معرفی کاندیداهای ریاست فدراسیون بسکتبال؛
علیمرادی: هیئتها هوشیار باشند، وزارت ورزش کاندیدا ندارد
رئیس سابق فدراسیون ناشنوایان گفت: هیئتهای استانی بسکتبال در صورت تماسهای برخی کاندیداها بدانند که حمایت وزارت ورزش و جوانان از یک کاندیدای خاص دروغ است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ کرم الله علیمرادی یکی دیگر از کاندیداهای غیر بسکتبالی انتخابات فدراسیون بسکتبال است که سابقه حضور در دو فدراسیون ورزشی را دارد و علاوه بر انتخابات فدراسیون بسکتبال در یک انتخابات دیگر هم شرکت کرده است.
وی چند روز قبل از برگزاری مجمع انتخابی در گفتگویی تلفنی به سوالات خبرنگار ما درباره برنامههای خود پاسخ داد:
شما در انتخابات جانبازان هم شرکت کرده بودید؟
درست است، در آن انتخابات هم هستم.
سوالی برای همه وجود دارد که چرا کاندیداها در چند انتخابات شرکت میکنند؟ به هر حال اگر انگیزهای برای فدراسیون خاصی وجود داشته باشد، به همان فدراسیون بسنده میکنند.
من ابتدا در فدراسیون جانبازان ثبت نام کرده بودم. بیش از ۲۶ سال در فدراسیون جانبازان حضور داشته ام و کارمند وزارت ورزش و مامور در این فدراسیون هستم. درست است که چند سال به فدارسیون ناشنوایان رفتم؛ اما دوباره به فدراسیون جانبازان برگشتم. از طرفی وقتی ثبت نام فدراسیون بسکتبال شروع شد، با توجه به اینکه تیم بسیار خوب بسکتبالی در فدراسیون ناشنوایان برای اولین بار تشکیل داده بودم، سالن اختصاصی برایشان تهیه کرده بودیم و برنامههایی برای بسکتبال داشتم، به نظرم رسید میتوانم در بسکتبال هم خود را محک بزنم.
اولویت با کدام رشته است؟ از انتخابات جانبازان که انصراف نداده اید؟
اولویت در بسکتبال است و با برنامه کاملی وارد انتخابات این فدراسیون شده ام. در انتخابات جانبازان، دوستان دیگر حضور دارند که به دلایلی با توجه به ایثارگری از من جلوتر هستند. انتخابات جانبازان اسفند برگزار میشود و اگر در انتخابات بسکتبال موفق شدم که دیگر به مجمع جانبازان نمیروم.
در حال حاضر حمایتی در جامعه بسکتبال دارید؟
تعدادی از دوستان، همینطوری در انتخابات بسکتبال ثبت نام کرده اند، تعدادی حذف شدند و از بین کسانی هم که آمده اند در نهایت به نظرم رقابت بین چهار یا پنج نفر میماند. رزومه این نفرات را که بررسی کنید، فقط بنده سابقه دو دوره ریاست فدراسیون دارم و صد در صد به مشکلات هیاتها آگاهم. این دیگر آزمون و خطاست که نفر جدیدی وارد فدراسیونی مثل بسکتبال شود که بازیهای مهم جاکارتا را در پیش دارد.
شما با سابقه ریاست دو فدراسیون، چه برنامههایی برای بسکتبال در نظر دارید؟
بسکتبال آدم با برنامهای میخواهد که به مشکلات فدراسیون، دغدغه هیاتها، نظم تیم ملی و لیگ رسیدگی کند. من علاوه بر این کار دنبال ساخت سالنی مناسب با پنج تا هفت هزار نفر ظرفیت هستم تا عقب ماندگی بسکتبال را از رشته والیبال جبران کنیم. برای استانها هم دنبال این خواهیم بود که در برنامه کوتاه مدت، سالنهایی را که در اختیار ادارات کل تربیت بدنی است، در اختیار تیمها بگذارند تا در بلندمدت از طریق اسپانسرهایی که میگیریم، سالنی مجزا برای آنها درست کنیم.
از طرفی دنبال بازگرداندن استانهایی به سوپرلیگ خواهیم بود که قبلا تیم داشته اند و از این فضا خارج شده اند، برای مربیان و داوران هم برنامههای مفصلی دارم که برای دوستان فرستادم و مورد تشویق هم قرار گرفتم.
برای تیمهای ملی و مربیان چه برنامهای دارید؟
برنامه مفصلی داریم که در سه فاز کار میکنیم، برنامه ریزی برای تیم ملی، استانها و سطح بین المللی. سطح آخر برای ورزشکارانی است که میخواهند قرارداد داشته باشند، اعزام مربیان و باشگاهها به علاوه میزبانی رویدادها و خیلی مسائل دیگر.
