پخش زنده
امروز: -
معاون برنامه ریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: قرارداد احداث پنج هزار مگاوات نیروگاه کلاس F با راندمان حدود ۵۸ درصد مبادله شده که واحد گاز نخستین نیروگاه آن تا پایان سال آینده در بندرعباس وارد مدار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري صداو سيما «حميدرضا عظيمي» معاون برنامه ريزي شرکت مادرتخصصي توليد نيروي برق حرارتي در گفتوگو با پايگاه اطلاع رساني وزارت نيرو(پاون)، متوسط راندمان نيروگاههاي کشور تا پايان سال گذشته را حدود 37.8 درصد دانست و افزود: بر اساس برنامهريزي صورت گرفته بايستي راندمان نيروگاههاي خود را تا پايان برنامه ششم توسعه به 40 درصد برسانيم که لازمه تحقق اين امر احداث نيروگاههاي جديد و افزودن مراکزي با راندمان بالا به چرخه بهرهبرداري نيروگاههاي کشور است.
وي ادامه داد: در اين راستا قرارداد احداث پنج هزار مگاوات نيروگاه کلاس F با راندمان حدود 58 درصد با شرکت مپنا مورد مبادله قرار گرفته که واحد گاز نخستين نيروگاه آن نيز تا پايان سال آينده در بندرعباس وارد مدار خواهد شد.
عظيمي با تاکيد بر اينکه تا پيک سال 97 بايستي سه هزار مگاوات نيروگاه جديد با راندمانهاي مختلف وارد شود، ادامه داد: تاکنون هزار و 100 مگاوات از اين نيروگاهها وارد مدار شده و دنبال اين هستيم تا تيرماه سال 97 نيز نيروگاههاي باقي مانده وارد مدار شوند.
وي تصريح کرد: بر اساس برنامه ريزي صورت گرفته واحد گاز نيروگاه غرب مازندران (کاسپين) تا قبل از ارديبهشت سال 97 و نيروگاه سيکل ترکيبي دالاهو نيز تا خردادماه سال آينده وارد مدار خواهد شد.
معاون برنامه ريزي شرکت مادرتخصصي توليد نيروي برق حرارتي ادامه داد: همچنين درصدد هستيم تا بخش بخار نيروگاههاي کاشان، واحد دوم پرند، واحد اول و دوم جهرم و واحد دوم نيروگاه شيروان را تا قبل از پيک سال 97 نيز وارد مدار کنيم.
عظيمي به مشکلات پيش روي تحقق اين برنامه اشاره کرد و افزود: يکي از فعاليتهاي که شرکت مادرتخصصي نيروگاه هاي حراراتي کشور از سال 93 آن را شروع کرده و با عنوان برنامه اصلي وزارت نيرو سرلوحه امور قرار گرفته اين بوده که بخش بخار نيروگاههاي گازي موجود را تکميل و آنها را به سيکل ترکيبي تبديل کنيم که اين موضوع هم افزايش راندمان را پي خواهد داشت و هم مصرف سوخت را نيز به شکل قابل توجهي کاهش خواهد داد.
معاون برنامه ريزي شرکت مادرتخصصي توليد نيروي برق حرارتي ادامه داد: با اجراي اين برنامه مي توانستيم حدود هفت هزار و 500 مگاوات بخش بخار نيروگاههاي گازي را احداث و ظرفيت جديد به شبکه برق کشور بيفزايم، و بدون اينکه سوختي مصرف کنيم سالانه بالغ بر 11 ميليارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفه جويي کنيم و راندمان اين 21 نيروگاه را نيز به حدود 50 درصد برسانيم.
وي يادآور شد: براي تحقق اين طرح مقرر شده بود تا از ماده 12 قانون رفع موانع توليد استفاده کنيم که در آن ماده دقيقا ذکر شده با احداث بخش بخار نيروگاهها، مي بايست يا سوخت صرفهجويي شده در اختيار سرمايه گذاران قرار مي گرفت يا اينکه معادل ارزش ريالي آن سوخت به سرمايهگذاران پول پرداخت مي شد.
عظيمي تصريح کرد: شرکت در اين راستا قراردادهاي زيادي را با سرمايه گذاران بخش خصوصي مبادله کرده و مقرر شده بود در سال 96 نيز واحدهاي بخار پرند و جهرم را به شبکه سراسري بيفزايد ولي در سال 96 منابعي که از سوخت صرفهجويي شده ميبايست به سرمايهگذاران پرداخت شد، بسيار ناچيز بود.
وي تصريح کرد: در سال 97 نيز يکهزار و 100 ميليارد تومان براي اين بخش درخواست کرده بوديم، حال آنکه که بودجه مصوب در کميسيون تلفيق براي اين امر تنها 6 ميليارد تومان است.
معاون برنامه ريزي شرکت مادرتخصصي توليد نيروي برق حرارتي در پايان گفت: در قانون برنامه ششم توسعه آمده است که وزارت نيرو بايستي 25 هزار مگاوات به ظرفيت برق کشور بيفزايد که سهم نيروگاههاي حرارتي براي تحقق اين امر 18 تا 20 هزار مگاوات است که در اين بين يک بخش اصلي براي دستيابي به اين مهم مربوط به بخش بخار نيروگاههاي گازي است که تنها امسال يک واحد پرند را توانستهايم به شبکه سراسري وصل کنيم و وضعيت ساير واحدها نيز مشخص نيست.