پخش زنده
امروز: -
"باید می رفتم" و رفت تا در دانشگاه جبهه با نمره عالی قبول شود؛ این نهایت آرزویش بود: سردار جهادگر کاشانی، شهید حاج علی فارسی.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛"سرزمين دانشگاه و جبهه هاي ايران، قدم به قدمش بوي بهشت مي دهد..."این نگاه آسمانی شهید فارسی در وصیت نامه اش به "سرزمین مقدس جنوب" بود:
"آرزو داشتم در دانشگاه جبهه شرکت کنم با تلاش فراوان به سرزمین مقدس جنوب توفیق نصیبم شد پای بگذارم تا درس زندگی بگیرم و بیاموزم چگونه مردن را و خداوند بزرگ این توفیق را نصیبم کرد ..........در اين دانشگاه، به جز خداشناسي و ايثار چيز ديگري را نمي توان يافت."
و این چنین سردار شهید فرمانده پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد سازندگی استان در دانشگاه جبهه تلفیقی از عشق و جهاد را آموخت.
از دانشگاه تهران تا دانشگاه جبهه
سال 1331 در کاشان نوزادی متولد شد که پدر و مادرش او را "علی"نامیدند تا "علی وار" پرورش یابد و بزرگ شود.
"علی کوچک" پس از پایان دوره ابتدایی در کنار تحصیل خیاطی هم می کرد تا کمکی باشد برای خانواده اش.
او روزها به کار و شب ها به تحصیل مشغول بود اما از فعالیت های فرهنگی و جلسات مذهبی هم دورنماند؛ هم سن و سال های خود را دور هم جمع می کرد تا در نشست های هفتگی از کلاس های درس حجت الاسلام قرائتی خوشه چینی کنند.
شهید فارسی البته در کنار بهره گیری از محضر استادان مذهبی برای خودسازی از علم و دانش هم غافل نماند و برای ادامه تحصیل راهی تهران شد.
او پس از گرفتن فوقدیپلم پتروشیمی از دانشگاه تهران به خدمت سربازی اعزام شد در پایان دوران سربازی اش بود که فرمان امام مبنی بر اینکه سربازان سرباز خانه ها را ترک کنند صادر شد و علی هم فرمان مقتدای خود اطاعت و از پادگان خارج و به کاشان بازگشت.
ایجاد چنین موقعیتی برای علی فرصتی بود تا بتواند وارد صحنه مبارزاتی علیه رژیم طاغوت شود،در تظاهرات بود تا انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و سپس شهید فارسی با جمعی از دوستانش انتظامات شهر را برنامه ریزی و شب و روز در تلاش وپیوسته در فکر استقرار و استحکام جمهوری اسلامی بود.
با صدور فرمان حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی در 27خرداد1358، شهید فارسی هم با جمعی از هم فکرانش هسته مرکزی جهاد سازندگی کاشان را تشکیل داد.
او برای خدمت به محرومان سر از پا نمی شناخت ؛خدمت به محرومان آرزوی دیرینه اش بود که در وصیت نامه اش به آن اشاره می کند: ((سلام مرا به همه اهالی روستا ها برسانید و بگویید آرزویم این بود که برای شما خدمت کنم))
"علی" با شروع جنگ تحمیلی به یاری رزمندگان اسلام شتافت و در ابعاد مختلف و مقاطع متعدد، رسالت خود را دنبال کرد.
جهادگری از جنس اخلاص
شهید فارسی با تشکیل ستاد کمک رسانی به مناطق جنگی شهرستان کاشان در کنار شهید حاج جواد یزدانی به عنوان شورای ستاد کمک رسانی به جبهه ها قرار گرفت و در جمع آوری کمک های مردمی و سوق دادن امکانات جهاد و اداره ها به مناطق جنگی کمک شایانی کرد.
همرزم شهید می گوید: در زمان جنگ تحمیلی نخستین گردان زرهی لشگر نجف اشرف را جهادگران استان اصفهان اداره می کردند كه گردان مهندسی رزمی مستقل سلمان فارسی شهرستان كاشان نیز نقش اساسی و بزرگی را در این پشتیبانی داشت.
سید محمد لاله زار بیان می کند: سردار فارسی با آغاز جنگ تحمیلی در رأس جهادگران به جبهه شتافت و در واحد تداركات گروه شهید علم الهدای هویزه به فعالیت پرداخت.