شنیده ایم که محمود مشحون از حسن طباطبایی دفاع میکند، البته مشحون شخصیت خاص خود را دارد و میتواند از هر شخصی هم دفاع کند؛ اما برخی هیئتها میگویند مگر محمود مشحون خیلی خوب در این سالها کار کرد که حالا از کسی حمایت میکند؟
در بخشی از صحبت هایتان برنامه ای را ویژه برای مربیان و داوران مطرح کردید، در این باره هم کمی توضیح میدهید؟
شما میخواهید ما را تخلیه اطلاعاتی کنید؟ بقیه موارد را اجازه دهید در مجمع مطرح کنیم.
این خواست جامعه بسکتبال بود که کاندیداها بیشتر معرفی شوند، به هر حال در روز مجمع هم بیشتر از ده دقیقه فرصت داده نمیشود.
برنامه را در مجمع توزیع میکنیم. فکر میکنم اگر کاملتر از همه نباشد، کمتر نیست.
مشکلی نیست. نکتهای هم درباره فدارسیون ناشنوایان وجود دارد که بعد از سه سال استعفا دادید، دلیل این استعفا چه بود؟
چند ماه به چهار سال مانده بود و ما مشکلاتی با وزارت ورزش و جوانان در زمان دکتر گودرزی داشتیم. سال پرکاری بود، نزدیک به ۷۰۰ میلیون تومان از بودجه فدراسیون را کم کردند و ما را در تنگنا گذاشتند تا استعفای خود را در نهایت تقدیم وزیر کردم.
گفتید به مشکلات هیئتها اشراف دارید، مشکلات هیاتها به جز بحث سالن چیست؟
بیشترین دغدغه هیات ها، مسائل مالی است و بعد مشکلات سخت افزاری مثل سالن و تجهیزات است که میطلبد فدارسیون بسکتبال اسپانسر خوبی مثل والیبال و کشتی جذب کند، حتی میتوانیم در سطح استانها پی گیر باشیم که برای هیئتها اسپانسر جدا بگیریم.
بعضی از این هیئتها رها شده اند، نیاز به سرکشی و بازدید دارند. آنها میگویند هیچوقت به ما سر نمیزنند و فقط زمان مجمع تماس میگیرند. ما این را قبول نداریم، اگر مثلا میزبانی انجام میشود فدراسیون هم باید به آنها کمک کند، چون وقتی هیئتها بودجهای ندارند، چطور میزبانی کنند؟
طبق برنامه، دقیقا به چه شکلی اسپانسر جذب میکنید؟ محمود مشحون رئیس سابق فدراسیون هم بسیار به جذب اسپانسر علاقمند بود؛ اما موفق به این کار نشد.
به نظرم در نهایت از بین وزارتیها من، رامین و حسن طباطبایی بمانیم و رضا مهندسی باقی بماند.
همانطوری که فدراسیونهای دیگر موفق به این کار شدند. نیاز به این است که کمیته تخصصی اقتصادی با کمک خیرین ورزشی تشکیل شود. نفراتی که برای این منظور به کار گماشته میشوند، برای ما مهم هستند. آدم بزرگی را باید در رأس این کمیته قرار دهیم. در بحث جذب اسپانسر اگر اولویت جذب از بانکهای خصوصی باشد که بسیار عالی است.
دوره قبل کمیته ای با عنوان بازاریابی و اقتصادی به ریاست فردی با تحصیلات و رزومه خوب وجود داشت؛ اما به هیچ وجه در این زمینه موفق نبودند. ضمن اینکه وضعیت بسیاری از بانکهای خصوصی هم در حال حاضر خوب به نظر نمیرسد.
البته من شناختی از این عزیز ندارم؛ اما دلیل نمیشود، چون ایشان در آن زمان موفق نبوده اند، بعدا همین شرایط پیش آید. ما در برنامه خود تعهد میدهیم که بهترین اسپانسر را برای این فدراسیون بیاوریم. تفکر من هم فراجناحی است و از تمام کسانی که حتی منتقد مثبت هستند، استفاده خواهیم کرد. از افراد جوان، باتجربه و پیشکسوت استفاده میکنیم تا برنامه ریزی را در شان این فدراسیون انجام دهیم. این را هم بگویم که من به عنوان یک مبتدی وارد این فدراسیون نمیشوم. قبلا کار کرده ام و مشکلات فدراسیون ها، تیمهای ملی و .. را میدانم. فردی مثل من نمیتواند فردا بگوید: خب تلاش کردم و اسپانسر نیامد، پس مسئولیت برای من سختتر است و برنامههای مفصلی دارم.
بحث سالن را هم مطرح کردید که از کاندیداهای محترم این موضوع را به راحتی نمیپذیریم. شما که ساخت سالن چند هزار نفره را در نظر دارید، چطور این کار را انجام میدهید؟
خب برنامه داریم و پی گیری میکنیم. بودجه و زمین آن را میگیریم.
