
شش پنجره رقابتی در این سیستم برای رسیدن به جام جهانی در نظر گرفته اند که هر پنجره مسابقات رفت و برگشت دارد و میتوانیم از این فرصت برای بسکتبال خود استفاده کنیم تا در جامعه ورزش خود را مطرح کند. این را فیبا برای تیمهایی مثل ما فراهم کرده است که میزبان تیم های بزرگ باشیم، برای مثال در دور دوم انتخابی جام جهانی با استرالیا همگروه میشویم. وقتی استرالیا با چند بازیکن NBA به ایران بیاید، برای ما خیلی اهمیت دارد و باید از آن استفاده کنیم.
همچنین باید همزمان تمام برنامههای تقویم خود را با فدراسیون جهانی هماهنگ کنیم. در این میان توسعه و گسترش بسکتبال سه نفره برای فیبا اهمیت زیادی دارد، چون بسکتبالی است که وارد خانوادهها و محلات میشود و میتوانیم وارد این بازار شویم.
بسکتبال سه نفره علاوه بر بازیهای آسیایی جاکارتا در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ هم وارد شده است و اگر برنامه مناسبی برای آن داشته باشیم، میتوانیم تعداد مدالهای بسکتبال را از این طریق دو برابر کنیم.
در حال حاضر شما با مسئولان فیبا آسیا و فیبا در ارتباطید که شرایط مورد نظر را ایجاد کنید؟
من با هاگوپ خاجیریان با توجه به مسئولیتم در آسیا ارتباط دارم و ۱۶ ژانویه هم با کمیته پزشکی فیبا آسیا جلسهای داریم. انشاالله ببینیم در انتخابات چه اتفاقی میافتد تا رایزنی خود را شروع کنیم.
قطعا در این باره از شما سوال شده است، بحث مربوط به جلسه شما با هیئتهای استانی در برج میلاد داغ شد و بحث پیشنهاد مالی به هیئتها فقط درباره شما مطرح شد. در این باره توضیح میدهید؟
وقتی مشحون از ریاست فدراسیون استعفا داد، چند هیئت تمایل به برگزاری جلسه با من داشتند که خودشان هم محل آن را تعیین کردند، جلسهای با سه هیئت داشتیم. هیچ ضیافتی نبود، البته من استقبال میکنم که دوستان در جاهایی موجه تشکیل جلسه بدهند. نمیتوانیم در خیابان و پارک جلسه بگذاریم، از نظر قیمت هم تفاوت زیادی با جاهای دیگر ندارد. ارزش و شأن بسکتبال بالاتر از اینهاست، من آنجا فقط ارائه برنامه دادم، همه موارد مالی را تکذیب میکنم. هیچ گونه وعده مالیای به هیئتها ندادیم و فقط چالشها و انتظارات خود را مطرح کردند تا در برنامههایی که میخواستم بنویسم، این موارد را در نظر بگیریم.
در صورت انتخاب به عنوان رئیس فدراسیون خیلی زود با مسائل تیم ملی مواجه میشوید، چه تصمیمات کوتاه مدتی برای تیم ملی و نیمکت مربیگری میگیرید؟
بلافاصله تشکیل کمیته فنی و کارشناسی را در نظر دارم که وضعیت تیم ملی را بررسی کنند. اگر نیاز به تقویت کادرفنی بود، این موضوع برای پنجره دوم انتخابی (سوم و ششم اسفند) انجام می شود. برای پنجره سوم (تیر 1397) هم فرصت خوبی داریم که کمیته فنی آسیب شناسی کند و تصمیم بگیریم که به چه چیزهایی برای تیم ملی نیاز داریم. به نظرم رئیس فدارسیون باید در زمینه کادرفنی تیم ملی بیشتر به نظرات افراد فنی رجوع کند و بر این اساس تصمیم بگیرد.
شما که به کسی برای تیم ملی قول نداده اید؟
به هیچ وجه، میتوانید سوال کنید.
موضوع دیگر افت لیگ است که خیلی واضح به نظر میرسد. برنامه خاصی برای لیگ دارید؟
لیگ قوی را باید در کنار بازاریابی و معرفی بسکتبال به عنوان یک برند در نظر بگیریم. باید جذابیت برای لیگ ایجاد کنیم، تعداد باشگاهها را افزایش دهیم و به نحوی قوانین سازمان لیگ را با نظر باشگاهها تنظیم کنیم که لیگ پویاتری را در سال آینده رقم بزنیم. خوشبختانه این فرصت برای رئیس فدراسیون بعدی وجود دارد که بعد از اتمام لیگ، آسیب شناسی انجام دهد تا برای فصل بعد حمایت باشگاهها را داشته باشیم و شرایطی را برای ورود تعداد تیمهای بیشتر فراهم کنیم. ضمن اینکه شرایطی برای توزیع خوب بازیکنان فراهم شود تا لیگ خوبی داشته باشیم.
