پخش زنده
امروز: -
سازمان جاسوسي انگلیس با ایجاد پايگاه هاي اينترنتي و حساب هاي توييتري جعلي، از آنها در جريان ناآرامی های سال 2009 ايران و نيز بهار عربي در سال 2011 استفاده کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما خبرگزاری اسپوتنيک در گزارشي با عنوان «توطئه فعالانه آژانس اطلاعاتي انگليس براي ايجاد شکاف اجتماعي در ايران» نوشت: ناآرامی های روزهاي اخير در ايران بار ديگر سئوال هايي را در اين زمينه مطرح کرده است که سازمانهاي اطلاعاتي غرب در ايجاد ناآرامي عليه مخالفان سياسي خود تا چه اندازه پيش مي روند.
مصطفي البسام، پژوهشگر امور امنيتي که در لندن در حال تحصيل در دوره دکتراست مي گويد: «گروه اطلاعاتي پژوهش تهديدات مشترک (جي تي آر آي جي) يکي از واحدهاي سازمان هاي اطلاعاتي انگليس است که وظيفه نابود کردن، تحقير کردن و ايجاد اختلال ضد دشمنان و بي اعتبار کردن آنها را از طريق ايجاد حساب هاي کاربري جعلي و پخش محتواي ساختگي روي رسانه هاي اجتماعي بر عهده دارد.»
البسام، براي فهرست 2016 فوربس با عنوان فهرست «30 فرد زير 30 سال» براي رهبري آينده در بخش فناوري اروپا انتخاب شده بود. به گفته وي، اين واحد اطلاعاتي سازمان جاسوسي انگليس حتي عليه گروه هاي هکري از قبيل آنانيموس و لولزسک (LulzSec) نيز فعاليت کرده است. ادوارد اسنودن پيمانکار سابق اطلاعاتي آمريکا در سال 2014 نشان داد که تي جي آر آي جي اين گروه هاي هکري را هدف قرار داده است. تا آن زمان فعاليت هاي اين واحد اطلاعاتي انگليس امري محرمانه باقي مانده بود.
البسام، با استفاده از اطلاعات درز شده و نيز تجربه شخصي خود به اين نتيجه رسيد که مرکز ارتباطات دولتي انگليس (سازمان اصلي جاسوسي اين کشور) در لندن پايگاه هاي اينترنتي و حساب هاي توييتري ساختگي و جعلي ايجاد مي کند. به گفته اين فرد از اين حساب ها و وبسايت هاي جعلي در جريان ناآرامی های سال 2009 ايران و نيز تظاهرات موسوم به بهار عربي در سال 2011 استفاده مي شد.
به گفته اين تحليلگر، تکنيک هاي به کار رفته توسط جي تي آر آي جي که وي از اسناد اين سازمان استخراج کرده، شامل موارد زير است «قرار دادن ويدئوهاي حامل پيام هاي تشويق کننده در يوتيوب، ايجاد اسامي مستعار آنلاين که به حساب هاي توييتري و فيس بوکي متصل هستند، عضويت در وبلاگ ها و فوروم ها با هدف ترغيب به بحث درباره موضوعاتي خاص، ارسال ايميل ها و پيام هاي مکتوب ساختگي و نيز ايجاد سايت هاي جعلي براي تبادلات.»
بر اساس اسناد، اهداف اين عمليات ها مي تواند کل جهان باشد. «کارکنان به عمليات هايي اشاره مي کنند که به عنوان مثال ايران و يا کل جمعيت هشتاد ميليون نفري اين کشور را هدف قرار مي دهد.» بسام با استناد به اسناد و مدارک اين واحد اطلاعاتي انگليس گفت: «اهداف اين واحد در ايران عبارت بودند از بي اعتبار کردن مسئولان ايراني و برنامه هسته اي آن، ايجاد تاخير و يا بر هم زدن دسترسي آنلاين به مواد به کار رفته در برنامه هسته اي و فعاليت ضد سانسوري.»
اين پژوهشگر امور امنيتي گفت: «شايد به نظر عالي برسد و شبيه اين باشد که سازمان اطلاعات انگليس از طريق کمک به ايراني ها براي دور زدن سانسور، در کنار جامعه اينترنت آزاد قرار گرفته است. در اين شرايط، اين سازمان همانند گرگ بزرگ و بدخواه در قصه شنل قرمزي عمل مي کند. آنها ظاهرا به شما کمک مي کنند ولي در اين اثنا به شما ضربه نيز مي زنند.»
وي افزود: «با اينکه ايجاد دسترسي آنلاين به مطالب سانسور شده يکي از اهداف اين سازمان است، اين سازمان با ميزباني از وبسايت ها و اطلاعات تبادل شده آنلاين اهداف خود، از آن براي بحث جمع اوري اطلاعات و جاسوسي از ايراني ها استفاده کرد.»