پخش زنده
امروز: -
دبير سومين همايش جايزه ملي مديريت انرژي گفت: متوسط مصرف انرژي در صنايع کشور بالاتر از ميانگين جهاني است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما، پريچهر قزلباش در همايش تقدير از برگزيدگان سومين همايش جايزه ملي مديريت انرژي افزود: همچنين در حوزه ساختمان، حمل و نقل و بسياري از حوزه هاي ديگر ميزان مصرف انرژي بالاتر از ميانگين جهاني است.
وي گفت: وزارت نيرو جرايم مصرف بالاي انرژي را شروع کرده است ولي هنوز وزارت نفت به اين موضوع ورود نکرده است.
قزلباش افزود: تاکنون 89 استاندارد در حوزه هاي مختلف مصرف انرژي تدوين شده است و جايزه ملي مديريت انرژي ابزاري براي بهبود مصرف انرژي در بخش هاي مختلف است.
وي گفت: متاسفانه ابزارهاي تشويقي در مصرف انرژي مطابق آنچه در قانون آمده است به اجراي گذاشته نشده است.
قزلباش افزود: 5 ارگان شامل وزارت نفت، وزارت نيرو ، وزارت صنعت، سازمان ملي استاندارد،سازمان ملي بهره وري و نيز معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در اعطاي جايزه مديريت انرژي مشارکت دارند.
وي گفت: جايزه براساس شاخص عملکرد سيستم مديريت انرژي، ارزيابي براساس استاندارد سيستم مديريت انرژي، طرح ريزي و اجراي وجوه فني و مديريتي سيستم مديريت انرژي و نيز اثربخشي سيستم مديريت انرژي به بنگاههاي اقتصادي اعطا مي شود.
قزلباش افزود: تاکنون در سه دوره اخير برگزاري جايزه ملي مديريت انرژي هيچ شرکت و بنگاهي موفق به دريافت تنديس طلايي نشده است.
وي گفت: بررسي عملکرد 35 شرکت برتر نشان مي دهد 1550 ميليارد تومان سالانه در حوزه انرژي اين شرکت ها 12 درصد انرژي است که مصرف مي کنند.
قزلباش افزود: صنايع نفت و پتروشيمي با 35 درصد سهم، بيشترين سهم را براي مشارکت در سومين دوره جايزه ملي مديريت انرژي داشتند.
رئيس سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدرو) گفت: تفکري که شما روي گنج قرار داريد و صاحب انرژي هستيد سرآغاز کاهش بهره وري در کشور است.
منصور معظمي در همايش تقدير از برگزيدگان سومين دوره جايزه ملي مديريت انرژي افزود: ما در مشارکت مصرف انرژي وضعيت خوبي نداريم، ما اصلاً ثروتمند نيستيم، کداميک از ما دغدغه مصرف انرژي را داريم.
وي گفت: سازمان ملي استاندارد تعارفات و ليبرال بازي را بايد کنار بگذارد، اگر استاندارد را باور داريم بايد به آن عمل کنيم، هر چند استاندارد مي گويد توليد کننده پرايد و اين خودرو شما هستيد.
معظمي افزود: هيچ راهي نداريم جز اينکه سياست هاي قيمتي و غير قيمتي را اجرا کنيم.
وي گفت: برخي به خيابان ها آمدند که حرف بعضي از آنها درست بود و برخي هم درست نبود، به دولت فشار آوردند که قيمت انرژي را بالا نبريد در حالي که اين باعث مي شود سال آينده خاموشي بيشتري داشته باشيم، نمايندگان مجلس بايد سعي کنند در سياست قيمتي آنچه را که خير و صلاح مردم است عمل کنند چرا که تجربه نشان داده است خير و صلاح در ثابت نگه داشتن قيمت حامل هاي انرژي نيست.
معظمي افزود: نتيجه ثابت نگه داشتن قيمت حامل هاي انرژي در دولت هاي نهم و دهم چه شد، در بخش انرژي ما بايد به سمت استفاده از فناوري هاي نو برويم مثل استفاده از خودروهاي هيبريدي و خودران که مي تواند به پاکيزه نگه داشتن محيط زيست کمک کند.