همکار شهید فارسی با بیان اینکه او عضو مؤثر شورای مركزی جهاد سازندگی استان اصفهان بود می گوید:"علی" فرمانده لشكر مهندسی ـ رزمی و پشتیبانی جنگ استان تا لحظه شهادت در تمام عملیات ها حضور داشت. او کسی بود که كمیته تحقیقات مهندسی ـ رزمی را برای رفع نیازهای منطقهی جنگی فعال ساخت.
جواد امان پور اخلاص و تواضع والا را از ویژگیهای شخصیتی و سجایای اخلاقی شهید فارسی بر می شمارد و اضافه می کند: این سردار جهادگر،هیچ گاه در دوران مسوولیتش از امكانات و وسایل خدمتی استفاده نكرد و برای رفت و آمد از اصفهان به كاشان با وجود در اختیار داشتن خودرو و مجوز استفاده از آن مانند یك رزمنده ساده با اتوبوس سفر میكرد.
دکتر امیر حسین چیت سازان همرزم شهید و از سنگرسازان امروزِ عرصه علم و دانش این گونه شهید فارسی را توصیف می کند: او فارغ التحصیل ممتاز و استعداد درخشان دانشگاه جبهه و جنگ بود هم در خلوص و توانمندی و هم قدرت مدیریت و سازماندهی و در عین حال متشرع بود و پیروی امام و ولایت.
همکار و همرزم شهید بیان می کند:ساختمانِ امروز جهادکشاورزی کاشان مقر تدارکات ماشین آلات و ترابری جنگ بود که در آن زمان شهید فارسی در تعمیر و بازسازی اش نقش بسزایی داشت.
عباس شیرین کار از تلاش شبانه روزی همرزم شهیدش می گوید که شبانه روز در همین ساختمان پارچه ای بر سر می بست و مصالح ساختمانی تخلیه می کرد.
سردار فارسی آوازه ای بلند در عملیات های آزاد سازی آبادان،طریق القدس،فتح المبین،بیت المقدس،رمضان،خیبر و کربلای5 داشت. آوازه ای که فقط و فقط و فقط به دلیل صداقت و سادگی و افتادگی اش بود.
حاج آقا کاویانی مسئول ستاد پشتیبانی جهاد استان در هشت سال دفاع مقدس،سردار فارسی را "خستگی ناپذیر" می خواند و می گوید: شب و روز فعالیت می کردند و خستگی برایشان معنی نداشت؛روزهایی بود که 15 تا 16 ساعت کار می کرد
خدام الحسینی همسرش گفته بود: شهید فارسی پرهیزکار دقیقی بود، در انجام امور واجب بسیار کوشا و در مسائل عبادی مستحبات پیش قدم بود.
از برنامه ریزی شهیدش در همان اوقات فراغت خیلی اندکش هم گفته بود:"علی"همان لحظات اندک را هم برای مطالعه و حفظ فرازهایی از ادعیه و یا آیات قرآن کریم برنامه ریزی داشت.
به گفته خادم الحسینی همسرش در محیط خانواده و بین فامیل، صبور، نجیب، کم حرف و در جلسات موثر و کارگشا بود و از غیبت و بدگوئی از دیگران به شدت پرهیز داشت.
همسرش از غایت نهایی شهید یعنی شهادت گفته بود:هرروز درقنوت نماز این خواسته را مطرح می کرد غبطه بر شهدا حتی در چهره اش و زمزمه هایی که در نماز و ادعیه داشت، در اواخر عمر این شهید به اوج خود رسیده بود.
جهادگر شهید سردار حاج علی فارسی از شهرستان كاشان در كنار تقی رضوی، محمد طرحچی و هاشم ساجدی از استان خراسان و حسین ناجیان از استان فارس یكی از پنج سردار شهید جهادگر كشور است.
یك پنجم شهدای جهادگر ایران از استان اصفهان هستند.
شهید شاخص کارمندی کشور
جهادگر شهید سردار حاج علی فارسی امسال به عنوان شهید شاخص کارمندی کشور معرفی شده و کنگره بزرگداشت این شهید والامقام و 1700 شهید شهرستان کاشان هم فردا در تالار فیض دانشگاه کاشان برگزار میشود.
فرمانده سپاه كاشان با اشاره به اینکه در این کنگره سردار حاج علي فضلي جانشين سازمان بسيج مستضعفين سخنرانی می کند می افزاید: در این کنگره کتاب های جهادگران سنگر عاشقی و معرفي شهداي كارمند كاشان هم رونمایی می شود.
