درختان خشکیده شیراز ، روایتگر راز سیمرغ ؛
سیمرغ در جهان نمای شیراز آشیان گرفت + فیلم
مجسمه ساز شیرازی با هنر کنده کاری روی چوب، داستان سیمرغ منطق الطیر عطار نیشابوری را بر روی تنهی خشکیده درختان باغ جهان نمای شیراز به تصویر کشیده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، آقای عمادی مجسمه ساز شیرازی، هنرش را به گونهای به کار گرفته که از ورودی باغ جهان نما، هر درخت بخشی از داستان را روایت کند.
وی گفت: هر بازدید کننده در بدو ورود به باغ میتواند حکاکی دو سیمرغ را بر روی دو تنه خشک ببینید و بعد از آن به عمارت باغ که میرسد، درختان ،جزئیات داستان سیمرغ را به تصویر می کشند .
آقای عمادی با تلفیق حکاکی پرندههای شاخص سیمرغ با ترنج و گل و مرغ مکتب شیراز بر روی تنههای خشکیده درختان ، تلاش کرده حجمها را در فواصل بالاتر بگونهای بزرگتر کند که بازدید کنندگان به خوبی بتوانند قسمتهای بالایی این هنر را مشاهده کنند.
جغد، هدهد، طاووس، شاهین، خروس و کبک از جمله شاخصترین پرندگانی هستند که بر روی این درختان حک شده اند.
محمودی استاد دانشگاه شیراز گفت: سیمرغ در کتاب منطق الطیر عطار نیشابوری، در واقع زبان رمز و نمادی است که برای تشریح مراحل سیر و سلوک عرفانی بکار رفته است.
وی افزود: در این داستان، تعداد زیادی پرنده که هر کدام نماینده روح یک قشر از انسانها هستند، برای سیر تکامل عرفانی به هدایت هدهد به پرواز در میآیند و پس از طی مراحل صعب عرفان، درمرحله پایانی که اوج تکامل عرفانی است، تنها ۳۰ مرغ از آنها باقی میماند، که این سیمرغ همان نماد تجلی رشد عرفانی عطار است.
سیمرغ در ادبیات فارسی گاه به عنوان یک پرنده اسطورهای با چهرهای واقعی و گاه در زبان نماد و رمز ظاهر شده است که میتوان نمونههای بارز واقعی یا نمادین سیمرغ را در شاهنامه فردوسی، رساله الطیور بوعلی سینا و منطق الطیر عطار نیشابوری دید.