وي گفت: هر چند گفته مي شود تا سال هاي 2040 و 2050 سهم انرژي هاي فسيلي در دنيا کاهش مي يابد ولي بررسي ها نشان مي دهد همچنان نفت و گاز در رتبه اول و دوم مصرف انرژي در دنيا قرار خواهند داشت.
معظمي افزود: ما بعد از برجام به سمت انعقاد قراردادهاي مشارکتي رفتيم که نمونه هاي آن در ايران خودرو و شرکت ماموت به صورت 50 - 50 اجرا شد با برخي ديگر مثل سيتروئن سهم خارجي بالاتر است و در اين مشارکت مديريت با طرف خارجي است، کساني که خيلي دلواپس هستند بحث وابستگي را مطرح مي کنند. آنها نگرانند ولي بايد گفت قرارداد دو طرفه است و قرارداد موفق قراردادي است که در آن منافع دو طرف لحاظ شود.
وی گفت: مسائل زيست محيطي بويژه در حوزه انرژي از مباحث کليدي است که بايد به آن توجه کرد چرا که هم از نظر آلايندگي و هم به لحاظ هزينه بسيار تعيين کننده است.
رئيس سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران افزود: ما در حال حاضر 85 هزار واحد صنعتي را تحت پوشش داريم و از آمادگي لازم براي همکاري با سازمان ملي استاندارد براي به اجرا گذاشته شدن استانداردهاي تبديل شده آماده ايم.
مصرف انرژي در صنعت سيمان 25 درصد بالاتر از ميانگين جهاني است
اميني يکتا در همايش تقدير از برگزيدگان سومين دوره جايزه ملي مديريت انرژي افزود: بيش از 95 درصد ماشين آلات صنعت سيمان از نظر فناوري در زمان خود مطابق با استانداردهاي روز بوده است واز 104 واحد سيمان بيش از 90 واحد داراي فناوري روز است.
وي گفت: در ابتداي انقلاب حدود 8 ميليون تن ظرفيت داشتيم و اکنون به 83 ميليون تن رسيده است.
اميني يکتا افزود: صنعت سيمان امروز با مشکل فرو نقدينگي و پايين بودن قيمت مواجه است و اگر جرايم هم به اين صنعت اضافه شود به مرز نابودي خواهد رسيد.
وي گفت: صنعت سيمان در 20 سال گذشته با نوسازي ميزان مصرف انرژي را 15 درصد کاهش داده است.
اميني يکتا افزود: کاش ما هم مي توانستيم جمعي را تشکيل مي داديم که به مديران دولتي جايزه بدهيم و بگوييم که چقدر با ما همراه هستند ، ما مي خواهيم شما مديران دولتي به حرف ما گوش کنيد.
وي گفت: امروز صنايع سيمان در دنيا بخش مهمي از سوخت خود را از زباله هاي غيرقابل بازيافت تامين مي کند که لازم است اين فناوري را در صنعت سيمان داشته باشيم.
رئيس انجمن صنفي کارفرمايان صنعت سيمان افزود: امروز البته واحدهايي در دست اجرا داريم که علاوه براستفاده از فناوري هاي جديد بخش قابل ملاحظه اي از انرژي مورد نياز خود را از خورشيد تامين مي کنند.
انرژي بزرگترين چالش بشر در نيم قرن آينده است
براتعلي قبادي در همايش تقدير از برگزيدگان سومين دوره جايزه ملي مديريت انرژي افزود: اگر همين انرژي که امروز در دسترس بشر قرار دارد حذف شود 3 و نيم ميليارد نفر از ساکنان زمين غذا نخواهند داشت و امکان تأمين آب شرب براي 2.7 ميليارد نفر از دست خواهد رفت.
وي گفت: در صورت ادامه مصرف انرژي به اين روش انسان باعث نابودي خودش خواهد شد، انرژي فسيلي به قدري محيط زيست را آلوده مي کند که ادامه زندگي در جهان براي انسان سخت مي شود.
