پخش زنده
امروز: -
شافعی ايفاي مسئوليت اجتماعي را راز ماندگاري تجار عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداو سيما ، غلامحسين شافعي در دومين دوره اهداي نشان امينالضرب اظهارداشت: اين جلسه براي بزرگداشت کارآفرينان و به ياد مرحوم امين الضرب از شاخصترين کارآفرينان قرن نوزدهم برگزار شده است.
وي با بيان اينکه قدرت و مکنت امين الضرب باعث ماندگاري او نشد و امروز نيز چنين است افزود: امين الضرب کارآفريني با مسئوليت اجتماعي و از آزادانديشان عصر خويش بود و انديشههاي امينالضرب راز ماندگاري و بزرگي او بود.
شافعي با اداي احترام به جهان پهلوان تختي در سالگرد وفات وي ادامه داد: راز جاودانگي انسانهاي بزرگ را بايد در ازخودگذشتگي، اخلاقمداري، سالم زيستن، جستجوي حقيقت، عشق به نوآوري و پيشرو بودن در مواجهه با خطرات ديد و راز ماندگاري اين است که برگي در تاريخ باشيم نه صفحهاي در تقويم.
**کارآفرين بايد در فضايي بدون رانت و بوروکراسي فعال باشد
مسعودخوانساري در دومين مراسم اعطاي نشان امين الضرب و صد و سي و چهار سالگي اتاق بازرگاني تهران که صبح امروز در تالار وحدت برگزار شد، گفت:امید یعنی سازش کارآفرینان با تحریم و تولید کالا بدون اتکا به درآمدهای نفتی و صادرات کالا است. اعطاي نشان الضرب با هدف قدرداني از کارآفرينان برگزار مي شود.
وي با اشاره به تاريخ تاسيس اتاق بازرگاني تهران و نقش پررنگ امين الضرب بين رجال وکارآفرينان کشور در دوره مشروطه، افزود: با وجود رکود اقتصادي کشور اما همچنان کارخانه ها ميليون ها نفر را در استخدام دارند و ميلياردها تومان ماليات و حق بيمه داده و ارز وارد کشور مي کنند.
رئيس اتاق تهران گفت: امروز کارخانه هاي بخش خصوصي را بايد به نمايشگاهي براي توانمندي هاي کشور تبديل کرد؛ مردم ايران تشنه زندگي متعالي هستند.
وي ادامه داد: با صداي رسا مي گوييم که بخشي از کارآفرينان بخش خصوصي از دستفروشي به جايي رسيده اند که هزاران کارمند و کارگر دارند.
خوانساري گفت: اميد يعني کارآفريني که توانسته با تحريم ها بسازد و کالاي خود را صادر کند؛ اميد يعني بدون اتکا به درآمدهاي نفتي کالا توليد کرد.
وي در ادامه گفت: اگر بدنبال کارآفريني هستيم بايد کار را به اهلش بسپاريم تا در فضايي بدون رانت و بوروکراسي کار کنند و براي کشور اشتغال و ثروت توليد کند.
همچنين احمد مسجد جامعي در دومين دوره اهداي نشان امين الضرب اظهارداشت: تهران سابقه طولاني در تجارت دارد و ري از قديمالايام مرکز صادرات و آوردگاه فکر و انديشه و فرهنگ بود.
وي افزود: کاروانسراهاي تهران در دوره صفويه مرکز تجارت بود و بازار ري امروز از آن دوره باقي مانده است.
مسجدجامعي با اشاره به تدوين قانون بلديه ازجانب تاجري به نام کاشف السلطنه ادامه داد: حوزه تجارت در گذشته بسيار وسيع تر بود و امور فرهنگي و اجتماعي را نيز در بر ميگرفت و مجلس مشروطه نيز براساس اصناف شکل گرفت.
وي افزود: خاندان امينالضرب کارهاي بزرگي در کشور انجام دادند و يکي از اين کارها چاپ کتاب بهار الانوار و پايهگذاري چاپ سنگي بود. همچنين فلسفه نوين ايران با حمايت اين خاندان پايهگذاري شد.
عضو شوراي شهر تهران: ذات تجارت با مسائل فرهنگي و اجتماعي آميخته است و مدارس و خيريهها و فرهنگسراها حول محور تجارت ايجاد ميشود. مسجد جامعي پيشنهاد کرد خانه تاريخي امينالضرب که نماد تجارت، فرهنگ معماري و هنر ايراني است احيا و مراسم بعدي نيز در اين خانه برگزار شود.
در اين مراسم روساي اتاق هاي تهران و ايران، وزراي امور خارجه، صنعت و کشاورزي و احمد مسجد جامعي حضور دارند.
