پخش زنده
امروز: -
جراح دندانپزشک و متخصص بیماریهای دهان، دندان، فک و صورت گفت: امروزه با کمک بزاق میتوان ریسک ابتلا به سرطانهای حفره دهان را بررسی کرد.
دکتر سمیه علیرضایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه دوازدهمین همایش سالانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران افزود: شیوع سرطانهای حفره دهان نسبت به سالهای پیش بیشتر شده است که این نوع سرطان در بافتهای نرم دهانی دیده میشود.
وی گفت: دخانیات، اعتیاد و نوشیدنیهای الکلی ارتباط مستقیم در بروز و شیوع سرطانهای حفره دارد، البته عوامل دیگری هم، چون اشعه ماوراء بنفش و ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) نیز در سرطانهای حفره دهان دخالت دارند و این مباحث در دست تحقیق و بررسی است.
علیرضایی با اشاره به اینکه علائم این سرطانها شامل زخمهای ساده در دهان تا آفْتْهای سادهای است که جدی گرفته نمیشوند، افزود: زخم یا آفْتْهایی که بدون علامت مشخص وجود دارد باید درمان و پیگیری شود و افراد به متخصصان فک و دهان و صورت مراجعه کنند.
این متخصص بیماری دهان، فک و صورت گفت: هر نوع تغییر در زخمهای دهانی و تغییر رنگ یا التهاب آن برای متخصصان حایز اهمیت است.
وی افزود: اگر پزشک متخصص از بیمار خواست تا برداشت بافت (بیوپسی) از دهان در موارد احتمالی داشته باشد، بیمار همکاری کند و اجازه دهد بافت برای تشخیص به پاتولوژی ارسال شود.
وی گفت: به وسیله برداشت بافت (بیوپسی) میزان خطر ابتلا به این نوع از سرطان مشخص میشود.
علیرضایی با اشاره به روشهای تشخیص در سرطانهای حفره دهانی در کشور افزود: برای سرطانهای حفره دهان، با کمک بزاق و تغییرات آن میتوان پیش بینی کرد یا تخمین زد که خطر ابتلا در افراد دیده میشود، همچنین استفاده از نور فلورسانس هم در خصوص تشخیص این سرطانها کاربرد دارد.
وی گفت: اگر چه افزایش سن موجب افزایش بروز این سرطانها میشود، اما امروزه شاهد بروز این سرطانها در سنین پایین نیز هستیم.