پخش زنده
امروز: -
مسئول تلهمتري و سامانه هاي کنترل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور از نصب سامانه تلهمتري در 30 شهر تا پايان امسال و پياده سازي سامانه اسکادا در آينده نزديک در تاسيسات فاضلاب استانها خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما مصطفي محمدي افزود: طرحهاي مختلف تله متري در استان تهران، ايلام و گيلان در حال اجراست، و تا پايان اسفند امسال بالغ بر 30 شهر تحت پوشش سامانههاي تله متري قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: در قدم بعدي و در آينده نزديک طرح اجرايي شدن سامانههاي تله متري در تاسيسات فاضلاب استانهاي بزرگ در دستور کار شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور قرار دارد که به عنوان نمونه ميتوان به طرحهاي تله متري در تصفيه خانه فاضلاب شهر تهران اشاره کرد.
محمدي با اشاره به بودجه مصوب شرکتهاي زير مجموعه گفت: در شرکتهاي آب و فاضلاب يک سري طرحهاي مصوب وجود دارد که سالانه 20 درصد تاسيسات خود را بتوانند تحت پوشش سامانههاي اسکادا (سامانههاي هوشمند) قرار دهند و بر اساس بودجه مصوب خود و سياستهاي استاني و حساسيت و سطح بندي تاسيسات، طرحهايي را با اولويت تکميل سامانههاي اسکادا در مراکز استانها اجرايي کنند.
وي تصريح کرد: تلاش ميکنيم تا مراکز استاني و شهرهاي بيش از 100 هزار مشترک تحت پوشش 100 درصدي منابع تاميني قرار گيرند تا بتوانند سامانههاي تله متري را اجرايي کنند.
مسئول تله متري و سامانههاي کنترل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور از طرح اسکادا به عنوان طرح مانيتورينگ و کنترل تاسيسات شبکه ياد کرد و افزود: اين سامانه قادر است پايش و راهبري تاسيسات را به نوعي که آبرساني را از منابع تأمين و چاهها، مخازن ذخيره، خطوط انتقال، تصفيه خانه و در نهايت شبکه توزيع را به طور کامل به عهده گيرد.
وي درباره وظايف سامانههاي تله متري گفت: سياست تله متري در قالب سامانه اسکادا قادر خواهد بود تا مديريت تأمين تقاضا، مديريت مصرف انرژي، مديريت پارامترهاي کيفي و مديريت نيروي انساني را، به صورت کنترل از راه دور انجام دهد.
مصطفي محمدي با بيان اينکه در سامانههاي تله متري و اسکادا بطور معمول، دو بخش در حال پيگيري است، افزود: اين دو بخش شامل مانيتورينگ دادههاي قابل اندازه گيري و کنترل فرآيندهاي آبرساني است که شامل خاموش و روشن کردن الکترو پمپها در چاهها يا در ايستگاههاي پمپاژ، کنترل و فرآيند آبرساني در تصفيه خانهها، مديريت فشار و مديريت دبي در شبکههاي توزيع آب شرب است.
وي در ادامه در خصوص هزينههاي اجراي اين طرح با اشاره به اينکه حدود 177 شهر کشور مجهز به سامانههاي تله متري و کنترل از راه دور هستند گفت: هزينه اجراي سامانههاي تله متري در مراکز استانها و کلانشهرها، شهرهاي درجه يک و درجه دو با جمعيت کم يا زياد متفاوت خواهد بود و اين هزينهها در قالب طرحهاي مطالعه شده مشخص ميشود و رقم دقيقي را نميتوان براي آن متصور شد.
مسئول تله متري و سامانههاي کنترل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور ادامه داد: اين طرحها مدام در حال بروز شدن و تکميل شدن هستند و بر اساس آن، طرح جامع و مستر پلان (نقشه کلي) از سوي شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور ابلاغ ميشود، لذا هزينه اجراي اين طرح در هر استان متفاوت خواهد بود.
وي با اشاره به اينکه هزينه اجراي طرح اسکادا بر اساس هر واحد ساختماني سنجيده ميشود،افزود: در يک چاه پارامترهاي مختلف شامل پارامترهاي الکتريکال، الکتروپمپ، دبي خروجي از چاه، فشار خروجي و پارامترهاي حفاظتي مانند باز شدن درب چاه در نظر گرفته ميشود و بر اساس آن، هزينهها براي يک واحد يا يک تاسيسات برآورد ميشود.