پخش زنده
امروز: -
معاون مرکز لرزه نگاری: ایران دارای گسلهای فراوانی است به طوری که در ۱۰ سال اخیر ۱۲۰ هزار زمین لرزه در کشور رخ داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به مناسبت پنجم دیماه سالروز وقوع زلزله بم و در هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی، امروز همایشی با عنوان زلزله، کیفیت ساخت و مدیریت بحران در سالن همایش دانشگاه پیام نور بجنورد برگزار شد. معاون مرکز لرزه نگاری کشور در این همایش با اشاره به زلزله های اخیر کشور گفت: ایران دارای گسل های فراوانی است به طوری که در ده سال اخیر 120 هزار زمین لرزه در کشور رخ داده است.
بهزاد پور محمد با بیان اینکه روزانه به طور متوسط 30 زمین لرزه در کشور رخ می دهد افزود: این زلزله ها در مناطق مختلف به دلیل تجمیع انرژی زمین در سال های متمادی و رها شدن آن در برخی از مناطق کشور رخ می دهد.
وی با بیان اینکه همه شهرها و روستاهای کشور روی گسل یا در حاشیه گسل زلزله قرار دارد به مردم توصیه کرد: آمار واطلاعات زلزله را از منابع معتبر دریافت کنند و در پیش بینی های زلزله، نه انتشار دهنده باشند و نه استقبال کننده باشند.
معاون سازمان مدیریت بحران کشور نیز در این همایش با اشاره به فراهم کردن زیر ساخت های مناسب در زمان وقوع بلایای طبیعی گفت: نظارت دقیق و مرتب نظام مهندسی و همچنین نظارت بجا و اصولی برخاک و مصالح ساختمان و استفاده از کارگران مجرب و برخوردار از کارت ملی مهارت از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در مقاوم سازی و ساخت و ساز است.
مرتضی اکبرپور با اشاره به اینکه سازه های غیر اصولی باعث نگرانی و ترس مردم می شود افزود: مسئولان ، مردم و دستگاه های متولی هر یک باید نقش خود را برای داشتن جامعه ای ایمن در برابر زلزله و حوادث غیر مترقبه به درستی انجام دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی نیز در این همایش به نظارت ها و کنترل های قانونی منازل شهری و روستایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 55 درصد منازل روستایی استان، بازسازی و مقاوم شدند و خوشبختانه در زلزله اردیبهشت ماه امسال استان، هیچ یک از منازلی که بازسازی و مقاوم سازی شده بود، آسیب ندید.
محمد حسین علی نیا افزود: هریک از افراد اعم از سازنده، ناظر و مجری که ساخت و سازها را بر عهده دارند باید به درستی به وظایف خود عمل کنند چراکه اصلی ترین نقش در ساخت و سازها را عامل انسانی بر عهده دارد.
مشاهده فیلم