پخش زنده
امروز: -
معاون اول رئیس جمهور: همه دستگاه های اجرایی کشور تمان توان خود را در برگزاري مراسم تبريز 2018 به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام به کار گيرند.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از پايگاه اطلاعرساني رياست جمهوري، اسحاق جهانگيري عصر امروز (سه شنبه)در مجلس در اين جلسه، استان آذربايجان شرقي را استاني مهم و پرظرفيت توصيف کرد و گفت: اين استان و مرکز آن تبريز از جهات گوناگون تمدني، آثار تاريخي و موقعيت جغرافيايي براي ايران داراي اهميت است و هيچ مقطع سرنوشت سازي در کشور وجود ندارد که تبريز لنگرگاه آن نبوده باشد.
معاون اول رئيس جمهور همچنين استان آذربايجان شرقي را استان صنعتي دانست و افزود: آذربايجان شرقي از ظرفيت گسترده اي در بخش هاي مختلف و از جمله بخش صنعت برخوردار است و بخش خصوصي نيز در اين استان در بخش صنعت فعاليت خوبي دارد.
وي با اشاره به برنامه ريزي هاي صورت گرفته براي برگزاري مراسم تبريز 2018 به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام، اين رويداد را رويدادي بسيار مهم ارزيابي کرد و اظهار داشت: همه دستگاه هاي اجرايي کشور تمام توان خود را به کار گيرند تا اين مراسم به خصوص به دليل رقابت ميان کشورهاي اسلامي، به بهترين شکل ممکن برگزار شود.
معاون اول رئيس جمهور با اشاره به مطالبه نمايندگان مردم استان آذربايجان شرقي مبني بر آموزش زبان آذري در مدارس اين استان و تبديل بنياد فرهنگ و ادب آذري به فرهنگستان زبان ترکي آذري، لازمه اين اتفاق را طرح موضوع در جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي دانست و افزود: البته موضوع آموزش زبان ترکي آذري در مدارس اين استان بايد از طريق مذاکره با وزير آموزش و پرورش و برنامه ريزي براي اين مطالبه پيگيري شود که اميدواريم بتوانيم اين درخواست را عملي کنيم.
آقاي جهانگيري با تاکيد بر اينکه معدن مس سونگون در شهرستان ورزقان که مي تواند به توسعه اين منطقه و محروميت زدايي کمک کند بايد تا مرحله کاتد نهايي شود، از توجه ويژه دولت براي توسعه معادن و به خصوص معدن سونگون خبر داد و بر لزوم استفاده حداکثري از ظرفيت هاي اين معدن و راه اندازي صنايع پايين دستي آن تاکيد کرد.
وي در ادامه اين جلسه با اشاره به اهميت درياچه اروميه و حساسيت کل کشور به احيا و حفظ اين درياچه، تصريح کرد: اگر مسائل اين درياچه جدي شود، آثار مخرب آن مي تواند گريبانگير همه مناطق شمال غرب کشور و حتي مناطق مرکزي شود از اين رو بايد با همه توان به دنبال حل و فصل مسائل درياچه اروميه باشيم و دولت نيز محدوديتي براي تامين اعتبار در اين زمينه قائل نيست.
معاون اول رئيس جمهور همچنين از تسهيلات اشتغال روستايي به عنوان فرصتي براي اشتغالزايي و توسعه مناطق روستايي استان آذربايجان شرقي و ساير استان هاي کشور ياد کرد و افزود: البته بايد ساز و کاري براي نظارت بر اجراي اين برنامه وجود داشته باشد تا اين اعتبارات حتما در روستاها هزينه شود.
در اين جلسه استاندار آذربايجان شرقي نيز گزارشي از وضع استان در بخش هاي مختلف ارائه کرد و ضمن تشريح مهم ترين مسائل و اصلي ترين چالش هاي استان، خواستار کمک دولت براي تکميل طرح هاي در دست اقدام و بخصوص پروژه راه آهن ميانه- تبريز شد.
نمايندگان مردم استان آذربايجان شرقي در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين نشست هرکدام در سخناني دغدغه هاي کلان استان و مسائل حوزه هاي انتخابيه خود را مطرح و پيشنهادهايي براي توسعه و پيشرفت استان ارائه کردند.