پخش زنده
امروز: -
مديرکل برنامه ريزي و هماهنگي طرحهاي بنياد مسکن گفت : براي سال آينده طرحي آماده شده است تا مبلغ تسهيلات مسکن روستايي به 20 و 25 ميليون تومان افزايش يابد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما از پايگاه خبري بانک مسکن غلامرضا مجيدي گفت: تا کنون بيش از 3 ميليون واحد مسکوني روستايي را سنددار کردهايم اگر چه در اين ميان برخي از واحدهاي مسکوني روستايي جنبه مشاع دارند.
وي افزود: بزرگترين مزيت مقاوم سازي مساکن روستايي اين است که بخش عمدهاي از ثروت ايران با سند شناسايي شده و وارد چرخه ثروت ملي ميشود.
مديرکل برنامهريزي و هماهنگي طرحهاي بنياد مسکن بيان کرد: روستايي که ملکش سند مالکيت ندارد نسبت به حفظ آن بيتفاوت ميشود در نتيجه انگيزهاي براي سرمايه گذاري نيز نخواهد داشت.
وي ادامه داد: از سوي ديگر اختلافات ملکي که صاحب سند است به راحتي حل و فصل ميشود.
مجيدي افزود: يکي از مشکلات اصلي سکونت گاههاي روستايي شدت آسيب پذيري آنها در مقابل بلاياي طبيعي است که در زلزله اخير کرمان و کرمانشاه اين موضوع به خوبي ثابت شد.
وي گفت: در بازسازي و مقاوم سازي خانههاي روستايي ايستايي مسکن بالا رفته در نتيجه ميزان مرگ و مير ناشي از حوادثي مانند زلزله به طور چشمگيري کاهش يافته است.
مجيدي گفت: تا کنون نزديک به 40 درصد واحدهاي روستايي مقاوم سازي شدهاند که مصالح مقاوم و سازه مقاوم از جمله ويژگي اين ابنيه هاست.
مديرکل برنامه ريزي و هماهنگي طرحهاي بنياد مسکن تصريح کرد: از 5 ميليون و 200 هزار واحد مسکوني روستايي تنها 2 ميليون واحد مقاومسازي شدهاند، ما بايد بر اساس قانون سالي 200 هزار واحد مسکن روستايي را مقاوم سازي کنيم که در بازه يک برنامه 15 ساله ميتوانيم کل ابنيه روستايي در کل کشور را مقاوم سازي کنيم.
وي بيان کرد: از 170 ميليارد توماني که در لايحه بودجه 97 براي بخش مسکن و عمران در نظر گرفته شده؛ همهبه موضوع مقاوم سازي مسکن روستايي تعلق ندارد و تنها 73 ميليارد تومان از آن براي منازل روستايي در نظر گرفته شده که آن هم بامسکن مهر مشترک است به اين ترتيب که نميتواند براساس قانون به مطالبات قانوني مقاوم سازي 200 هزار واحد مسکوني دست يافت.
مجيدي افزود: سقف تسهيلات مسکن روستايي 18 ميليون تومان است که براي واحدهايي که در مناطق مرزي ساخته ميشوند اين سقف به 20 تومان افزايش مييابد.
مديرکل برنامهريزي و هماهنگي طرحهاي بنياد مسکن گفت: بنياد مسکن يک سري ضوابط ديگر را هم دنبال ميکند از جمله روستاهاي هدف گردشگري که ميزان تسهيلات براي يک چنين ابنيههايي تا 15 ميليون تومان افزايش مييابد.
وي گفت: اين تسهيلات فاقد سود بوده و تنها کارمزد بانک اخذ ميشود.
مديرکل برنامه ريزي و هماهنگي طرحهاي بنياد مسکن تصريح کرد: اين تسهيلات روستايي در حال حاضر در حال پرداختند اگر چه براي سال آينده طرحي آمده که اين مبالغ به 20 و 25 ميليون تومان افزايش مييابد.
وي اظهار کرد: بيشترين ميزان بازپرداخت اقساط در مسکن روستايي است، مسکن روستايي کمترين ميزان معوقه را دارد، اين تسهيلات به سهلترين شکل ممکن پرداخت ميشود، البته اين تسهيلات کافي نيست، خود متقاضي بايد يک آوردهاي داشته باشد که بسته به متراژ مسکن متغير است.
مديرکل برنامهريزي و هماهنگي طرحهاي بنياد مسکن گفت: اگر سقف تسهيلات بالا رود روستايي امکان بازپرداخت آن را نخواهد داشت، ما شرايطي را آماده کردهايم تا روستايي با متراژ مناسب و با بدهي مناسب بتواند خانه خود را بازسازي کند که طرح هادي در بودجه 97 مورد توجه قرار نگرفته است.