چه کسانی از بی ثباتی در ایران حمایت می کنند؟
بررسی مواضع محافل سیاسی و رسانه ای بیگانه حکایت از آن دارد که امریکا، رژیم صهیونیستی و آل سعود در صدر حامیان برهم خوردن ثبات ایران هستند.
قصد ندارم در این یادداشت معترضان به وضعیت معیشتی و برنامه های اقتصادی دولت آقای روحانی را به عوامل ضد انقلاب، امریکا، رژیم صهیونیستی و آل سعود نسبت دهم چرا که نمی توان مطالبات به حق معترضان را نادیده گرفت و همه ما به فراخور حال با برخی از این مشکلات مواجه هستیم و بارها هم مقام معظم رهبری بر رسیدگی به امور معیشتی مردم تاکید داشته اند و به مسوولان تذکر داده اند.
اما چه خوب است که چنین تجمعاتی از طریق قانونی در مکان و زمان مشخص برگزار و مسوولان هم پس از شنیدن مطالبات به معترضان پاسخگو باشند چرا که اولین آسیب تجمع های غیر قانونی سوءاستفاده برخی فرصت طلب ها و منحرف کردن آن به سوی هرج ومرج و برهم زدن امنیت اجتماعی و وارد آوردن هزینه های سیاسی، و به طمع انداختن بیگانگان برای وارد کردن فشارهای سیاسی و اقتصادی بیشتر به کشور و فراموش شدن مطالبات به حق است که در نتیجه دود آن به چشم مردم خواهد رفت. چنانچه در جریان فتنه 88 امریکا و متحدانش به طمع براندازی نظام از داخل، تحریم های اقتصادی علیه کشور را تشدید کردند.
چه بسا فرصت طلبانی که از آنها صحبت شد دانسته یا ندانسته در زمین بیگانگانی بازی می کنند که در پشت درهای بسته در حال طرح و نقشه برهم زدن اوضاع داخلی ایران هستند و بارها بطور علنی بر برهم زدن اوضاع داخلی کشور به عنوان تنها راه جلوگیری از تبدیل ایران به یک قدرت منطقه ای سخن گفته اند.
همین چند روز پیش بود که مقام های رژیم صهیونیستی و امریکا اعلام کردند که در خصوص تشکیل کارگروههایی برای برخورد با موضوع هسته ای، فعالیتهای موشکی و نفوذ منطقه ای ایران به توافق رسیده اند و این در حالی است که آنها این واقعیت را می دانستند که نه از طریق نظامی و نه اقتصادی قادر به رسیدن به اهداف خود نخواهند بود چنانچه در عراق وسوریه شاهد این واقعیت بوده ایم و پیشتر روزنامه جروزالم پست اقدام نظامی علیه ایران را غیر قابل اجرا و با اشاره به احتمال شکست ترامپ در تغییر دادن محتوای توافقنامه هسته ای، تنها راه برای متوقف ساختن ایران را برهم زدن اوضاع داخلی ایران دانسته بود.
به نظر می رسد به همین دلیل هم بود که به محض وقوع برخی حرکت های غیرقانونی، به سرعت مقام های امریکا و رژیم صهیونیستی واکنش نشان دادند و در نقش دایه مهربانتر از مادردر سایه حمایت از اعتراضات ، گسترش اغتشاش و آشوب را خواستار شدند. این در حالی است که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان هم شش ماه پیش به صراحت گفته بود که عربستان در اقدامی پیشگیرانه، پیش از آن که ایران جنگ را به داخل عربستان بکشاند، این کار را علیه ایران انجام خواهد داد و پس از این موضع گیری حجم فعالیت های رسانه ای سعودی ها برای فتنه افکنی در میان اقلیت های قومی و مذهبی در ایران چند برابر شد. به راستی چه توهینی از این بالاتر به ملت ایران است که رژیم هایی در نقش دایه مهربانتر از مادر ظاهر شدند که پرونده سنگینی از جنایت و خونریزی در حق ملت های منطقه از جمله عراق، سوریه، یمن و فلسطین دارند، هزاران نفر از زائران مارا در مکه مکرمه به شهادت رسانده اند، دهها گروه تروریستی سنگدلی چون داعش را پدید آورده اند و اگر نبود رشادت و فداکاری مدافعان حرم اکنون باید در داخل کشور مردم هر روز با با موجی از انفجارها و کشته و زخمی شدن صدها نفر روبرو می شدند.
