به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، نتایج پژوهشی نشان میدهد که تا سال ۲۰۳۰ اقتصاد آسیا در اوج قرار خواهد گرفت و از این نظر مرکز ثقل اقتصاد جهان از اقیانوس اطلس به اقیانوس آرام چرخش خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، نتایج پژوهشی یک اندیشکده اقتصادی و مالی در لندن انجام داده است نشان میدهد که تا سال ۲۰۳۰ اقتصاد چین با کنار گذاشتن آمریکا در راس قرار خواهد گرفت و اقتصاد کشوری مانند فرانسه که اکنون اقتصاد پنجم جهان است تا چند سال دیگر بعد از اقتصاد کشورهایی مانند هند، انگلیس و برزیل قرار میگیرد. به طور کلی کشورهای عضو گروه موسوم به بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) همه جایگاههای مهم را برای خود درو خواهند کرد. کشورهای عضو بریکس که ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان و نیمی از جمعیت جهان را در اختیار دارند هر سال موقیعت اقتصادی، مالی و بازرگانی بهتری پیدا میکنند. چین در این میان بهترین موقعیت را در میان این کشورها دارد. چین از نظر اقتصادی به سرعت در حال نزدیک شدن به آمریکا است. علت این مسئله نیز از یک طرف به رشد اقتصادی خوب چین و از سوی دیگر به کاهش روند رشد اقتصادی آمریکا بر میگردد. چون برخلاف آنچه تصور میشد به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، تاکنون آنچنان تاثیر مثبتی بر اقتصاد آمریکا نداشته است و بعید به نظر میرسد که اوضاع اقتصادی و مالی این کشور در سالهای باقی مانده از ریاست جمهوری دونالد ترامپ بهتر شود.
بر اساس این گزارش، بزریل اقتصاد نخست آمریکای لاتین تا سال ۲۰۲۸ اقتصاد فرانسه و انگلیس را جا خواهد گذاشت. اقتصاد روسیه با توجه به اینکه به شدت به درآمدهای نفتی و گازی وابسته است در طول سالهای آینده نیز به شدت آسیب پذیر خواهد بود. چون نوسانات قیمت نفت در سالهای آینده نیز همچنان ادامه خواهد داشت.
همین حالا کاهش قیمت نفت در بازار جهانی به علت افزایش عرضه و پایین آمدن رشد اقتصادی جهان که روند آن از اواسط سال ۲۰۱۴ آغاز شده است از نظر مالی و اقتصادی فشار زیادی بر کشورهای تولید کننده نفت که بیشتر درآمدهای ارزی شان از فروش نفت است وارد کرده است. از همین رو بر اساس پیش بینیهای این مرکز تحقیقات اقتصادی و بازرگانی مستقر در لندن، اقتصاد روسیه تا سال ۲۰۳۲ به جایگاه هفدهم جهان سقوط خواهد کرد. حال آنکه که روسیه اکنون از نظر اقتصادی، مالی و بازرگانی جایگاه یازدهم جهان را در اختیار دارد.
بر اساس ارزیابی مرکز تحقیقات تجاری و اقتصادی، اندیشکده اقتصادی که مرکز آن در لندن است هند تا یک سال دیگر گوی سبقت را از نظر اقتصادی از فرانسه و انگلیس خواهد ربود. بر اساس این گزارش، چین نیز تا ۱۵ سال آینده گوی سبقت را از آمریکا خواهد ربود. به طور دقیقتر چین در سال ۲۰۳۲ به قدرت اقتصادی نخست جهان تبدیل خواهد شد و آمریکا از این نظر در جایگاه دوم جهان قرار خواهد گرفت. این اندیشکده تصریح میکند صرف نظر چندین فراز ونشیب، هند در سال ۲۰۱۸ از نظر اقتصادی، مالی و بازرگانی فرانسه و انگلیس را جا خواهد گذاشت و به اقتصاد پنجم جهان تبدیل خواهد شد.
خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برعکس آنچه همه تصور میکنند از نظر اقتصادی تاثیر منفی بر این کشور نخواهد گذاشت و حتی برعکس کاری خواهد کرد تا انگلیس از نظر اقتصادی، امور مالی و بازرگانی از فرانسه جلوتر بیفتد.
در بخش دیگر از این گزارش چنین آمده است: هنگامی که بحث خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مطرح شد همه فکر میکردند که این امر باعث خواهد شد تا اقتصاد انگلیس دست کم به مدت پنج سال از اقتصاد فرانسه عقب بیفتد، اما اکنون مشخص شده است در این نگرانیها خیلی اغراق شده بود. سقوط ارزش پوند برابر یورو و دیگر ارزهای معتبر جهان باعث شد که اقتصاد انگلیس بیش از پیش ضعیف شود و جلوی رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی گرفته شود، اما بعدا ارزش پوند انگلیس برابر دیگر ارزهای معتبر جهان افزایش یافت و این باعث شد که اوضاع اقتصادی و مالی نیز سر و سامان گیرد. حالا هم با توجه به اینکه انگلیس موفق شده است با اتحادیه اروپا درباره مرحله اول مذاکرات خروج به توافق برسد به نظر میرسد اقتصاد انگلیس از سال ۲۰۲۰ از اقتصاد فرانسه جلو بزند.
نکتهای که جالب به نظر میرسد این که تا سال ۲۰۳۰ پنج قدرت از ۱۰ قدرت اقتصادی اول جهان کشورهای آسیایی خواهند بود و در راس آنها نیز چین قرار دارد. در حالی که اقتصاد کشورهای اروپایی در سقوط آزاد خواهند بود. به عبارت دیگر تا این تاریخ مرکز ثقل اقتصاد جهان از اقیانوس اطلس به اقیانوس آرام چرخش خواهد کرد.