براساس يافته هاي جديد محققان؛
شب کاري احتمال ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد
نتایج تازهترین مطالعات نشان میدهد شب کاری خطر ابتلا به سرطانهای پستان، دستگاه گوارش و پوست را در زنان افزایش میدهد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، نتیجه این مطالعه که تجزیه و تحلیل ۶۱ مطالعه مختلف مربوط به سه میلیون و ۹۰۰ هزار شرکت کننده و ۱۱۴ هزار و ۶۲۸ مورد ابتلا به سرطان در آمریکای شمالی، اروپا، استرالیا و آسیا را شامل میشود، روز دوشنبه در مجله انجمن آمریکایی تحقیقات سرطان به نام «همه گیر شناسی، نشانگرهای زیستی و پیشگیری سرطان» منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، این محققان، از جمله شوئلی ما (Xuelei Ma)، سرطان شناس دانشگاه سیچوآن در شهر چِنگدو چین در این مطالعه تاثیر شب کاری طولانی مدت را بر احتمال ابتلا به ۱۱ نوع سرطان مختلف در زنان مورد بررسی قرار دادند. مطالعه دیگری نیز در مورد تاثیر شب کاری بر احتمال ابتلا به شش نوع سرطان در بین پرستارهای زن صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشان میدهد که احتمال ابتلا به سرطان در زنانی که طی سالها شب کاری میکنند در مقایسه با دیگر زنان، ۱۹ درصد بیشتر است.
براساس این مطالعه، در زنانی که طی سالها شب کاری میکنند، در مقایسه با زنانی که به طور مداوم شب کاری نمیکنند، احتمال ابتلا به سرطان پوست بالاتر (۴۱ درصد) است. پس از آن، خطر ابتلا به سرطان پستان (۳۲ درصد) و سرطان دستگاه گوارش (۱۸ درصد) در این زنان بیشترین افزایش را دارد.
به گفته این محققان، افزایش ابتلا به سرطان پستان تنها در زنان شب کار در آمریکای شمالی و اروپا مشاهده شده است. این نشان میدهد که احتمالا این زنان سطح هورمون جنسی بالاتری دارند. بالا بودن سطح هورمون جنسی عاملی است که خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش میدهد.
در گروه پرستاران زن شب کار، خطر ابتلا به سرطان پستان به طور قابل توجهی بالا بود (۵۸ درصد) و پس از آن، سرطانهای دستگاه گوارش (۳۵ درصد) و ریه (۲۸ درصد) بیشترین احتمال را داشت. در مقایسه همه گروههای شغلی مختلف، خطر ابتلا به سرطان پستان در پرستارانی که سالها شب کار بودند، بالاتر بود. براساس این مطالعه، شب کاری به ازای هر پنج سال، خطر ابتلا به سرطان پستان را ۳/۳ درصد افزایش میدهد.
این محققان اعلام کردند: «نتایج این مطالعه نشان میدهد که باید برنامههایی در جهت حفاظت از سلامت زنان شب کار در دستور کار قرار گیرد و آزمایشها و معاینات پزشکی منظم در مورد این زنان انجام گیرد.»