پخش زنده
امروز: -
8 علت احساس سرمای دائمی در انگشتان دست را در بسته سلامت امروز بخوانید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛
احساس سرما در انگشتان دست در فصل زمستان شرایطی عادی است و بیشتر مردم انتظار آن را دارند. آنچه عادی نیست سردی دست ها در فصول گرم سال یا زمانی است که در معرض سرما قرار ندارید. با عواملی که موجب احساس سرما در انگشتان شوند، بیشتر آشنا می شویم.
کم خونی
کم خونی زمانی شکل می گیرد که بدن در تولید گلبول های قرمز ناموفق است یا تولید هموگلوبین خون کمتر از حد عادی است. اکسیژن ناکافی در خون یکی از نتایج این شرایط می تواند باشد و در اندام های انتهایی، مانند انگشتان دست، سرما احساس می شود.
سندرم رینود
افراد مبتلا به سندرم رینود اغلب سردی در انگشتان دست خود را تجربه می کنند. این مشکل با ایجاد محدودیت در رگ های خونی انگشتان مرتبط است.
افراد مبتلا به سندرم رینود اغلب سرما و بی حسی در اندام های انتهایی دیگر، مانند انگشتان پا، گوش ها و بینی را نیز تجربه می کنند.
افراد مبتلا به سندرم رینود با تغییر رنگ انگشتان به سفید، و سپس حتی آبی در نتیجه کمبود جریان خون به این منطقه مواجه می شوند. پس از اتمام رویداد، رنگ انگشتان به تدریج به رنگ عادی باز می گردد.
مشکلات گردش خون
اگر جریان خون به هر قسمت از بدن انسان، به ویژه اندام های انتهایی مانند انگشتان دست و پا، محدود شود، احساس سرما در این قسمت ها را تجربه خواهید کرد.جریان خون موجب گرما می شود، از این رو احساس سرمای زیاد نشانگری قوی از وجود مشکل در سیستم گردش خون، از جمله سیاهرگ ها، سرخرگ ها یا خود قلب است.
سیگار کشیدن
سیگار کشیدن می تواند موجب تجمع پلاک در شریان ها شود و وظیفه آنها برای ارسال خون در سراسر بدن را هرچه بیشتر دشوار سازد. ترک سیگار آسان نیست، اما مواجهه با احساس سرما در دست ها و انگشتان می تواند نخستین نشانه از این باشد که زمان ترک سیگار فرا رسیده است.
کمبود ویتامین B12
اگر به میزان کافی از رژیم غذایی خود ویتامین B12 دریافت نکنید، این شرایط می تواند به شکل گیری احساس سرما در انگشتان دست منجر شود.
ویتامین B12 ناکافی می تواند به کاهش تولید گلبول های قرمز خون منجر شود.
مصرف دارو
اگر تنها یک دارو برای یک مشکل سلامت مصرف می کنید، این احتمال وجود دارد که حتی در هوای گرم با سردی انگشتان دست خود مواجه شوید.
برخی داروها می توانند عوارض جانبی، مانند انقباض رگ های خونی را به همراه داشته باشند، که محدودیت جریان خون به برخی قسمت های بدن، مانند اندام های انتهایی، را موجب می شود.
داروهای فشار خون ، سرطان ،سردردهای میگرنی و حتی آلرژی ها از جمله داروهایی که می توانند منجر به احساس سرما در انگشتان دست شوند.
کم کاری تیروئید
احساس سرما در انگشتان دست در روزی گرم می تواند با فعالیت غده تیروئید و نه دمای هوای مرتبط باشد. غده تیروئید در گلو قرار دارد و نقشی کلیدی در کمک به تنظیم دمای بدن ایفا می کند.