به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، بازوند استاندار کرمانشاه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما، گفت: از
روز گذشته ستاد مدیریت بحران به ستاد هماهنگی بازسازی مناطق زلزله زده استان تغییر کرده است و برنامهای برای بازسازی تدوین شد که از دیروز بازسازی اسکان دائم شروع شده است. در مرحله اول ۲۰ هزار و ۳۶۰ واحد تخریبی نوع یک داریم، بیست هزار و ۱۶۰ واحد هم نوع دو هستند که میتوانند فعلا اسکان داشته باشند و ۵۵ هزار واحد هم نیاز به تعمیرات دارند که در حدود ۷۸ هزار واحد در برنامه ساخت و ساز و تعمیرات قرار دارند.
بازوند گفت: مطابق برنامه کار اسکان دائم قرار بود از اول بهمن آغاز شود، اما اسکان دائم از امروز رسما استارت خورده است که براساس سرعت عمل کار اسکان دائم زودتر اغاز شده است. تاکنون برای احداث و تعمیرات ۷۸ هزار واحد مسکونی اعتباری بالغ بر ۸۴۵ میلیارد تومان تسهیلات از طریق بانکها ابلاغ شده و ۲۸۱ میلیارد تومان هم کمکهای بلاعوضی که در همین راستا برای کمک به مسکن ابلاغ شده است که در حال انجام است.
اکیپهای مختلفی هستند و ارزیابیها را در ۱۵۸۹ روستا به صورت خانه به خانه انجام شده است، در زلزله اخیر کرمانشاه تقریبا ۲۸۳ روستا به طور صد درصد تخریب شده اند باقی روستاها ۶۰ تا ۷۰ درصد تخریبی داشته اند که ارزیابیها انجام شده است. تاکنون هزار و ۸۰۰ پس لرزه داشته ایم که مقداری ارزیابیها را تحت تاثیر داده است، اما ارزیابیهای کلی انجام شده است.
بازوند درباره خدمات و امدادرسانی در ثلاث باباجانی گفت: تقریبا حدود ۲۰ هزار و ۳۶۰ واحد صد درصد تخریب شده اند که باید کانکس بدهیم و ۵۸ هزار واحد تعمیراتی داریم که به همه اینها نمیتوانیم کانکس بدهیم بلکه فقط به واحدهایی که به صورت صد درصد تخریب شده اند کانکس میدهیم. ما به ۹۵ درصد منازلی که روستاها تخریبی بوده اند، کانکس داده ایم. واحدهایی که تعمیرات لازم دارند در دستور کار است تا بتوانند در منزلها زندگی کنند، اما پس لرزهها مشکل ساز شده است که مردم هنوز اضطراب دارند و تمایل ندارند در خانهها زندگی کنند.
کانکسهای مدارس به صورت تدریجی در حال تحویل است. درباره کانکسهای روستاها اکیپهای بنیاد مسکن در حال بررسی هستند که اگر نیازی باشد تحویل شود. تاکنون سیزده هزار کانکس در شهر و روستا تحویل شده است. تاکنون ۴۱۰۰ سرویس بهداشتی نصب شده است که بقیه نیز ظرف ده روز آینده سرویس و حمامهای بهداشتی به طور کامل تحویل خواهد شد. همچنین تا ده روز آینده کار تحویل کانکسها نیز تکمیل خواهد شد.
تجری نماینده قصر شیرین و سرپل ذهاب در ارتباط تلفنی گفت: امروز هم شاهد پیگیریهای ممتد استاندار محترم بودیم. جلسهای امروز با مدیران کل استانی در سرپل ذهاب تشکیل شد که مشکلات مردم مطرح شد. آنچه مصوب هیئت دولت است برای یازده هزار واحد روستایی و ۴ هزار و ۵۰۰ واحد شهری اعتبار تسهیلات مسکن داده اند که با توجه به مشکل مردم کافی نیست و نیاز به اصلاحیه مصوبه دولت است.
او افزود: متاسفانه امکان اسکان موقت در منازلی که نیاز به تعمیر دارند به دلیل پس لرزهها و نبود امنیت روانی برای مردم وجود ندارد که باید با توجه به برودت هوا به کلیه مردم کانکس بدهیم. بخش عمده مستاجران هنوز بلاتکلیف هستند، نوع سازهها و مصالح مهم است که باید از مصالح سنتی فاصله بگیریم و از مصالح جدید استفاده کنیم. در مورد خسارت بخش کشاورزی نزدیک به ۶۰۰ حلقه چاه آب هنوز بلاتکلیف است.
استاندار در توضیح گفت: ما روز اول که تقاضای مصوبه هیئت دولت کردیم نمیتوانیم برای کلیه روستاها وشهرها مصوبه بگیریم ابتدا بر اساس حدث و گمان میزان خسارتها تامین اعتبار میشود بعد اگر لازم باشد مصوبات متمم میخورد.
