پخش زنده
امروز: -
بهاي دو شاخص عمده نفتي جهان يعني نفت شاخص نيويورک و نفت خام سبک برنت در پايان معاملات امروز بازارهايي آسيايي به بالاترين حد خود از اواسط سال 2015 رسيد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، بهاي نفت خام سبک و شيرين شاخص نيويورک، وست تگزاس اينترميدييت در آغاز معاملات روز سه شنبه افزايش يافت.
بهاي هر بشکه نفت خام سبک و شيرين، وست تگزاس اينترميدييت که بيشتر براي قيمت گذاري نفتي که در آمريکا مصرف مي شود به کار برده مي شود در آغاز معاملات بازار نفتي نيويورک، نايمکس، براي تحويل در ماه فوريه با 42 سنت افزايش نسبت به پايان معاملات روز کاري پيشين، به 62 دلار و 15 سنت رسيد.
بهاي دو شاخص عمده نفتي جهان يعني نفت خام سبک و شيرين شاخص نيويورک و نفت خام سبک برنت درياي شمال در پايان معاملات امروز بازارهايي آسيايي به بالاترين حد خود از اواسط سال 2015 رسيد. به طوري که بهاي هر بشکه نفت خام سبک برنت درياي شمال، سبد نفتي اروپا، به 68 دلار و 29 سنت و بهاي نفت خام سبک و شيرين شاخص نيويورک نيز به 62 دلار و 56 سنت رسيد.
جين مجيلئن(Gene McGillian)، کارشناس شرکت کارگزاري و مديريت انرژي ترديشن انرجي(tradition energy) که نوسانات قيمت نفت و حامل هاي انرژي را بررسي و تحليل مي کند در اين باره مي گويد: «کارگزاران و سرمايه گذاران بازار نفتي اکنون منتظر انتشار گزارش مربوط به ذخاير راهبردي نفت خام آمريکا هستند که وزارت انرژي اين کشور روزهاي چهارشنبه هر هفته رقم آن را منتشر مي کند. برخي از پيش بيني ها حاکي از کاهش هفت ميليون بشکه اي ذخاير راهبردي نفت خام آمريکا تا هفته گذشته هستند. کاهش ذخاير راهبردي نفت خام آمريکا اميدها را براي برقراري توازن در عرضه و تقاضا در بازار جهاني نفت تقويت مي کند.»
با اين حال افزايش قيمت نفت به علت کاهش ذخاير راهبردي نفت خام آمريکا تا هفته گذشته تا حدودي کارگزاران و سرمايه گذاران بازار نفتي را شگفت زده کرد. چون درست است ذخاير راهبردي نفت خام آمريکا کاهش يافته است اما از آن طرف توليد نفت اين کشور در حال افزايش است و به احتمال زياد تا سه يا شش ماه ديگر توليد نفت آمريکا از 10 ميليون بشکه در روز فراتر خواهد رفت.
اما مکجيلان مي گويد: «تا زماني که سازمان کشورهاي صادر کننده نفت(اوپک) و شرکايش توافقنامه محدود سازي صادرات نفت را رعايت کنند و تا زماني که ذخاير راهبردي نفت خام آمريکا رو به کاهش باشد، کارگزاران و سرمايه گذاران بازار نفتي بر اين باورند که همچنان جا براي افزايش قيمت نفت در بازار جهاني وجود دارد.
سازمان کشورهاي صادر کننده نفت(اوپک) به همراه 10 کشور غير عضو از جمله روسيه از اواخر سال 2016 تاکنون در چارچوب توافقنامه اي با هدف برقراري توازن در عرضه و تقاضا براي نفت در بازار جهاني و در نتيجه تثبيت قيمت ها متعهد شده اند که صادرات نفت خود را محدود کنند. اين کشورها تعهد کرده اند اجراي اين توافقنامه را تا آخر سال 2018 ادامه دهند.
کارشناسان بخش کارگزاري نفت و انرژي کومرتسبانک آلمان، در تحليل نوسانات قيمت نفت در معاملات امروز بازار جهاني مي گويند: «عامل ديگر که باعث افزايش قيمت نفت در بازار جهاني شده است اختلال در توليد نفت ونزوئلا است. توليد نفت در اين کشور به علت مشکلات و بحران سياسي دچار مشکل شده است. اينکه توليد نفت در ونزوئلا با مشکل مواجه شده است به اوپک کمک مي کند تا زودتر به هدف خود يعني برقراري توازن در عرضه و تقاضا براي نفت در بازار جهاني برسد.
ديگر عاملي که باعث افزايش قيمت نفت در بازار جهاني شده است احتمال خروج دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا، از توافقنامه هسته اي 14 ژوييه سال 2015 بين ايران و قدرت هاي جهاني (آمريکا،انگليس، فرانسه، چين، روسيه و آلمان) است.