البته تعجبی ندارد که چرا امریکا، عربستان ورژیم صهیونیستی از اغتشاش و ناامنی در ایران حمایت می کنند اگر غیر از این بود باید تعجب می کردیم. آنها در منطقه بازی را واگذار کرده اند امریکا دیگر نفوذ سابق را ندارد رژیم صهیونیستی اکنون در محاصره محور مقاومت قرار دارد و سعودی ها در باتلاق یمن گیر افتاده اند و این فرصت نادر برای ایران فراهم شده است که پس از چهار دهه از وقوع انقلاب اسلامی، به ویژگی های یک قدرت منطقه ای دست یابد و در ترازی بالاتر از کشورهای منطقه، مزیت های اقتصادی ناشی از تبدیل شدن به یک کشور قدرتمند را از طریق نقش آفرینی مثبت و همکاری با کشورهای منطقه و فرامنطقه ای را برای مردم کسب نماید. بی تردید جمهوری اسلامی پس از دستیابی به شاخصه های قدرت در حال گذار به سوی توفیقات اقتصادی است و ویژگی های طبیعی چون داشتن منابع غنی انرژی و نیروی کار جوان می تواند این توفیقات را دو چندان نماید و این موضوع قطعا دلخواه رقبا و دشمنان کشور نیست
و از همین رو یکی از اتفاقاتی که پس از اعتراضات معیشتی اخیر رخ داد این بود که رسانه های بیگانه ماهیت آن را از اقتصادی به سیاسی تبدیل نمایند در این باره شبکه های عربی وابسته به سعودی و فارسی زبان چون بی بی سی مدعی شدند چیزی که به عنوان اعتراض به افزایش قیمت مواد غذایی و مزایای تامین اجتماعی آغاز شد، جنبه سیاسی به خود گرفت.
شبکه هایی چون الحدث، سی ان ان و بی بی سی همچنین با پیوند وضعیت اقتصادی کشور به نفوذ منطقه ای ایران، سعی کردند با جهت دهی سیاسی وانمود کنند که شعار اصلی معترضان این بود که «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران!» تا امریکا و رژیم صهیونیستی و سعودی ها را به هدفی نزدیک کنند که از طریق نظامی شکست خورده بودند.
از دیگر شگردهای رسانه های بیگانه به ویژه رسانه هایی چون العربیه والحدث سعودی و اسکای نیوز عربی، این بود که این اعتراض ها را به فتنه های قومی ومذهبی در کشور تبدیل نمایند و در این مسیر اسکای نیوز عربی گزارش داد که در نشست نمایندگان سازمان ها و شخصیت های حقوقی بین المللی و چهره های انقلابی اقوام غیر فارس ایران در لندن، از تشکیل کمپین جهانی حمایت از انقلاب اقوام غیر فارس در ایران خبر داده شد.
احتمال افزایش تحریم ها علیه ایران به بهانه حمایت از معترضان و فشار بر تهران برای پذیرش برداشتن سقف محدودیت زمانی در توافق هسته ای و نامحدود کردن آن نیز در دستور کار رسانه ها قرار داشت در این خصوص، علاوه بر ترامپ برخی سناتورهای امریکایی نظیر تد کروز که در تصویب تحریم ها و برهم زدن اوضاع اقتصادی ایران نقش فعالی داشته اند با ادعای حمایت از معترضان فشارهای بیشتر بر جمهوری اسلامی از قبیل اعمال تحریم های بیشتر را خواستار شدند که به نظر می رسد همانطور که گفته شد این فشارها با هدف ترغیب تهران به پذیرش محدودیت های نامحدود در برنامه هسته ای خود پس از انقضای زمان محدودیت ها که در برجام دیده شده است و همه اینها نیست جز جلوگیری از تبدیل ایران به یک قدرت منطقه ای.
--------------------
رضا محمدمراد