پخش زنده
امروز: -
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اين که وزارتخانه وظايف خود را در بخش مسکن انجام داده است گفت: سازمان برنامه و بودجه و نظام بانکي همراهي لازم را براي عملياتي کردن برنامه هاي وزارت راه و شهرسازي در حوزه مسکن نداشتند.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، محمدسعيد ايزدي معاون معماري و شهرسازي وزارت راه و شهرسازي، گفت: تا زماني که نظام بانکي براي کمک به برنامه هاي حوزه مسکن همراه نشود، برنامه ها به سختي عملياتي مي شوند. وي افزود: در جلساتي که با آقاي جهانگيري معاون اول رئيس جمهور داشتيم به طور مختصر 14 برنامه را ارايه کرديم که مي تواند به برون رفت مسکن از وضعيت فعلي کمک کند. بعد از آن هم بانک مسکن موظف شد که راه حل ها را بررسي و ابلاغ کند.
وي ادامه داد: چند روز پيش نامه دادند که صرفا دو راه حل را پذيرفته اند و آن هم مشروط به شرايطي که به اين زودي محقق نمي شود. با اين شکل برخورد فکر نمي کنم بتوان انتظار تحقق اهداف را داشت.
معاون معماري و شهرسازي وزير راه و شهرسازي با بيان اين که همه انتظار دارند وزارت راه و شهرسازي تحول ايجاد کند گفت : تحول در گرو اجراي اين برنامه هاست. به همين دليل شبکه بانکي بايد همراهي بيشتري داشته باشد. راه حل هايي هم که ارايه کرديم هيچ کدام وابسته به يارانه دولت نيست و عمدتا خصوصي محور است و با همکاري مردم انجام مي شود اما مجوزهاي لازم را مي خواهد که به عنوان مثال بتوان از مدل صندوق پس انداز مسکن يکم استفاده کرد.
ايزدي تاکيد کرد: نه سازمان مديريت و برنامه ريزي و نه نظام بانکي به کمک اجراي برنامه هاي بخش مسکن نمي آيند. هر چند خود آقاي رييس جمهور تاکيد دارند که اين برنامه ها هر طور شده عملياتي شود و قرار است در برنامه بودجه سال 1397 هم مورد توجه جدي قرار گيرد ولي تا الان که خبري نشده و از ما قول گرفته اند که برنامه هاي عملياتي خود را در طرح پيشگام تقديم کنيم تا رييس جمهور بر روي آن تاکيد مجدد داشته باشد.
وي گفت: بسته پيشنهادي را با مشارکت شهرداري تهران ارايه کرديم که در آن محلات جنوبي شهر تهران قرار مي گيرند که با مشارکت بخش خصوصي و مشارکت اهالي مورد اجرا قرار مي گيرد. اين برنامه ها نيازمند يک سري پشتوانه هاي حقوقي و نيز کمک بانکي است.
معاون معماري و شهرسازي وزير راه وشهرسازي با بيان اين که در اواخر دولت يازدهم و شروع دولت دوازدهم با تاکيد رييس جمهور بر روي سياست بازآفريني شهري، اين موضوع قوت و قدرت بيشتري گرفت، خاطرنشان کرد: از ابتداي دولت دوازدهم دو جلسه شوراي هماهنگي مسکن داشتيم که تقريبا بي سابقه است. مهم ترين مساله مسکن اين است که بايد اين سياست در اولويت اقدام قرار گيرد. بعضي افراد در ابتدا انتقاد مي کردند که برنامه وجود ندارد و وقتي برنامه ارايه کرديم گفتند چگونه اجرايي مي شود اما در برنامه عملياتي ما تمرکز بر روي بهسازي و نوسازي شهري قرار دارد.