کنترل جمعیت ایران بدون سیاست های دقیق بوده است
دبیر گروه جامعه شناسی کشورهای اسلامی : ابعاد خانواده در کشورهای اسلامی همواره با کشورهای توسعه یافته غیر اسلامی متفاوت است، به طوری که تعداد جمعیت در کشورهای اسلامی همواره بیشتر از سایر کشورها بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ دکتر حسین حجت پناه (دکترای جامعه شناسی فرهنگی، استاد دانشگاه و دبیر گروه جامعه شناسی کشورهای اسلامی) با اشاره به پدیده کاهش نرخ باروری در کشور، گفت: کاهش نرخ باروری همواره زمانی واقع می شود که خانواده ها کمتر از ضریب نرخ جانشینی
فرزند داشته باشند.
وی با اشاره به این که کاهش نرخ باروری در کشور دارای زمینه های تاریخی است، اظهار داشت:
سیاست های تصویب و اجرا شده در دهه ۶۰ در راستای کاهش جمعیت ایران به اندازه کافی با پدیده رشد بی رویه جمعیت مقابله کرد.
وی همچنین در ادامه افزود: موضوعات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حاضر در دهه ۶۰ همواره مهم ترین دلیل برای کاهش جمعیت بودند.
حسین حجت پناه با بیان این که نقش زن و مرد در جامعه امروزی در حال تغییر است، بیان کرد: امروزه قدرت چانه زنی زنان کشور بیشتر شده و سطح درآمد و اشتغال بیشتری را دارند؛ در حالی که سطح تحصیلات زنان کشور نیز در سال های اخیر افزایش پیدا کرده است.
وی همچنین در ادامه اضافه کرد: ارتقای سطح تحصیلی زنان کشور در اواخر دهه ۶۰ مهم ترین عامل در کاهش جمعیت کشور به شمار می آید.
دبیر گروه جامعه شناسی کشورهای اسلامی با اشاره به خلا سیاست گذاری در موضوع کنترل جمعیت ایران، خاطر نشان کرد: متاسفانه کنترل جمعیت ایران بر اساس سیاست گذاری صورت نگرفته است، در حالی که کاهش یا رشد جمعیت بدون وجود سیاست های دقیق از طریق برنامه ریزی های انجام شده محقق شده است.