گویا خیلی از راهها را قبلا رفته اند، مهم است که فقط در حد حرف نباشد.
این را به شما نمیتوانم بگویم. شخص دیگری قول این موضوع را میدهد که اتاق خودش را هم نمیتواند بسازد. من در مجمع همه این مسائل را مطرح میکنم. آقایان ۲۰ سال در این فدراسیون بودند، فدراسیون حتی یک دفتر هم ندارد. شأن فدراسیون بسکتبال این نیست و باید مکانی مختص فدراسیون در چهار تا پنج طبقه داشته باشد. این اولویت البته شاید قبل از سالن باشد که بحثی طولانی است.
پس منتظر صحبتهای شما در مجمع میمانیم. به هر حال هیچ کدام کار آسانی نیست که با بودجه وزارت ورزش انجام شود.
قطعا اگر کارهای مربوط به اسپانسر و جذب منابع مالی انجام شود، این کار هم شدنی است. بودجه وزارت و کمیته ملی المپیک بسیار کم است و قطعا به دنبال این نیستیم. تجربه زیادی داریم که این مسائل را بدانیم. بنده پزشک، کارمند وزارت ورزش، جانباز نمونه کشوری بوده ام، در دوران مدیریت خود دو بار تقدیرنامه برای عملکرد در سالهای ۸۷ یا ۸۸ و سال ۹۲ گرفتم. سالهای ۹۲ و ۹۳ هم به عنوان مدیر برتر بین فدارسیونها انتخاب شدم.
درباره حمایت وزارت ورزش از یک کاندیدای خاص شنیده اید؟
بنده کارمند رسمی وزارت ورزش با ۲۷ سال کار هستم، آزاده و جانبازم و دو دوره ریاست فدراسیونها را برعهده داشتم. اگر قرار باشد وزارت ورزش روی کسی نظر داشته باشد، باید روی بنده باشد. اگر از دوستان کسی این حمایت را مطرح میکند، دروغ محض است. بعضی از آنها به استانها هم زنگ زده اند و این موضوع را مطرح کرده اند. شنیده ایم که محمود مشحون از حسن طباطبایی دفاع میکند، البته مشحون شخصیت خاص خود را دارد و میتواند از هر شخصی هم دفاع کند؛ اما برخی هیئتها میگویند مگر محمود مشحون خیلی خوب در این سالها کار کرد که حالا از کسی حمایت میکند؟
شما هم با هیئتها موافقید؟
به نظرم در نهایت از بین وزارتیها من، رامین و حسن طباطبایی بمانیم و رضا مهندسی در بین بقیه کاندیداها باقی بماند.
من میگویم مشحون زحمات زیادی برای بسکتبال کشید و به یک دوره المپیک و دو جام جهانی رفت. با این وجود بعد از آن کمی افت کرد و حضور او در آینده قطعا با چالشهای زیادی روبرو میشد. این را هم به جرات میگویم که آمدن نفر بعدی قطعا با چالشهایی که ایجاد شده، خیلی سخت است و مدتها طول میکشد که این رشته را به سطح همواری برساند.
پس نتیجه گیری این است که وزارت ورزش با کاندیداهای این وزارتخانه صحبتی نداشته است؟
نه اصلا، به نظرم در نهایت از بین وزارتیها من، رامین و حسن طباطبایی بمانیم و رضا مهندسی در بین بقیه کاندیداها باقی بماند. سایرین به نظرم از دور انتخابات کنار بکشند و رقابت بین این چهار نفر بماند. از این نفرات هم هیچ کدام از طرف وزارت ورزش به عنوان نماینده اعلام نشده اند. با این وجود امکان دارد بعضی از دوستان به هیئت ها زنگ بزنند، خود را کاندیدای وزارت ورزش معرفی کنند و آنها هم خیلی در جریان نباشند، باور کنند.
تماسی از طرف دوستان با استانها گرفته شده است؟
یکی از نماینده استانها به من گفت از دفتر یک کاندیدا تماس گرفته اند که نماینده وزارت ورزش است و به او رای دهید. وقتی بحث انتخابات پیش میآید به هر حال شیطنت میکنند. فقط از اعضا مجمع محترم فدراسیون بسکتبال تقاضا داریم ابتدا رزومه افراد و سابقه مدیریت ورزشی آنها را بررسی کنند، برنامههای آنها را در مجمع بشنوند و بعد رأی دهند. به سفارشات افراد مختلف گوش ندهند.
صحبت دیگری هم دارید؟
بار دیگر از اعضا مجمع میخواهم که به شایعات گوش نکنند و صد در صد حمایت وزارت ورزش از کاندیداها تکذیب میشود. برنامههای افراد را بشنوند که کدام صحیحتر و پربارتر است. تقدیر هر چه باشد، روز شنبه در مجمع مشخص میشود.