سرهنگ پاسدار مرتضي عمو مهدي از رونمایی کتاب آفتاب کویر ، خاطرات سردار جهادگر شهید فارسی در این کنگره می گوید:این کتاب 215صفحه ای با جمع آوری سید علی هاشمی مجموعه ای از خاطرات این شهید در ورود به جبهه و شرکت در عملیات های مختلف است که نشر فاتحان آن را در 2هزارو200نسخه منتشر کرده است.
وی اضافه می کند:نرم افزار سردار جهادگر شهيد حاج فارسي فرمانده پشتيباني مهندسي جنگ جهاد سازندگي استان هم با هدف مستند سازي و اثرگذاري در بين اقشار مختلف جامعه تهيه و در کنگره ارائه می شود.
شهیدی که سوخت و سوزاند
"خدایا تو خود شاهدی که دنیا دیگر برایم ارزشی ندارد توفیقم ده در جهت رضای تو سپری کنم خدایا به مقام و منزلت همه خوبان درگاهت شهادت فی سبیل اله را نصیب من هم بگردان."
"علی جان"مگر می شد این چنین خالصانه از پروردگارت آرزوی شهادت طلب کنی و سبکبال به وصال معبود نرسی تو این دنیای بی ارزش را نمی خواستی و حب دنیا در قلبت جایی نداشت پس عاقبت آسمانی شدی.
سردار شهید فارسی هنگامی که برای عملیات کربلای 5 آماده می شد ؛چند روز قبل از شهادتش ازهمه برادران ،دوستان ،آشنایان و خانواده اش طلب حلالیت کرد و آنگاه استوار،مصمم و عاشق،به مصاف دشمن شتافت .
21 دی سال 65در شلمچه،منطقه عملیاتی کربلای 5 بود که در اثر اصابت گلوله توپ به خودرواش، پروانه وجودش بر گرد شمع فیض الهی چنان سوخت که پیکر مبارکش سوختهاش برای نزدیکترین کسانش نیز به راحتی قابل شناسایی نبود و این سوختن غریبانه همه را سوزاند.
عبدالرضا توسلیان همرزم شهید می گوید:"حاج علی"با همه تواضع و اخلاص حتی نخواست كه به درگاه حق جسمی از خود باقی بگذارد و پیكر پاکش در هنگام اصابت خمپاره سوخت.
اسد الله ضیغم همرزم شهید و مدیر تدارکاتی که علی فرمانده اش بود می گوید: آخرین دیدار،حاجی شش بار با یک تواضع و فروتنی خاصی با من خداحافظی کرد و رفت.
او با اشاره به اینکه شهادت حاجی برایمان چند روزی مشخص نبود و هیچ کس از او خبری نداشت می گوید: در معراج الشهدا پیکرش را نیافتم ؛در کانکس های پیکر های شهدای مجهول جستجویش کردم قدم به قدم تا آخرین کانکس رفتم تا "حاجی" را یافتم پاها تا زانو و دست ها تا آرنج کاملا سوخته بود ؛سیمایش در نظرم آمد ؛سر ،گردن و شانه اش خود"فارسی"بود با همان بادگیر کِرِم رنگی که چند روز قبل از شهادتش به او داده بودم بادگیری که بیشترش سوخته بود و حالا دل مرا می سوزاند....
شهید علی فارسی جهادگر راه آزادگی و صیانت از مرزهاو ارزشهای انقلاب اسلامی بود که جهاد را در شهادت و شهادت رادر ایثار به نمایش گذاشت؛غایتش تداوم انقلاب اسلامی با پیروی از ولایت فقیه بود که در وصیت نامه اش به آن اشاره کرده بود «در تداوم این حرکت بزرگ و سرنوشت ساز برای جهان اسلام فقط و فقط راه نجات، خط امام و به طور کلی اعتقاد به ولایت فقیه است، اگر شناخت کاملی داشته باشیم، هرگز حاضر نیستیم از مسیر آن منحرف شویم و تمام سرمایه های ظاهری، چون مال و جان و فرزند را حاضریم در این راه فدا کنیم».
این غایت و هدف جهادگر شهید فارسی و همه شهیدان هشت سال دفاع مقدس بود، جهادگونه در راه تداوم انقلاب و پیروی از رهبری گام برداریم.....
نگارنده:مرضیه قاسمی