پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت: در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برای کاهش مصرف روزانه ۸۵ گرم شکر به ۳۰ تا ۳۵ گرم تصمیماتی اتخاذ شده است.
سیدحسن قاضی زاده هاشمی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه همایش غذای سالم با موضوع «شیرینی در زندگی سالم» افزود:دریافتی شکر روزانه مردم ۸۵ گرم است در حالی که باید به ۳۰ تا ۳۵ گرم کاهش پیدا کند، در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برای کاهش مصرف این میزان شکر تصمیماتی اتخاذ شده است.
۸ هزار و ۳۰۰ واحد صنفی فروش شیرینی در کشور وجود دارد و ما برای مصرف شیرینی استانداردهایی داریم، اما واقعیت این است که ذائقه مردم در طول زمان تغییر کرده و آنها به شیرینیها و نوشیدنیهای شیرین تَر و از آن طرف برخی محصولات شورتر علاقه پیدا کرده اند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه برای اصلاح شیوه مصرف شیرینی توجه صنف و مصرف کننده مهم است، گفت: در تهیه شیرینی باید شکر و روغن کمتر و به جای روغن جامد از روغن مایع استفاده شود، ضمن اینکه محیط کار باید بهداشتی و از مواد اولیه مرغوب استفاده و این اقدامات تبلیغ شود.
وی افزود: بعضی از شیرینی فروشیها هم مجاز نیستند، زیرا از لحاظ سلامت محصول و بهداشت محیط شرایط نامناسبی دارند که پلمب میشوند، ضمن اینکه در ۶ ماهه گذشته هزار واحد صنفی به دادستانی معرفی و پلمب شدند.
قاضی زاده هاشمی گفت: والدین باید بدانند که اگر امروز از مصرف بیش از حد شیرینی جلوگیری نکنند، فقط دندانهای فرزندان شان پوسیده نمیشود، بلکه تمام بدن دچار بیماری میشود.
وزیر بهداشت افزود: طبق قانون، وظیفه نظارت برعهده ماست و باید افرادی که موادغذایی ارائه میکنند، نظارت شوند، تا نکات بهداشتی را در محیط کار رعایت کنند و البته مردم نیز میتوانند گزارشها و شکایات خود را از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت ثبت میکند.
وی با بیان اینکه متقلبان شناسایی میشوند و با آنها برخورد میشود، گفت: با کمک اتحادیه دفاتری تشکیل شد که بر مواد لبنی، شیرینی جات، نانوایی ها، اغذیه فروشیها و ... نظارت میکند که در حال حاضر ۲۰ درصد از کار را به صورت خرید خدمت انجام میدهیم و این اقدام در سراسر کشور گسترش پیدا میکند.