پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن؛ رئيس اسبق سازمان ملل درباره کمک هاي بشر دوستانه به عراق گفت بوش و بلر براي حمله به عراق مردم جهان را فريب دادند.
هانس فون اشپونک (Hans Von Sponeck)، با بر ملا کردن بخشي از توطئه آمريکا و انگليس در حمله به عراق افزود با اين که دروغ بودن ادعاهاي جورج بوش، رئيس جمهور اسبق آمريکا و توني بلر نخست وزير اسبق انگليس، مبني بر وجود سلاح هاي کشتار جمعي در عراق، سال هاست فاش شده، اما هنوز براي محاکمه يا پاسخگو بودن اين افراد براي قتل و نقص عضو و آوارگي ميليون ها نفر و تخريب زيرساخت هاي اين کشور هيچ اقدام عملي نشده است.
هانس فون اشپونک درباره کمک هاي بشردوستانه به عراق با بيان اينکه رها کردن اين افراد موجب ترويج اينگونه افکار در جهان شده است گفت سيزده سال پس از حمله آمريکا و انگليس به عراق، هنوز مردم جهان نمي دانند که چرا اين جنگ آغاز شد و اساساً از چگونگي نقض حقوق بين الملل، درماندگي مردم عراق، کشتار و آوارگي ميليون ها نفر و ارتکاب جرايم سنگين در اين جنگ، اطلاعي ندارند. وي افزود اگرچه صدام يک جاني بود، جناياتي که اشغالگران از سال 2003 ميلادي مرتکب شدند، مکمل جنايات صدام شد و درهمه اين مدت، شوراي امنيت و نهادهاي سازمان ملل نيز زير فشار آمريکا و انگليس، تابع دستور بودند.
به گفته وي بر خلاف شعارهاي فريبنده شوراي امنيت و آمريکا و انگليس، تحريم هايي که در زمان صدام سال ها بر عراق تحميل شد، فقط مردم را هدف قرار داد و نابودي پل ها، بيمارستان ها، جاده ها و زير ساخت ها در سال 2003، بر استيصال مردم عراق افزود. هانس فون اشپونک گفت از سال 1991 ميلادي، شوراي امنيت ديگر نگران مردم عراق نبود و گويي مردم عراق را به علت اقدامات صدام، تنبيه کرد.
سازمانده اسبق سازمان ملل متحد که به علت رويکردهاي ضد جنگش کنار گذاشته شد ، درباره کمک هاي بشر دوستانه به عراق، با شرح مراحل گوناگون ديپلماسي پينگ پنگ سازمان ملل و صدام از سال 1990 و زجري که مردم عراق کشيدند از اين که براي کمک هاي بشر دوستانه در عراق منصوب شده بود، ابراز شگفتي کرد زيرا به نظر او، اصلا کمکي در کار نبود و شوراي امنيت، در کنار صدام، به صورت روزافزوني عامل بدبختي هاي مردم عراق شده بود. اين مقام مسئول سابق در سازمان ملل تاکيد کرد: شوراي امنيت و صدام درباره توان تسليحاتي عراق، دروغ مي گفتند و شوراي امنيت با استناد به همين دروغ ها، اقدامات غير قانوني آمريکا و انگليس، همچون تعيين منطقه پرواز ممنوع در کردستان عراق، عملي شد.
هانس فون اشپونک در ادامه سخنانش گفت: ميليون ها کشته، معلول و آواره جنگي، رواج مواد مخدر، انبوه کودکان يتيم که والدينشان در جنگ غير قانوني کشته شدند، نابودي زيرساخت هاي عراق و فساد گسترده، بخشي از پيامدهاي حمله آمريکا و انگليس به عراق است و دولت انگليس تاکنون تلاش کرده است با پنهان کردن حقايق، مانع آشکار شدن نقش مقامات دولتي در اين جنگ شود. وي تاکيد کرد: اگر جنايتکاران جنگي در آمريکا و انگليس مصونيت داشته باشند، اين فجايع باز هم در آينده تکرار خواهد شد.
هانس فون اشپونک همچنين به تلاش مسوولان آمريکايي و انگليسي در اغواي کارکنان و نمايندگان سازمان و همراه کردن آنان با سياست هاي دولت هايشان اشاره کرد و گفت: به علت مخالفت وي با جنگ عراق، دولت هاي آمريکا و انگليس تلاش مي کردند وي حتي نتواند به اسناد موجود در تعدادي از دفاتر و ساختمان هاي سازمان ملل دسترسي داشته باشد و بارها نيز برکناري او را از نمايندگي سازمان ملل خواستار شدند.
هنگامي که زمزمه هاي همدستي انگليس با آمريکا براي تهاجم به عراق مطرح شد مردم و مخالفان جنگ تظاهرات ميليوني را در مخالفت با اين جنگ در خيابانهاي لندن براه انداختند اما برغم مخالفتهاي گسترده مردمي، دولتهاي آمريکا و انگليس اين جنگ را با بهانه اينکه عراق داراي سلاحهاي کشتار جمعي است به راه انداختند و فاجعه جنگ عراق را به بار اوردند.
اما پس از جنگ و بعد از اينکه عاملان اين تجاوز نتوانستند ادعاعهاي خود را مبني بر وجود سلاحهاي کشتار جمعي در عراق ثابت کنند؛ پوچ بودن ادعاي آنان بر همگان اشکار شد و مردم و مخالفان جنگ خواستار بررسي چرايي ورود انگليس به اين جنگ خانمانسوز و محاکمه عاملان ان شدند و تحت اين فشار گوردون بروان دستور داد گروهي به رياست قاضي بازنشسته جان چيلکات اين موضوع را بررسي کند و او پس از گذشت 13 سال از آغاز حمله آمريکا و انگليس به عراق و هفت سال پس از آغاز بررسي ها در اين باره، در 16 تير سال گذشته گزارش نهايي خود را حاوي چندين جلد منتشر کرد اما هيچ گزندي به بلر نرسيد و او مصون از هر گونه مجازات اعلام شد. نتيجه اي که موجب ياس و نااميدي همه مخالفات جنگ و خشونت و نهادهاي مدني شد و آنان را به شدت به خشم آورده است.