قبادي افزود: ما چون از فناوري دنيا عقب افتاده ايم با روند فعلي نمي توانيم به سرمنزل مقصود برسيم، زندگي آينده بدون شک زندگي سختي براي فرزندان ما خواهد بود.
وي گفت: ما 50 سال از فناوري هاي روز عقب هستيم امروز دنيا به دنبال عرضه خودرو بدون راننده است و اين يعني اينکه اگر طي سال هاي آتي 30 درصد از خودروهاي موجود در دنيا بدون باک باشد مي تواند تحولي شگرف در پاکيزگي محيط زيست ايجاد کند.
معاون آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: ما در شرايطي قرار داريم که هنوز حتي يکي از 2 هزار و 800 دانشگاه ما وارد نسل سوم نشده است در حالي که دنياي پيشرفته در نسل چهارم بسر مي برد.
مديرعامل شرکت بهينه سازي مصرف سوخت گفت: يارانه انرژي روي همه ناکارآمدي هاي اقتصادي کشور ماله کشيده و نمي گذارد ايرادات آن مشخص شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما علي وکيلي در همايش تقدير از برگزيدگان سومين دوره جايزه ملي مديريت انرژي افزود: ما سالانه حدود 40 ميليارد دلار يارانه انرژي پرداخت مي کنيم که سهم بخش صنعت از اين يارانه 21.2 درصد معادل 8.5 ميليارد دلار است.
وي گفت: نيروگاههاي کشور هيچ هزينه اي بابت دريافت سوخت و توليد برق پرداخت نمي کند و اين درحالي است که برق توليدي را هم با يارانه عرضه مي کنند.
وکيلي افزود: ما امروز با گازوئيل يارانه اي، پسته توليد و صادر مي کنيم همچنين صادرات صنعتي ما هم با رانت و يارانه انرژي انجام مي شود، مادامي که بصورت واقعي و شفاف با اقتصاد برخورد نکنيم وضعيت به همين صورت خواهد بود.
وي گفت: اين يارانه ها به جيب چه کسي مي رود، مي گويند به مناطق محروم مي دهيم مگر چند درصد يارانه به محرومان پرداخت مي شود متاسفانه يارانه انرژي به نام يک گروه و به کام گروه ديگري است، اگر مي خواهيم اقتصاد توسعه پيدا کند چاره اي جز شفاف کردن قيمت انرژي نداريم و معتقدم عدالت اجتماعي با اين روشي که دنبال مي کنيم به ثمر نخواهد نشست.
وکيلي افزود: براي اينکه صنايع روي پاي خود بايستد، اولا بايد به فناوري دسترسي داشته باشد، ثانيا تسهيلات و منابع مالي در اختيارشان قرار گيرد که البته با نرخ تسهيلات بانکي چنين چيزي ممکن نيست.
وي گفت: ميزان مصرف انرژي در اغلب صنايع ما بسيار بالا است و صنايع ساختمان سازي کشور از عقب افتاده ترين صنايع به لحاظ فناوري است.
90 درصد استانداردهاي صنايع و تجهيزات انرژي بر تبيين شده است
وحيد مرندي مقدم در همايش تقدير از برگزيدگان سومين دوره جايزه ملي مديريت انرژي افزود: تاکنون 35 استاندارد براي صنايع انرژي بر تبيين شده است که 31 استاندارد از اين تعداد اجباري است.
وي گفت: همچنين بيش از 4 هزار و 500 گزارش از مصرف انرژي در صنايع انرژي بر دريافت شده که 2 هزار و 500 واحد صنعتي برابر با استانداردهاي تعيين شده انرژي مصرف مي کنند و مصرف انرژي در هزار و 800 واحد بيش از استانداردهاي تعريف شده است که اين گروه از صنايع براي جريمه به مراجع ذيصلاح معرفي شدند.
مرندي مقدم افزود: ما براي سال آينده در دو حوزه ساختمان و موتورخانه ساختمان هاي دولتي موضوع اجباري شدن استاندارد انرژي را در دستور کار داريم.