**اهداي تنديس امين الضرب به برترينهاي کار آفريني
در دومين دوره اهداي نشان امين الضرب به کارآفرينان برتر 3 تنديس و 7 نشان اهدا شد.اهداي تنديس امين الضرب برتر به ايوب پايداري مديرشرکت ميهن تعلق گرفت که کارافريني است که کار خود را از دست فروشي آغاز کرد و بيش از 4 دهه فعاليت صنعتي و با ايجاد 14 هزار شغل و بيش از 50 ميليون دلار صادارت را در اختيار دارد.
همچنين دومين تنديس امين الضرب نيز به مهدي فضلي مديرعامل شرکت گلرنگ اهدا شد که 40 شرکت زير مجموعه اين شرکت است و در حوضه لوازم آرايشي و بهداشتي و ... فعاليت مي کند و پارسال جزو شرکت هاي برتر دنيا بوده و بيش از 50 درصد محصولات خود را صادر مي کند.
همچنین سومين تنديس امين الضرب نيز به محمد جواد ظريف وزير امور خارجه اهدا شد.
گفتنی است دومين دوره اهداي نشان کارآفريني امين الضرب با حضور وزاري امورخارجه، جهاد کشاورزي و صنعت، معدن و تجارت و فعالان اقتصادي و کارآفرينان برتر در تالار وحدت آغاز به کار کرد.اتاق بازرگاني تهران همزمان با صد و سي و چهارمين سال تاسيس اين نهاد مهم اقتصادي بخش خصوصي که از آن به عنوان «پارلمان بخش خصوصي» ياد مي شود، با حضور مسئولان عالي رتبه دولتي، مديران تشکل هاي اقتصادي و بخش خصوصي مراسم اهدا جايزه امين الضرب را برگزار کرد.
امروز از 10 کارآفرين برتر کشور در اين مراسم تجليل مي شود.
هدف از برگزاري مراسم امينالضرب، ترويج اميد در ميان کارآفرينان و جامعه است.
کارآفرينان برتر کشور که دراين مراسم از آن ها تجليل خواهد شد از سوي هيئت داوران 15 نفره و بعد از بررسي هاي بسيار انتخاب شده اند.
به گفته رئيس اتاق تهران شيوه انتخاب به نحوي بوده است که هيچگونه اعمال سليقه يا سفارش صورت نگرفته است.
اتاق تهران در ابتدا طي فراخواني از طريق سايت خبري و اطلاع رساني به تشکلها، از کارآفرينان و فعالان اقتصادي دعوت کرد که در اين رويداد رقابتي شرکت کنند. ضمن آنکه شاخصهايي نيز برگرفته از استانداردهاي جهاني براي کارآفريني، ميزان اشتغال، ميزان تجارت و صادرات بنگاه ها در نظر گرفت تا ملاک عمل داوران قرار گيرد.
حدود 300 داوطلب به فراخوان اتاق تهران پاسخ گفته اند و در نهايت داوران به صورت غيرمتمرکز فعاليت هاي خود را آغاز کردند و اتاق بعد از چند مرحله پايش به انتخاب 10 نفر به عنوان کارآفرينان برتر امسال رسيد.
افرادي که در بين آن ها هم کارآفرينان جوان و هم پيشکسوت کشورمان حضور دارند. يکي از ويژگي هاي مراسم امسال اهدا جايزه امين الضرب به گفته رئيس اتاق تهران توجه به جوانان و شرکت هاي استارت آپي است. همزمان با اهدا جايزه امين الضرب قرار است از تمبر ياد بود اين مراسم و کتاب زندگي نامه تعدادي از کارآفرينان برتر کشور که سال گذشته جايزه امين الضرب را برنده شدند، رونمايي شود.
حاج محمد حسن امين الضرب از فعالان اقتصادي و تجار به نام دوران قاجار بود که با تلاش هاي او مجلس وکلاي تجار راه اندازي شد؛ مجلسي که بعدها زمينه شکل گيري اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران به عنوان مهم ترين نهاد بخش خصوصي در کشور از دورن آن به وجود آمد.
مسعود خوانساري درباره اهيمت امين الضرب در تاريخ اقتصادي کشور در نشست خبري اهدا جايزه امسال گفت: بيش از يک قرن پيش، يعني حدود 134 سال قبل، تاجري به نام امينالضرب، انجمن وکلاي تجار را براي دفاع از حقوق فعالان بخش خصوصي و مطالبهگري از نهاد دولت راهاندازي کرد. او واردکننده و پايهگذار برخي از مهمترين صنايع به ايران است و ايجاد بانک و ضرب سکه نيز از اقدامات بديع اين تاجر بود.
بخش خصوصي بايد به وجود چنين فردي ببالد که بيش از يک قرن پيش، تجارت و صنعت را به صورت سيستماتيک در ايران پايهگذاري کرده است.