به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما علیرضا مقصودی افزود: در این روش باید شیوه ها ، ابعاد گوناگون وگسترده وسیع تهدید و همچنین تهاجم و حمله دشمن مورد بررسی قرار گیرد و برای تک تک آن ها با ارائه بهترین راهکارها چه قبل از وقوع و چه حین وقوع تدبیر کرد.
دبیر اجرایی پنجمین همایش ملی پدافند سایبر اظهار کرد : در دنیای جدید رشد و توسعه فناوری ها سبب شده است ماهیت تهدیدها نیز وجه تازه ای به خود بگیرند امروز تهدیدات سخت جای خود را به تهدیدات نوین داده اند و حتی ماهیت تهدیدات سخت نیز درحال دگرگونی هستند .
سایبر یکی از حوزه های نوبنیان است که در کنار تمامی فرصت هایی که در زمینه رشد و توسعه جوامع ایجاد کرده، چالش های بنیادینی نیز در پیش رو کشورها قرار داده است به نحوی که امروز عمده تهدیداتی که پدافند غیرعامل به روی آن متمرکز است به واسطه پیشرفت فناری ICT تبدیل به تهدیدات مجاز شده است.
وی گفت : در جهان جدید ، انقلاب سایبری همه معادلات امنیتی و قدرت را تحت تاثیر خود قرار داده است و ضرورت دارد تا افکار عمومی نسبت به وضعیت امنیت سایبری کشور بیش از گذشته آگاه شوند. به همین منظور پنجمین همایش ملی پدافند سایبری در تلاش است ضمن بررسی آخرین تحولات در زمینه پدافند سایبری در سطح جهانی ، نقاط قوت و ضعف پدافند سایبری در کشور را نیز مورد مطالعه قرار دهد.
معاون فرهنگی و اطلاع رسانی قرارگاه پدافند سایبری کشور تاکید کرد : همایش امروز با حضور چهره های برجسته علمی و اجرایی در زمینه پدافند سایبری تبدیل به کانونی برای تولید محتوای بومی در زمینه پدافند سایبری شده است.
مقصودی گفت : این همایش به طور کلی دو مخاطب عام و تخصصی دارد در حوزه مخاطب عام تلاش شده است تا ذهن افکار عمومی جامعه نسبت به پدیده پدافند سایبری روشن شود. امروزه عملاً بخش عمده ای از زندگی مردم عادی آمیخته با فناوری اطلاعات است واگر مردم سواد رسانه ای لازم برای استفاده از فناوری های سایبر بنیان را نداشته باشند می توانند هم خود و هم امنیت عمومی جامعه را در معرض تهدید قرار دهند.
وی افزود : در بخش مخاطب تخصصی نیز فعالان عرصه پدافند سایبری اعم از کنش گران ، شرکت های فعال در صنعت پداقند سایبری و مورد ... توجه بوده اند و از سوی دیگر تلاش شده است تا با دعوت از چهره های علمی برجسته آخرین تحولات علمی و مبنایی در زمینه دانش پدافند سایبری مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد : اگر ادعا کنیم دانش پدافند سایبری امروز از جمله دانش های پیشرو در عرصه جهانی است اغراق نکرده ایم . خوشبختانه در کشور نیز به مدد حضور نخبگان جوان و متعهد شاهد پیشرفت های چشم گیر در زمینه تولید دانش بومی در این عرصه هستیم که سبب شده است حتی ایران اسلامی در برخی بخش ها از رقبای مطرح جهانی نیز پیش باشد. درمجموع این همایش تلاش دارد تا یک گام روبه جلو در زمینه معرفی دانش پدافند سایبری به مردم و بررسی آخرین تحولات دانش محور این عرصه بردارد.
مقصودی درباره تاثیر همایش بر توسعه فرهنگی پدافند سایبری در کشور گفت : امروز استفاده از شبکه اینترنت به بخش لجدایی ناپذیری از زندگی همه مردم تبدیل شده است . این شبکه از جنبه های گوناگون علمی ، فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی قابل بررسی است. از بعد فرهنگی این شبکه با تاکید بر مطالعه ارزش های سیاسی به عنوان بخشی از فرهنگ سیاسی و به ویژه با شیوه های علمی اولین گام در جهت برنامه ریزی صحیح در جهت مدیریت تغییرات فرهنگی ، سیاسی و جلوگیری از تغییرات ناموزون در نظام اجتماعی است.
مقصودی گفت : ظهور شبکه جهانی اینترنت به عنوان یکی از برجسته ترین فناوری ها ارتباطاتی و اطلاعاتی ، نمایانگر پیشرفت فناورانه انسان امروزی است که نقش آن در ایجاد و تغییرات اجتماعی و به ویژه تغییرات ارزشی ، غیر قابل چشم پوشی است . در راستای همین تغییرات است که به وجو د آمدن واقعیت های نمادین در فضای سایبری اینترنتی ، زمینه لازم را برای شکل گیری جوامع جدید سایبری فرام کرده است.
فضای آزاد اینترنتی محل حضور میلیون ها کنشگر اینترنتی است که می توانند با تفسیرهای نمادین در اینترنت به کنش فردی وجمعی متقابل بپردازند.در اجتماعات مجازی حضور سایبری داشته باشند ، گروه های مجازی تشکیل بدهند و با افراد دیگر که از اینترنت استفاده می کنند به بحث آزاد در مورد موضوعات گوناگون بپردازند.
در نهایت از اطلاعات و اخبار موجود در سایت های اینترنتی به صورت گزینشی و بدون داشتن محدویت هی رسانه های دیگر که برخلاف اینترنت که عمدتاً یک سویه می باشند، استفاده کنند . اما باید دانست که در کنار این مزایا این فضا می تواند تهدیدات متنوعی را نیز ایجاد کند. برای مثال در زمینه استفاده از شبکه های اجتماعی ما امروز شاهد هستیم که دشمنان با استفاده از اطلاعات خرد کاربران که شاید به نظر خودشان بی اهمیت باشد می توانند به یک BIGDATA دست پیدا کند که بر اساس آن مدل رفتار سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی ... و جامعه را پیش بینی و براساس این شناخت به ما ضرر بزنند.
وی گفت : ضرورت دارد تا فرد فرد جامعه نسبت به نکات منفی و مثبت استفاده از فناروی های سایبر بنیان در زندگی فردی و اجتماعی آگاهی داشته باشند و ما در این همایش تلاش داریم تا حدودی این موضوع برای عموم مردم جا بیفتد.
مقصودی گفت :مهمترین هدف پنجمین همایش ملی پدافند سایبری ارتقای سطح امنیت و آشنایی با توانمندی های شرکت های داخلی در این حوزه است. در این همایش تلاش شده است در چند کارگروه مدیریت پدافند سایبری ، مدیریت مهندسی امنیت اطلاعات ، مدیریت امنیت اطلاعات سلامت ، مدیریت راهکارهای ایمن سازی سیستم ها و .... تولید محتوای بومی صورت گیرد.
باتوجه به اینکه هنوز مسئله پدافند سایبری یک امر عام در سطح جامعه نخبگی وعمومی کشور تبدیل نشده است، به نظر من مهمترین دستاورد این همایش باید گفتمان سازی پدافند سایبری در کشور باشد.