وي گفت: ما در صنايع سيمان با 931 ميليون کيلووات ساعت مازاد مصرف انرژي و 465 ميليون متر مکعب مازاد مصرف گاز مواجه ايم ضمن اينکه در صنعت آجر مازاد مصرف مازوت برابر 37 ميليون ليتر و مازاد مصرف گاز برابر 836 ميليون متر مکعب است که از اين رهگذر سالانه 2 ميليون و صد هزار تن co2 وارد محيط زيست مي کنند.
سومين دوره جايزه ملي مديريت انرژي برندگان خود را شناخت
در اين دوره که با حضور مقامات، متخصصان و کارشناسان اين حوزه برگزار شد يک شرکت موفق به دريافت تنديس نقره 3 ستاره و 4 شرکت نيز موفق به کسب تنديس نقره تک ستاره شدند.
در گروه صنايع انرژي بر، شرکت " پتروشيمي نوري" موفق به کسب تنديس نقره 3 ستاره در توليد مواد آروماتيک شد.
بنا به اين گزارش، شرکت هاي "پتروشيمي تبريز" در توليد مواد پلاستيکي پلي اتيلن و پلي استايرن ؛ "پليمر آرياساسول" در توليد الفين و مواد پلاستيکي؛ ” کوير تاير" در توليد تاير و تيوب؛ " صنايع سيمان زابل " در توليد سيمان؛ موفق به کسب تنديس نقره تک ستاره سومين دوره جايزه ملي مديريت انرژي شدند.
امسال براساس نتايج ارزيابي ها، شرکت هاي متقاضي موفق به کسب تنديس طلايي جايزه ملي مديريت انرژي نشدند.
شرکت هاي " پالايش نفت آبادان " براي طرح صرفه جويي مصرف انرژي در طرح تعويض مشعل تقطير کاتاليستي؛ " ذوب و احياي روي قشم " در توليد روي؛ " پتروشيمي جم " در توليد الفين؛ " کشت و صنعت نيشکر دهخدا " در توليد قند و شکر و "مجتمع لاستيک يزد" در توليد تاير و تيوب با کسب امتياز لازم، موفق به دريافت تنديس برنز 3 ستاره شدند.
شرکت هاي " پالايش نفت آبادان " در پالايش نفت؛ " لاستيک بارز کرمان " در توليد تاير و تيوب؛ " پتروشيمي بندر امام " در توليد مواد پلاستيکي؛ " آهن و فولاد غدير ايرانيان " در توليد آهن و فولاد و "فراسان" براي صرفه جويي مصرف انرژي در طرح بهينه سازي انرژي، به تنديس برنز 2 ستاره دست يافتند.
شرکت هاي " پتروشيمي بوعلي سينا " در توليد مواد آروماتيک؛ " بهره برداري قطار شهري مشهد " براي صرفه جويي مصرف انرژي در طرح راهبري اقتصادي قطارها؛ " شير پاستوريزه پگاه تهران " در توليد محصولات لبني؛ " سيمان پيوند گلستان " در توليد سيمان؛ " سيمان شاهرود " براي صرفه جويي مصرف انرژي در طرح تبديل ايرليفت به الواتور و " پتروشيمي نوري " براي صرفه جويي مصرف انرژي در طرح نصب بانک خازني برنده تنديس برنز تک ستاره شدند.
همچنين 9 شرکت متقاضي، گواهينامه هاي " فني عملکرد انرژي EPT" برتر، بهبود عملکرد انرژي EPH" برتر و "سيستم مديريت انرژي EPS" برتردريافت کردند و 4 شرکت واجد شرايط اعطا لوح افتخار رعايت معيارهاي مصرف انرژي شدند.
اين جايزه بر اساس تفاهم نامه في ما بين "سازمان مديريت صنعتي" ، "سازمان انرژيهاي تجديد پذير و بهره وري انرژي برق"، "شرکت بهينه سازي مصرف سوخت"،" ستاد توسعه فناوري حوزه انرژي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري" و "سازمان ملي استاندارد ايران" طراحي و اجرا مي شود و بيش از 60 نفر از متخصصان در رشتههاي مرتبط در قالب تيمهاي ارزيابي و با صرف بيش از 1600 نفر ساعت کار، اين فرايند را به انجام رسانده اند.