پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه؛ دولت دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا روز پنجشنبه اعلام کرد قصد دارد مجوز حفاري هاي برون ساحلي را گسترش دهد.
دونالد ترامپ تصميم گرفته است تقريبا براي همه سواحل آمريکا از جمله سواحل کاليفرنيا و فلوريدا مجوز اکتشافات نفت و گاز برون ساحلي صادر کند.
اين تصميم بر خلاف تصميمي است که دولت پيشين آمريکا به رياست جمهوري باراک اوباما براي حفاظت از سواحل آمريکا اتخاذ کرده بود.
تصميم جديد دولت ترامپ براي گسترش محدوده اکتشافات برون ساحلي از سال دو هزار و نوزده به اجرا درخواهد آمد. اين تصميم که به مدت پنج سال اجرا خواهد شد نود درصد از آب هاي ساحلي آمريکا را تحت تاثير قرار خواهد داد.
تصميم جديد دونالد ترامپ که مي تواند اعتراض گروه هاي مدافع محيط زيست را برانگيزد، با وعده هايي که وي پيش از اين در کارزار انتخاباتي خود مبني بر حمايت از بخش انرژي و تسهيل قوانين و مقررات در اين زمينه داده بود، مطابقت مي کند. ترامپ پيش از اين نيز در راستاي همين سياست خود، احکام اجراي پروژه هاي احداث خط لوله انتقال نفت "کيستون ايکس ال" و "داکوتا اکسس" را که در دوره رياست جمهوري باراک اوباما متوقف شده بودند، امضا کرد.
هزينه اجراي خط لوله "داکوتا اکسس" که شرکت "انرجي ترانسفر پارتنر" اجراي آن را بر عهده دارد، بالغ بر سه ميليارد و هشتصد هزار دلار ارزيابي شده است. قرار است اين خط لوله ذخاير زيرزميني غني از هيدروکربور منطقه باکن در داکوتاي شمالي را از طريق رودخانه ميسوري به تاسيسات نفتي ايلينويز متصل کند. مسير احداث اين خط لوله موجب نگراني بوميان سرخ پوست قبيله "تساندينگ" شده است چرا که بيم آن مي رود عمليات اجراي اين پروژه منابع آب آشاميدني منطقه و همچنين و زمين هايي را که از نظر آنها مقدس است، آلوده کند.
رئيس جمهور جديد آمريکا قصد دارد به منظور تقويت بخش انرژي و بهره برداري بهينه از منابع و ذخاير انرژي آمريکا خط لوله انتقال نفت کيستون ايکس ال راکه با مخالفت هاي دولت اوباما راه به جايي نبرد ، به اجرا درآورد. شرکت ترانسکانادا در پروژه کيستون ايکس ال متعهد شده است خط لوله اي به طول يک هزار و هشتصد و نود و هفت کيلومتر ميان آلبرتا و نبراسکا احداث کند. انتظار مي رود اين خط لوله در نبراسکا به خط لوله ديگري متصل شود و نفت کانادا را به پالايشگاههاي خليج مکزيک در جنوب آمريکا منتقل کند.
جمهوري خواهان از زماني که اکثريت کنگره را در اختيار گرفتند با تصويب برخي قوانين تلاش کرده اند زمينه را براي اجراي اين گونه پروژه ها مهيا سازند و به اين ترتيب به وعده هاي خود مبني بر تصويب قوانين اشتغالزا جامه عمل بپوشانند. از ديدگاه جمهوري خواهان کنگره آمريکا، رشد اقتصادي با توسعه صنعت هيدروکربورها امکان پذير خواهد بود. جمهوري خواهان همچنين با توسعه حفاريهاي نفتي به ويژه در منطقه آلاسکا و نيز با لغو محدوديت هاي اعمال شده بر صادرات گاز طبيعي مايع و نفت خام ( بنزين و فرآورده هاي پالايش شده آزادانه صادر مي شوند) موافق هستند.
کنگره آمريکا در سالهاي هزار و نهصد و هفتاد در واکنش به شوک نفتي، صادرات نفت خام آمريکا را ممنوع کرد اما طرفداران آزادسازي تجارت بر اين عقيده هستند که افزايش قابل توجه توليد در نفت خام آمريکا در سال هاي اخير، اين ممنوعيت را بياثر کرده است.
ترامپ در ماه سپتامبر نيز در کنفرانسي مطبوعاتي درباره صنعت هيدروکربورهاي شيست اعلام کرد محدوديت هاي موجود در بخش انرژي آمريکا را برخواهد داشت و شرايطي فراهم خواهم کرد که هيدروکربورهاي شيست که سرمايه جديدي براي آمريکا است، شکوفا شود و منافع آن به جامعه آمريکا برسد.
ترامپ همچنين در نظر دارد کمکهاي ميلياردي آمريکا را به طرحها و برنامه هاي سازمان ملل متحد در زمينه مقابله با تغييرات آب و هوايي کنار بگذارد و اعتبارات و کمکهاي اختصاص يافته به مبارزه با گرمايش زمين را به سمت پروژه هاي زيربنايي زيست محيطي هدايت کند.