بخش بانوان چطور؟
یک سالن بسیار مجهز و خوب در مرکز شهر ساخته و آماده است، نیاز به بازسازی مختصر برای بسکتبال دارد
من هر چه تا به حال گفتم مربوط به هر دو بخش بانوان و آقایان است. البته برای بانوان باید حساب ویژهای باز کرد، چون تازه بعد از ۳۰ سال پوشش حجاب در فیبا تایید شد، به نظرم هنوز ۳۰ سال در این بخش عقب هستیم. خوشبختانه با درایت مسئولان وزارت ورزش این اجازه گرفته شده است و فرصت مناسبی وجود دارد.
با توجه به اینکه دختران ما از نظر پیکری و فیزیولوژی، خیلی خوب میتوانند خود را به آسیا معرفی کنند، میتوانیم در برنامهای کوتاه مدت جزء شش تیم برتر آسیا قرار بگیریم. ولی این موضوع نیاز به کار دارد و باید ببینیم اگر احتیاج به مربیان خارجی خوب در بخش بزرگسالان و پایهها هست، این کار را انجام دهیم. استعدادیابی خوبی هم داشته باشیم و در نهایت تصمیمات خوبی بگیریم که ۳۰ سال عقب افتادگی این بخش را جبران کنیم. برای بانوان برنامههای ویژه کوتاه مدت و بلندمدت تدارک دیده ایم.
نکته دیگری هم مانده است؟
بازوان اجرایی اصلی ما هیئتهای استانی است. برنامههای ما کاملا هیئت محور است، اگر دنبال اسپانسر بیشتر هستیم، این اسپانسرها را باید به سمت هیئتها هدایت کنیم. اگر حرف آموزش مربیان و داوران پیش می آید، باید این آموزش به سمت استانها هدایت شود. اگر هیئتهای خود را تقویت کنیم، خیلی از مسائل و مشکلاتی که در سطح کشور داریم چه در سطح توسعه همگانی و قهرمانی کمک میکنند.
یکی از اولویتهای اصلی ام، تامین اعتبارات چه از محل ده درصد سهم فدراسیونها و ادارات کل ورزش استانها و منابع مالی بخش اسپانسرها است که سهم هیئتهای ورزشی را بدهیم. به خصوص از محل قرارداد بازیکنان و باشگاههایی که در استان خاصی فعالیت میکنند، استانها هم باید بهرهمند شوند. چیزی هم که در برنامههای من اهمیت دارد، تامین حداقل یک سالن برای هر هیئت استانی است.
سالنهای موجود را میگویید یا ساخت سالن؟
سالنهای موجود را داریم، ماده ۸۸ قانونی است که عنوان کرده ادارات کل ورزشی استانها میتوانند سالنهای مازاد را از طریق مزایده واگذار کنند. با این وجود، چون بسکتبال رشتهای المپیکی است، سعی میکنم در اولین فرصت، سالن بسکتبال اختصاصی را برای هر استانی از این طریق در نظر بگیریم، اگر سالن اختصاصی و استاندارد داشته باشیم، میتوانیم میزبانیهای بین المللی را به استانها بدهیم و اردوهای ملی را در آنجا برگزار کنیم تا حق استانها هم به این شکل ادا شود.
سالن اختصاصی در تهران چطور؟
یک سالن بسیار مجهز و خوب در مرکز شهر ساخته و آماده است، این سالن نیاز به بازسازی مختصر برای بسکتبال دارد، اگر انتخاب شوم، سعی میکنم با مسئولان ورزش کشور رایزنی کنم تا این سالن را در اختیار بسکتبال بگذارند.
مصاحبه با آقای رامین طبا طبایی ضمن اینکه با شرح رزومه ایشون شناخت بهتری از ایشون به جامعه بسکتبال داده ، در اهداف وبرنامه های ایشون درصورت انتخاب شدن برای ریاست فدارسیون ورهبری بسکتبال در چهار سوال آینده
کنکاش نموده وموجب روشن شدن افکار وراهکارهای مورد نظر وی برای بسکتبال گردیده که این موضوع میتواند برای رأی دهندگان بسیار حائز اهمیت باشد که با آگاهی و شناخت جامعتر رای خودرا ارائه بدهند
امیدوارم آنچه خیر است برای بسکتبال رُخ بدهد .