پاکستان با بحران شديد کمبود و آلودگي آب روبرو است
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، هر ساله هزاران نفر در پاکستان قربانی روند تشديد آلودگی و کاهش منابع آب در پاکستان میشوند به گونهای که بر اساس اعلام صندوق کودکان ملل متحد یونیسف سالانه ۵۳ هزار کودک در این کشور بر اثر نوشیدن آب آلوده و ابتلا به اسهال جان خود را از دست میدهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از اسلام آباد، در شهر اسلام آباد چندین رودخانه از وسط شهر عبور میکند که بسیاری از مردم آب آشامیدنی خود را از این منابع تامین میکنند، منابعی که به شدت آلوده هستند. آمار نشان میدهد بیش از دو سوم خانوارها از آبهایی استفاده میکنند که آلودگی باکتری دارند. موارد ابتلا به تیفویید، وبا، هپاتیت و اسهال خونی بسیار شایع است. بر اساس گفته مقامات سازمان ملل و پاکستان، بین سی تا چهل درصد بیماریهای و موارد مرگ و میر در سراسر این کشور به کیفیت نامناسب آب ارتباط مییابد.
این امر هزینههای اقتصادی زیادی نیز برای پاکستان دارد. در سال ۲۰۱۲ بانک جهانی اعلام کرد که پاکستان برای بهبود بخش سلامت خود به سرمایه گذاریهای قابل توجهی نیاز دارد. بانک جهانی اعلام کرد آلودگی آب سالانه پنج میلیارد و هفتصد میلیون دلار، معادل تقریبا چهار درصد تولید ناخالص داخلی پاکستان برای این کشور هزینه دارد.
جاوید اکرم نائب رئیس موسسه علوم پزشکی در اسلام آباد میگوید: «آب مشکل شماره یک کشور است.»
در شهر لاهور، دومین شهر بزرگ پاکستان، اوضاع حتی از اسلام آباد نیز بدتر است. رود راوی که تامین کننده اصلی آب مصرفی یازده میلیون سکنه این شهر است به عنوان منبعی برای دفع فاضلاب صدها شرکت فعال در بخش بالادستی عمل میکند. بی توجهی به زیرساختهای بخش آب در پاکستان امری رایج است به گونهای که بر اساس گفته عمران خالد پژوهشگر موسسه سیاستهای توسعه پایدار، محیط زیست به هیچ عنوان جزو دستور کار برنامههای سیاسی این کشور نیست و هیچ مرکز تصفیه فاضلاب وجود ندارد.
آلودگی تنها مشکل بخش آب پاکستان نیست بلکه کمبود منابع آب نیز یکی دیگر از مشکلات اساسی این کشور است. پیش بینیهای رسمی نشان میدهد که جمعیت پاکستان که از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۰۷ پنج برابر شده و به ۲۰۷ میلیون نفر رسیده است تا سال ۲۰۲۵ با کمبود مطلق آب روبرو خواهند شد به گونهای که آب در دسترس هر فرد به کمتر از ۵۰۰ متر مکعب خواهد رسید. آمار رسمی نشان میدهد که نود درصد آب این کشور برای مصارف کشاورزی و شبکه آبیاری گستردهای که چندین دهه قبل توسط استعمارگران انگلیسی ساخته شد به کار گرفته میشود.