پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ روزنامه آمريکايي نيويورک تايمز ، تهديدهاي توييتري رئيس جمهور آمريکا را تهديدات توخالي توصيف کرد که اعتبار اين کشور را به خطر انداخته است.
دونالد ترامپ رئيسجمهور آمريکا از ابتداي امسال با پيام هاي توييتري به چندين کشور حمله کرده است. او از معترضان در ايران خواست ، دولت اين کشور را براندازند، کره شمالي را به حمله تهديد کرد و قطع کمک به فلسطيني ها را خواستار شد. وي سال دو هزار و هجده را با اين لحن و رويکرد آغاز کرده است.
در واقع با گذشت يک سال از رياست جمهوري ترامپ، کشورهاي جهان در تلاشند تا بفهمند ترامپ بيشتر از آنکه عمل کند، حرف مي زند و بيشتر شبيه ببر کاغذي است. کشورها مطمئن نيستند آيا بايد اظهارات وي را به عنوان اطلاعيه سياسي درنظر بگيرند يا خير يا آيا آنها را مي توانند با اطمينان خاطر ناديده بگيرند يا نه. اگر تهديدهاي ترامپ توخالي تلقي شود، چه بر سر اعتبار آمريکا خواهد آمد؟ ترامپ روز شنبه در مجموعهاي از پيام هاي توييتري به سئوالات درباره سلامت روانش واکنش نشان داد و خود را "نابغه اي بسيار باثبات" معرفي کرد.
ريچارد هاس رئيس شوراي روابط خارجي آمريکا به تازگي برخي از توييت هاي جنگ طلبانه ترامپ را تکرار کرده و اعلام کرد:« اين فرمانده کل قواي ماست. درباره آن فکري کنيد.»
وي در پيامي در توييتر آورده است:« حرف هاي رئيس جمهور آمريکا مهم است. به همين دليل بسياري از توييت هاي اين رئيس جمهور نگران کننده است. پيام هاي توييتري بايد به اندازه بيانيه هاي ديگر کاخ سفيد جدي تلقي شود اما آنچه رئيس جمهور در توييت هايش بيان مي کند، بي ارزش است.»
نيکلاس برنز ديپلمات سابق آمريکايي و نماينده اين کشور در ناتو نيز ميگويد پستهاي توييتري ترامپ، در واقع حرفهاي وي را بيارزش ميکند. اين توييت ها، اظهارات رئيسجمهور و رئيس دولت آمريکا است بنابراين خيلي اهميت دارد. حتي وقتي ترامپ درست ميگويد مثلا در دفاع از اعتراضات در ايران يا مخالفت با آزمايشات موشکي کره شمالي، همواره يکسري زياده رويهايي مي کند و اظهارات نامناسبي را بيان مي کند که اعتبار آمريکا را تضعيف مي کند و از اين رو جلب حمايت از آنها دشوار است. متحدان و مخالفان در واقع بر روي قضاوت ها و احساسات مشترک شما سرمايه گذاري مي کنند».
برنز به تصميم ترامپ براي انتقال سفارت آمريکا از تلآويو به قدس اشغالي اشاره کرد، با اينکه اين تصميم نمادين بود يا به تعويق افتاد اما در تضاد با سالها اجماع سياسي بين المللي بود که خواسته بودند وضعيت قدس در مذاکرات صلح حل و فصل شود.
برنز افزود: «وقتي به صورت يکجانبه وضعيت قدس را واگذار مي کنيد، هيچ چيزي از اسرائيل دريافت نمي کنيد، خشم فلسطينيان را برمي انگيزيد، جهان را به چالش مي کشيد آنوقت شکست مي خوريد. اين يک نمونه فاجعه بار از فقدان اعتبار آمريکاست».
اين تصميم فلسطيني ها و اروپايي ها را عصباني کرد. سپس ترامپ و نيکي هيلي سفير آمريکا در سازمان ملل تهديد کرد کمک هايشان را به هر کشوري که مخالف موضع جديد آمريکا در رأي گيري مجمع عمومي سازمان ملل باشد، قطع مي کند. در نهايت اين راي گيري ، شکست تحقير آميز آمريکا را رقم زد.
صد و بيست هشت کشور در برابر نه کشور به اين قطعنامه راي مثبت دادند و سي و پنج کشور نيز راي ندادند. اکثريت متحدان اروپايي آمريکا عليه اين کشور راي دادند و حتي متحدان اروپا در اروپاي مرکزي که واشنگتن را ضامن اصلي خود در برابر روسيه مي دانند، به نفع واشنگتن راي ندادند بلکه راي ممتنع دادند.
پير ويمونت سفير سابق فرانسه در واشنگتن و مشاور ارشد سابق مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا مي گويد با اينکه متحدان آمريکا، توييت هاي ترامپ را اطلاعيه هاي سياسي تلقي نمي کنند اما اين توييت ها ، سردرگمي جدي را به وجود مي آورد.
ويمونت گفت حتي در حوزه هايي که متحدان هم نظر هستند به طور مثال تهديد کره شمالي و رهبر اين کشور، ما در درک رويکرد سياسي واقعي واشنگتن به سختي مي افتيم.