پخش زنده
امروز: -
کشف انبارها و محموله های بزرگ قاچاق با ارزش بیش از چند ده میلیارد تومان نشان می دهد همچنان این پدیده مذموم در اقتصاد برای عده ای افراد سودجو دارای کشش و جذابیت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، کشش و جذابیت ورود کالای قاچاق به کشور و منافع مادی حاصل از آن آنچنان برای سودجویان خوشایند بوده که برای رسیدن به این مطامع و منافع حتی سلامت جامعه را نیز هدف گرفته اند.
دپوی بزرگ لوازم آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته و جعلی در جنوب غرب تهران نمونه ای از این سودجویی است؛ کشف انباری با ارزش بیش از صد میلیارد تومان لوازم آرایشی و بهداشتی جعلی و با کیفیت بسیار پایین که در فرآیندی سودجویانه با برچسب برندهای معتبر جهانی و در بسته بندی های برندهای معتبر به بازار عرضه و فروخته می شد نشان می دهد مصرف کنندگان ایرانی مدت هاست از کیفیت و سلامت لوازم آرایشی و بهداشتی مورد مصرف بی اطلاع هستند.
محمودی کارشناس بهداشت می گوید: بسیاری از این لوازم آرایشی و بهداشتی که از مسیرهای قاچاق به کشور وارد می شود منشاء ساخت آن مشخص نیست و معلوم نیست از چه موادی و با چه کیفیتی و تحت نظارت چه ارگان استانداردی و بهداشتی تهیه، تولید و عرضه شده است.
این بار نمونه دیگری از لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در شهر قدس و با تلاش بی وقفه سربازان گمنام امام زمان کشف و ضبط شد و گردانندگان آن در اختیار مراجع قضایی قرار گرفتند.
علی اکبر پوراحمدنژاد دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران در این باره می گوید: در این انبار و چهار انبار دیگر که همزمان کشف شد، وارد کنندگان سودجو لوازم آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته، جعلی و غیرمجاز را از کشور بلاروس با نازل ترین قیمت وارد و با به کارگیری چهل کارمند، آن را دستکاری و روانه بازار می کردند.
وی می افزاید: شیوه کار این گروه این گونه بوده است که تاریخ های انقضا را پاک، برچسب ها را حذف و بسته بندی ها را تغییر داده با تاریخ های جدید، برچسب برندهای معروف جهانی و با بسته بندی های شکیل و مورد نیاز جامعه آن را روانه بازار می کردند یا در مواردی ظرف های خالی به سفارش واردکنندگان سودجو و با برچسب برندهای جهانی به کشور وارد می شد و در این انبار پر، بسته بندی و روانه بازار می شد.
پوراحمد نژاد می گوید: در این انبار انواع ریمل، رژلب، کرم، شامپو، پودر، خمیر دندان، مسواک و دیگر لوازم آرایشی و بهداشتی به صورت کاملا غیر بهداشتی و بدون هیچ گونه استانداردی تهیه و به بازار ارائه می شد و جالب این جاست که کل بازاریابی این مجموعه از طریق فضای مجازی و پیام رسان تلگرام انجام می شد.
البته شناسایی جعلی بودن کالاهای قاچاق از جمله لوازم آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته چندان کار سختی به نظر نمی رسد فقط کافی است بارکد تعبیه شده در کالا اسکن شده و از طریق اینترنت استعلام آن گرفته شود.
احمدی کارشناس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این باره می گوید : وقتی از کالاهای کشف شده در انبار شهرقدس اسکن تهیه و آن را از طریق اینترنت استعلام می کنیم مشخص می شود کالایی با این بارکد، کالایی با بسته بندی و برند دیگری است که در این جا جعل شده است. تاسف بارتر از کشف لوازم آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته و جعلی این است که اقلام پزشکی هم از دست سودجویان و تهدید کنندگان سلامت در امان نیست.
پوراحمدنژاد در این باره می گوید: از انبار یک منزل مسکونی هزار و 500 کیلو تجهیزات و لوازم پزشکی اعم از تجهیزات مورد نیاز برای جراحی زانو، مفصل و تجهیزات مورد استفاده در عمل های جراحی ارتوپدی به ارزش 20 میلیارد تومان کشف شد که بخشی از این اقلام از مواد غیر استاندارد تهیه شده که در صورت استفاده در بدن بیماران، آسیب های جدی به آنها وارد می کند.
قاچاق در اشکال مختلفش اگر تولید و اشتغال را هدف می گیرد در اقلام پزشکی و لوازم بهداشتی و آرایشی، سلامت جامعه را هم تهدید می کند و عوارض ناگواری بر روی مصرف کنندگان به جا می گذارد.
این عارضه زمانی بیشتر خود را نشان می دهد که بدانیم بیش از 50 درصد لوازم آرایشی و بهداشتی موجود در بازار به صورت قاچاق و بدون کنترل های استانداردی و بهداشتی از نظر انتقال بیماری وارد کشور می شود؛ امری که در صورت بی توجهی نهادهای مسئول، سلامت عمومی جامعه را هدف می گیرد.