بخشی از مستاجران تمایل به بازگشت به روستاها دارند که کانکس و وام می گیرند، اما تعدادی در شهر هستند که تمایلی به بازگشت به روستاها ندارند که میخواهند به جای کانکس پول بگیرند که با صلاحدید خودشان پول میگیرند و آنهایی هم که تمایل به کانکس داشته باشند کانکس تحویل میشود.
بازوند درباره چاههای کشاورزی نیز گفت: ۱۶۱ حلقه چاه در زلزه خسارت دیده اند که در جلسه مطرح شد و قرار شد تا قبل از شروع فصل کشاورزی تعیین تکیلف شوند و تسهیلاتی به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که تحویل شود.
تجری در ادامه گفت: واحدهای صنفی و تجاری ما در شهرک صنعتی دچار خسارت زیادی شده اند که در این زمینه وزارت صنعت و معدن پیش بینیها را انجام داده اند، اما هنوز تسهیلات نداده اند. در مورد امحال وامها نیز شهرستان گیلانغرب، قصرشیرین و اسلام آباد در ابلاغیه از قلم افتاده است که خواستار اصلاح ابلاغیه و پیگیری هستیم.
استاندار گفت: در سطح استان ۳۰۰۰ نفر در واحدهای صنعتی کار خود را از دست داده اند. در سفر آقای جهانگیری ۴۰۰ میلیارد تومان برای واحدهای صنعتی تصویب شد که ۲۰۰ میلیارد تومان به صورت سرمایه در گردش و ۲۰۰ میلیارد تومان به عنوان ثابت در نظر گرفته شده است که قرار است از همین محل تسهیلات با بهره پایین در اختیار صنعتگران قرار گیرد.
کرمانشاهی رئیس اداره تسهیلات بانک مسکن در ارتباط تلفنی گفت: از زمان معرفی تسهیلات تاکنون در ساخت روستایی هزار و ۴۶۱ فقره معرفی نامه و در تعمیرات ۳۰ هزار و ۷۸ فقره معرفی نامه داشته ایم و ۳۴۲۶ فقره بلاعوض پرداخت شده است.
استاندار گفت: ۷۸ هزار واحد مسکونی داریم که باید در بانکها عقد قرار داد شوند برای تسهیلات مسکن که ۵۰ درصد را بانک مسکن و ۵۰ درصد را ۶ بانک دیگر تقبل کرده اند و قرار شده است که ظرف ۵۰ روز عقد قراردادها انجام شود. تاکید این است و از مدیران بانک مسکن تقاضا داریم که در ظرف ۴۵ تا ۵۰ روز کلیه موارد معرفی شده عقد قراردادها انجام شود. نسبت به روند انجام شده در عقد قرارداد نگران کندی کار هستیم و خواستار تسریع هستیم.
کرمانشاهی در ادامه گفت: عقد قرارداد یک قرار داد سه جانبه برای معرفی و پرداخت است که عمده آن به مراجعه افراد برمی گردد، سعی ما این است که کمتر از ۵۰ روز این کار انجام شود و برای سرعت عمل بیشتر مراجعه بیشتر مراجعه کنندگان را نداشته باشیم. ما آمادگی کامل برای انجام کارها کمتر از ۵۰ روز را داریم و امحال وامها را نیز وارد ستاد مرکزی در تهران کرده ایم که از تهران در حال انجام است. او افزود: استاندار محترم باید درباره مراجعه افراد به ما کمک کنند و راهنماییهای لازم به افراد داده شود. ما مراجعه کننده در صف نداشته ایم.
استاندار گفت: برای سرعت بخشیدن به کار از بنیاد مسکن درخواست کرده ایم که پرونده دست اشخاص نباشد بلکه به تعداد خود بنیاد مسکن مکلف است پروندهها را ارجاع دهند و بنیاد مسکن آمادگی دارد که محل انجام کار را نیز در اختیار بانکها قرار دهد.
استاندار در ادامه گفت: سقف تسهیلات برای تعمیرات واحدها ۱۲ میلیون در نظر گرفته شده، اما بازهم بسته به نظر کارشناس تسهیلات بین ۶ تا ۱۲ میلیون متفاوت است. تعدادی واحدها نیاز به تعمیرات دارند، اما در فاز دوم انجام خواهد شد و ۳۰ میلیون تسهیلات پرداخت خواهد شد.
بازوند در ادامه گفت: امروز ۳۰ تا ۴۰ مدیر کل در سرپل ذهاب ملاقات عمومی با مردم داشتند که کار خوبی برای حل مشکلات مردم بود. برای حل مشکل بیکاری در استان کرمانشاه به دنبال سرمایه گذاری داخلی و خارجی هستیم از سرمایه گذاران قطر دعوت کرده ایم که کارهای اولیه انجام شده است تا سهمی از سرمایه گذاریهای خارجی در سطح استان کرمانشاه داشته باشیم.