پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه از پکن، در پي مشاجره اي غيرمعمول در چين بر سر حفاظت از اطلاعات کاربران، بزرگ ترين پلتفورم پرداخت آنلاين چين مجبور شد به علت واردکردن اتوماتيک کاربرانش به سيستم رتبه بندي مالي خود عذرخواهي کند.
اليپي Alipay با داشتن پانصد و بيست ميليون کاربر، پلتفورم پرداخت اينترنتي عليبابا است که بزرگ ترين گروه تجاري الکترونيکي چين متعلق به "جک ما" Jack Ma ميلياردر محسوب مي شود. اليپي به تنهايي يک چهارم از پرداخت هاي ديجيتال در چين را تضمين مي کند اين در حالي است که رژيم کمونيست چين نظارت شديدي بر تبادل محتواها و مضامين اينترنتي در کشور اعمال مي کند.
روزنامه گلوبال تايمز چاپ پکن در شماره روز جمعه خود نوشت اليپي روز چهارشنبه فهرست سالانه هزينه هاي کاربران خود را براي آنها ارسال کرد اما اين بار در صفحه اصلي گزينه اي وجود داشت که پيشاپيش تيک خورده بود و به اليپي اجازه مي داد به طور خودکار کاربران را در سيستم رتبه بندي مالي خود وارد کند و براي اهداف سودآور احتمالي، اطلاعات آنها را در اختيار طرفهاي ثالث قرار دهد.
اين تدبير که از نظر بسياري از حاميان حقوق مدني نقض حريم شخصي شهروندان محسوب مي شود، به شدت مورد انتقاد کاربران چيني قرار گرفته است. آنها معتقدند که گزينه تيک خورده در پائين ترين قسمت صفحه قرار دارد و توضيحات مربوط به آن نيز با کاراکترهاي بسيار کوچک درج شده است.
بر اساس اين گزارش، آنت فايننشال Ant Financial که شرکت مادر اليپي محسوب مي شود مجبور شد روز جمعه از کاربران خود عذرخواهي کند و تيک خودکار روي گزينه بحث برانگيز را حذف کند.
دولت چين در سالهاي اخير با تشديد نظارت و کنترل بر فعاليت هاي اينترنتي کاربران اينترنت را ملزم کرد براي گذاشتن مطالب و تفاسير خود در اينترنت هويتشان را افشا کنند.
پلتفرم هاي اينترنت در چين بايد الزاما پيش از اجازه دادن به کاربران خود براي گذاشتن و انتشار هر مطلبي در اينترنت از هويت آنها اطلاع حاصل کنند. طبق مقررات جديدي که اداره دولتي امور اينترنت چين از اول اکتبر سال گذشته به اجرا گذاشت، همه اپراتورهاي شبکه هاي اجتماعي يا چتروم ها بايد از هويت کابران خود کاملا اطمينان حاصل کنند آنگاه به آنها اجازه دهند مطلب يا تفاسير خود را در اينترنت قرار دهند. همچنين در اين راستا پلتفرم هاي اينترنت موظف هستند نظارت و کنترل بر اخبار منتشر شده در اينترنت را تشديد کنند و در صورت مشاهده اخبار يا مضاميني به موجب قانون منع شده است، بلافاصله آنها را حذف کنند و موضوع را به اطلاع مقامات برسانند.
فعاليت هاي روزافزون اينترنتي در سالهاي اخير در چين به سرعت توسعه يافته و فرصت هاي تبليغاتي و تجاري متعددي نيز به وجود آورده است اما اين تحول در کنار فرصت ها و امتيازات جديد چالش هايي را نيز براي ادارات و نهادهاي تنظيم مقررات به وجود آورده است.
مسئولان وزارت فرهنگ چين پايگاههاي اينترنتي را ملزم مي کنند ضمن رعايت دقيق قوانين و مقررات پخش اينترنتي، نظارت و کنترل بر فعاليت هاي فضاي مجازي را تقويت کنند تا يک محيط سالم اينترنتي در کشور ايجاد شود.