آشفتگی آشوب سازان بعد از شکست پروژه آشوب
در بررسی رویکرد رسانه های فارسی زبان خارج از کشور در دوره پسا آشوب، رویکرد روشن نگه داشتن آتش آشوب دیده می شود.
نخست اینکه این رسانه ها همچنان القاء کرده و می کنند که آشوب گری در ایران ادامه دارد و فروکش نکرده است .در این راستا این رسانه ها یا به انعکاس تصاویر و فیلم های مربوط به آشوب گری های روزهای قبل پرداختندو یا اینکه تصاویر و فیلم هاdی با زمینه های بسیار تاریک را پخش کردند و این فیلم ها به حدی شبهه ناک است که حتی خودشان نیز در مورادی اذعان دارند که نمی توانند صحت این فیلم ها را تایید کنند. تلاش این رسانه ها برای روشن نگه داشتن آتش آشوب با این نیت شوم همراه است تا با تحریک آشوب گران، بتوانند آنها را به موازات تظاهرات ضد آشوب به صحنه بکشانند تا بلکه به دور جدیدی از درگیری ها دامن بزنند. آنها به همین منظور حساب خاصی روی تظاهرات میلیونی ضد آشوب مردم ایران در روزجمعه بازکرده اند که این هوشیاری بیش از پیش شرکت کنندگان در این تظاهرات را می طلبد.
دوم اینکه این رسانه ها ضمن انعکاس تصاویر و فیلم های مربوط به حضور مردم ایران در تظاهرات و راهپیمایی های ضد آشوب (البته بدون اشاره آمار میلیونی این حضور) سعی کردند این حضور را دولتی جلوه دهند. آنها همچنین کوشیدند وانمود کنند که تنها افراد مسن و سالخورده در این تظاهرات حضور یافته اند و نسل جوان با آشوب گران است. آنها با این ترفند به نوعی کوشیدند بر شکاف نسلی در ایران صحه بگذارند.
سوم اینکه این رسانه ها هیچ اشاره ای به قربانیان آشوب گران نکردند و با قربانی نشان دادن آشوبگران کوشیدند زمینه را برای اعمال فشارهای سیاسی و اقتصادی بر ایران در قالب تحریم های جدید فراهم کنند. آمار بازداشت ها در این رسانه ها به شدت بزرگنمایی می شود. همچنین این رسانه ها تلاش کرده و می کنند که هنرمندان را حامی معترضان معرفی کنند اما مرز میان معترضان و آشوب گران را مشخص نمی کنند .
چهارم این رسانه ها همچنان کوشیده و می کوشند سپاه را یک پای ثابت در این قضایا معرفی کنند. آنها به همین منظور سخنان فرمانده سپاه پاسداران در خصوص اعلام پایان فتنه 96 را با تمرکز ویژه پخش کردند و روی آن مانور دادند. هدف از اتخاذ این رویکرد علاوه بر فراهم کردن زمینه اجرای راهبرد نظامی جدید امریکا در منطقه با محوریت مهار سپاه ، القاء عمق و گستره اعتراضات است به گونه ای که نیروهای انتظامی ایران از کنترل آن عاجز مانده و لذا کار به مداخله سپاه کشیده شده است .
پنجم اینکه پخش گزارش مربوط به ادعای هک کردن ایمیل آقای ظریف وزیر امور خارجه ایران از سوی سپاه نشان می دهد که این رسانه ها دوباره به خط قبلی خود یعنی ایجاد شکاف میان احزاب و گروههای سیاسی ایران بازگشته اند حال آنکه در چند روز اول آشوب گری ها خط تبلیغاتی این رسانه ها در راستای پروژه جدیدی که برای ایران تعریف شده بر القاء این مسئله استوار بود که در ایران چپ و راست معنی ندارد و همه به اصطلاح سر و ته یک کرباسند .
در مجموع از رویکرد رسانه های فارسی زبان که نقش کلیدی در اجرای پروژه جدید براندازی در ایران داشتند چنین بر می آید که طراحان و مجریان پروژه آیجاد آشوب در ایران اکنون خود در آشفتگی به سر می برند و نمی دانند که آیا همچنان به تلاش های خود در پروژه ناکام آشوب سازی ادامه دهند و یا اینکه به خط قبلی شکاف سازی برگردند و فعلا منتظر بمانند.
----------------------
بررسی و تحلیل/ احمد کاظم زاده