پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تعان روستایی کشور گفت: تا فردا 50 درصد از هزینه خرید زعفران فروخته شده به تعاون روستایی، به کشاورزان پرداخت می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، علی اوسط هاشمی بیان کرد: هیچکس با خرید زعفران توسط تعاونی روستایی مخالف نیست، اما این بدان معنا نیست که بلافاصله زعفران را در بازارهای داخلی یا خارجی عرضه کنیم، زیرا رویکرد جدید وزارت کشاورزی کنترل و تثبیت قیمت زعفران به شکلی است که به هیچ یک از عوامل تولید و عرضه زعفران فشار وارد نشود.
هاشمی که امروز در جریان سفر به تربت حیدریه و بازدید از مراکز خرید توافقی زعفران در این شهرستان سخن می گفت، افزود: اکنون 85 درصد میزان تولید زعفران جهان در ایران انجام می شود اما واقعیت تلخ آن است که تاکنون کنترل درستی بر روی مبادی توزیع و صادرات صورت نگرفته و نتیجه آشفته بازاری است که نتیجه فرایند آن بر تولید کنندگان یعنی کشاورزان، فشار مضاعف وارد کره است.
هاشمی ادامه داد: اگر حتی اندکی احساس کنیم با عرضه زعفران، کنترل و تثبیت قیمت از دست ما خارج می شود، بلافاصله جلوی صادرات زعفران را می گیریم زیرا باید همگان بدانند و این موضوع را درک و لمس کنند این تولید کننده ایرانی است که باید بر بازار جهانی زعفران قیمت بگذارد و نه لالان و واسطه ها.
وی ضمن رد تاثیر بسته بندی در نحوه فروش زعفران، گفت: زعفران یک کالای مصرفی صرف نیست که فروش آن وابسته به نوع بسته بندی باشد، بلکه یک محصول پایه و مادر است که از قبل آن می توان در تولید صنایع غذایی، صنایع دارایی و بهداشتی آرایشی استفاده کرد.
هاشمی افزود: همچنین بنا داریم در آینده نزدیک نسبت به راه اندازی بورس جهانی زعفران اقدام کنیم و تحقق این مهم حتی با دپوی محصول در داخل کشور، جهان را تشنه زعفران کرده و آنها را ملزم به تعیین قیمت جهانی توسط ایران خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه راه اندازی بورس های محلی و منطقه ای و ملی برای این محصول کارساز نیست، گفت: باید از خام فروشی زعفران جلوگیری شود و با توجه به اینکه قالب تولید محصول در داخل کشور ایران است باید منافع در یک سبد چیده شود تا در آن به نام ایران در بازارهای جهانی به دنبال حق خود باشیم.
علی اوسط هاشمی معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیر عامل سازمان تعاون روستائی کشور امروز در سفره یک روزه به تربت حیدریه پس از بازدید از روند خرید توافقی زعفران در تعاون روستای، در جهاد کشاورزی تربت حیدریه به دیدار زعفرانکاران رفت و در انتها از مجموعه گلوبال و همچنین بانک زعفران در تربت حیدریه نیز بازدید کرد.
یکی از شاخص ترین محصولات کشاورزی منطقه تربت حیدریه زعفران است و شهرستان های زاوه و تربت حیدریه با داشتن بیش از 20 هزار هکتار کشتزار زعفران، خود را به عنوان پایتخت زعفران ایران و جهان مطرح کرده اند.
میانگین تولید زعفران در استان خراسان رضوی چهار کیلوگرم در هکتار است که این رقم در منطقه تربت حیدریه به 4.2 کیلوگرم می رسد.
مرکز شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری و شهرستان 80 هزار نفری زاوه در 167 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارند.