به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ اسماعیل جبارزاده در ابتدای نشست خبری امروز خود افزود: یکی از همین احمق ها، ترامپ است که تصور میکند حافظه مردم ایران آنقدر ضعیف است و آنچه را در طول ماههای گذشته انجام داده است ،فراموش میکند.
وی گفت: مردم ایران فراموش نکردهاند که ترامپ در میتینگهای انتخاباتیاش میگفت که علیه ایران صحبت نمیکنم بلکه عمل میکنم. او از برجام به عنوان یک قرارداد بد یاد میکرد و تاکید داشت اجازه فرصت بهرهمندی از این قرارداد را به ایران نمیدهد. او میگفت برجام به اشاعه تسلیحات اتمی منجر شده و یک ملت تروریست را پولدار خواهد کرد. او خلیجفارس را خلیج عربی نامید و گفت ایرانیها این منطقه را ناامن کردهاند.
معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: او اخیرا هم در حمایت از آشوبها گفت مردم ایران سرکوب شده و گرسنه غذا و تشنه آزادی هستند در حالی که بخشی از مردم رنگینپوست آمریکا در اثر سیاستهای نژادپرستانه حاکمیت آمریکا در چنین وضعی به سر میبرند. مردم ایران دارای عزت، تاریخ، فرهنگ، هنر و علم بوده و جود، بخشندگی، گذشت و مردانگی دارند که ترامپ متوجه این صفات ایرانیها نیست.
جبارزاده افزود: مردم ایران 40 سال پیش در مبارزه با رژیم شاهنشاهی و آمریکایی عطش آزادی خود را نشان دادند و همین آزادیخواهی ایران است که تبدیل به کینه آمریکا شده است. مردم ایران حاضر نیستند تحقیر شوند. رئیسجمهور آمریکا باید مخاطب خود را بشناسد که با چه کسانی طرف است.
وی در بخش دیگری از این نشست درباره سازوکار صدور مجوز برای تجمع یا راهپیمایی اظهار کرد: کمیسیون ماده 10 احزاب متشکل از دو نفر از قوه قضاییه، دو نفر از قوه مقننه و دو نفر از احزاب و معاون سیاسی وزارت کشور است که یکی از وظیفههای این کمیسیون، دریافت تقاضاهای مربوط به تجمعات و راهپیماییهای احزاب و تشکلهای سیاسی است.هر جمع و تشکل قانونی که علاقهمند به برگزاری چنین مراسمهایی باشد، تقاضاهای خود را به استانداریها و فرمانداریها می دهد و این تقاضا مورد بررسی قرار میگیرد و مجوز لازم صادر میشود و بر اساس این مجوز، تجمع در روز، ساعت و محل تعیین شده برگزار شده و امنیت آن هم بر عهده نیروی انتظامی خواهد بود.
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به اینکه بیشترین هم و غم دولت یازدهم، حمایت از احزاب، تشکلهای صنفی، سیاسی و تخصصی بود، خاطرنشان کرد: در چهار سال گذشته 55 مورد پروانه تاسیس احزاب توسط وزارت کشور صادر شده است و امروز هیچ حزب سیاسی در صف گرفتن پروانه فعالیت نیست. همچنین 395 مورد تاسیس، صدور پروانه یا تمدید پروانه برای احزاب، کانونها و انجمنهای تخصصی داشتهایم و با تاسیس 342 مورد دفاتر استانی تشکلهای سیاسی موافقت شده است.
جبارزاده با بیان اینکه در این مدت 132 مورد مجوز برگزاری کنگره سراسری برای احزاب صادر شده است، گفت: شیوهنامههای تدوین فعالیت جبههها نیز تهیه شد و سه جبهه شورای هماهنگی اصلاحطلبان، جبهه مردمی نیروهای انقلاب و جبهه رفاه، عدالت و پیشرفت مجوز فعالیت گرفته و شاهد فعالیتهای آنها در انتخابات بودیم، همچنین خانه احزاب با تلفیق سه فراکسیون اصلاحطلب، اصولگرا و مستقل فعالیت رسمی و مجدد خود را آغاز کرد و در 10 استان هم شعب خانه احزاب افتتاح شد.
وی با بیان اینکه مجوز 58 تشکل اقلیتهای دینی صادر شده است، گفت: 28 مورد زرتشتیان، 16 مورد ارامنه، 10 مورد آشوریان و سه مورد کلیمیان بوده است.
معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: در دولت یازدهم و دوازدهم بیش از 30 هزار مجوز برای همایش، سخنرانی، مناظره و برنامههای دانشجویی صادر شده است که فقط هزار و 40 مورد مربوط به روز دانشجوی امسال است که شامل 38 مناظره، 98 جلسه پرسش و پاسخ، 56 تریبون آزاد ، 110 همایش و 263 مورد دیگر است.
جبارزاده در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره سازوکار برگزاری تجمعهای مردمی برای محکومیت اقدامات این چند روز اخیر، اظهار کرد: هر درخواست تجمعی در استانداریها و فرمانداریها بررسی میشود زیرا هر تجمع به بررسی اقدامات امنیتی و هماهنگی نیاز دارد که این هماهنگی با تایید استانداریها و فرمانداریها و مشخص شدن محل تجمع، مسیر راهپیمایی و سخنران صادر میشود. تا الان کسی از ما برای روز جمعه مجوز نخواسته است.
وی در پاسخ به این پرسش که مجوز تجمع برای تشکلهای صنفی چگونه صادر میشود، اظهار کرد: درخواست مجوز برای تشکلهای سیاسی و صنفی فرقی نمیکند. هر تشکلی تقاضا دهد، این تقاضا در استانداریها و فرمانداریها مورد بررسی قرار میگیرد.
جبارزاده همچنین درباره پیشنهاد برخی نمایندگان برای ایجاد یک مکانی جهت برگزاری تجمعها، تصریح کرد: نمایندگان مجاز هستند پیشنهادات خود را در قالب طرح ارائه کنند و اگر این پیشنهاد و طرح به قانون تبدیل شود، دستگاههای اجرایی موظفند قانون را اجرا کنند اما ما اکنون هم مشکلی برای مکان تجمع نداریم و همه تجمعها در فضاهای تعریف شده شهری برگزار شده است و از این نظر مشکلی نداریم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تحلیل از حوادث اخیر، افزود: از دیشب آشوبها توسط نیروی انتظامی و مردم جمع شده است و در اغلب شهرهایی که در چند شب گذشته شاهد ناآرامی بودیم، مشکلی نداشتیم که باید از نیروی انتظامی به خاطر متانت و اقتدار و همچنین از مردم به صورت ویژه تشکر کنیم زیرا پاسداران اصلی مملکت خود مردم هستند و امیدواریم با حضور همیشه در صحنه مردم این اتفاقات جمع شود.
خبرنگاری از معاون سیاسی وزیر کشور درباره تخصیص یارانه احزاب پرسید که در پاسخ گفت: دو دیدگاه در زمینه یارانه احزاب وجود داشت؛ اول اینکه کمکی به احزاب نشود و دیدگاه دوم این بود اگر احزاب وارد فعالیت اقتصادی شوند از مسیر اصلی خود خارج خواهند شد بنابراین باید کمکی حداقلی به احزاب انجام شود که دولت هم نظر دوم را قبول کرد و در بودجه ردیفی برای احزاب در نظر گرفته شد که هنوز برای سال جاری تخصیص داده نشده است. ما در ابتدای راه تحزب بوده و باید احزاب را تقویت کنیم.
جبارزاده در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات وزارت کشور برای آموزش احزاب، بیان کرد: خانه احزاب نقش مهمی در پربار کردن فعالیت احزاب دارد و مکانی برای همکاری و تحمل اندیشههای مختلف است. آموزش حزب هم وظیفه خود احزاب و خانه احزاب است اما وزارت کشور در حد مقدورات خود کارگاههای آموزشی توسط استانداریها برگزار میکند.
وی درباره جلسه وزارت کشور با احزاب در یکی دو روز گذشته، گفت: ما وقتی از احزاب و جریانهای سیاسی دعوت کردیم همه مدعوین حاضر شدند و برای من جالب بود که وقتی انقلاب و نظام به کمک نیاز دارد، هیچ غایبی وجود نداشت. همه احزاب متفقالقول بودند و دغدغه حفظ نظام و حمایت از دولت قانونی را داشتند و همه اظهار کردند صف کسانی که آشوب به پا کردند از احزاب و مردم جداست.
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به اینکه احزاب همگی اقدامات اخلالگرایانه را محکوم کرده و در این زمینه بیانیه دادهاند، خاطرنشان کرد: احزاب پیشنهاد دادند همانطور که شورای گفتوگو بین دولت و بخش خصوصی وجود دارد، شورای گفتوگویی میان دولت و احزاب به وجود آید. ما هم دنبال تنظیم این پیشنهاد هستیم تا پس از تایید وزیر کشور آن را ابلاغ کرده و در کل کشور چنین نشستهایی برگزار کنیم.
جبارزاده همچنین در مورد نشست وزارت کشور با مدیران رسانهها، گفت: هدف از این نشست این بود که ما با همه حوزههایی که به حوزه سیاسی کشور مرتبط هستند گفتوگو داشته باشیم. نمیشود پشت اتاق های بسته و بدون بهره برداری از نظر صاحبنظران، امور را مدیریت کرد، بنابراین لازم است چنین نشستهایی برگزار شود که در آینده هم نشستهای مستمر ما ادامه مییابد. خوشبختانه رسانهها به اتفاق درباره قضایای اخیر با مخاطبان خود وارد گفتوگو شدند و من لازم است از همه رسانهها و خبرنگاران که خوب در این قضایا درخشیدند تشکر کنم و قدردان آنها باشم. به هر حال صمیمیت و همدلی یکی از دستاوردهای مثبت اتفاقات اخیر بوده است.
وی در پایان تاکید کرد: ما در سایر عرصهها از جمله اقتصادی و فرهنگی نیز باید دوش به دوش هم باشیم و بر اشتراکات خود تاکید کرده و آن را محور قرار دهیم. عزت ایران و ایرانیان، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی یکی از مهمترین اشتراکات ماست. ما باید به گونهای رفتار کنیم که کسی جرات نکند به ما تروریست بگوید. عزت ایرانی برای ما مهمترین مساله است.