به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز در ادامه رسیدگی به لایحه حقوق افراد دارای معلولیت با اصلاح برخی مواد این لایحه موافقت کردند.
نمایندگان ابتدا در جریان اصلاح ماده 3 این لایحه، با 168 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 237 نماینده حاضر با حذف عبارت "سیاستگذاری، برنامه ریزی" موافقت کردند.
ماده 3 اصلاح شده لایحه قانون افراد دارای معلولیت بدین شرح است:
ماده 3 – بهمنظور نظارت بر امور مناسب سازی و همچنین نظارت بر اجرای ماده (2) این قانون، ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور به شرح زیر تشکیل می گردد:
1- وزیر کشور یا معاون ذیربط (رئیس)
2- رئیس سازمان (دبیر)
3- معاون ذیربط وزیر راه و شهرسازی
4- معاون ذیربط وزارت صنعت، معدن و تجارت
5- معاون ذیربط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
6- معاون ذیربط وزارت آموزش و پرورش
7- معاون ذیربط سازمان برنامه و بودجه
8- معاون ذیربط سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
9- معاون ذیربط بنیاد شهید و امور ایثارگران
10- نماینده تشکلهای غیردولتی جانبازان
11- نماینده شبکه های ملی تشکلهای مردم نهاد
12- رئیس شورای عالی استانها
13- رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها
14- نماینده سایر دستگاهها حسب مورد بنا به دعوت رئیس ستاد
تبصره 1 - ستاد مکلف است بر امر مناسبسازی ساختمانها و اماکن دولتی و عمومی دستگاهـهای مـذکور در ماده (2) این قانون نظارت و گزارشهای اقدامات آنها را درخواست نماید.
تبصره 2 - آیین نامه اجرائی این ماده ظرف مدت شش ماه از ابلاغ این قانون توسط سازمان و با مشارکت وزارتخانههای کشور و راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
در ادامه نمایندگان به اصلاح تبصره ماده 10 پرداختند و با افزوده شدن عبارت "در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه" پس از عبارت "فرصت های شغلی افراد دارای معلولیت" با 191 رأی موافق، بدون رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 232 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
بنابراین گزارش ماده 10 اصلاح شده عبارت است از:
ماده 10- وزارت، مکلف است در قالب اعتبارات مصوب سازمان، صندوق حمایت از فرصتهای شغلی افراد دارای معلولیت تحتپوشش را ایجاد و اساسنامه آن را سهماه پس از ابلاغ این قانون تهیه و جهت تصویب به هیأت وزیران ارسال نماید.
تبصره- بانک مرکزی مکلف است مجوزهای لازم جهت تأسیس صندوق حمایت از فرصتهای شغلی افراد دارای معلولیت را در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه در اختیار وزارت قرار دهد.
همچنین نمایندگان در جریان رفع ابهامات مواد تصویب شده لایحه مذکور؛ با اصلاح بند (ت) و (ث) ماده 11 با 137 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 238 نماینده حاضر در صحن با اختصاص 30 درصد از پستهای سازمانی تلفنچی (اپراتورتلفن) دستگاهها، شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی به افراد نابینا و کم بینا و افراد دارای معلولیت جسمی، حرکتی موافقت کردند و همچنین بدین منظور سی درصد (30%) از پستهای سازمانی متصدی دفتری و ماشیننویسی دستگاهها، شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی به افراد دارای معلولیت جسمی، حرکتی اختصاص یافت. همچنین بر دولتی بودن شرکت های مدنظر تاکید شد.
همچنین با 169 رأی موافق، 11 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 237 نماینده حاضر در صحن با اصلاح تبصره بند (ث) موافقت کردند.
اصلاحیه بدین شرح است:
تبصره- کلیه وزارتخانهها، سازمانها، مؤسسات و شرکتهای دولتی و نهادهایعمومی و انقلابی مجازند تا سقف مجوزهای استخدامی سالانه خود، افراد نابینا و ناشنوا و افراد دارای آسیب نخاعی واجد شرایط طبق ضوابط قانونی به کار بگیرند را رأساً با برگزاری آزمون اختصاصی جامع معلولین به کار گیرند.
سازمان ملی زمین و مسکن مکلف به واگذاری زمین برای واحدهای مسکونی به معلولان شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، سازمان ملی زمین و مسکن را مکلف به واگذاری زمین مورد نیاز واحدهای مسکونی افراد دارای معلولیت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 5 دی) مجلس شورای اسلامی در جریان ادامه رسیدگی به لایحه حقوق افراد دارای معلولیت با اعمال برخی اصلاحات در مواد 18، 19 ، 20 ، 21 ، 22 ، 23 و 25 موافقت کردند.
براساس این گزارش نمایندگان با اصلاح ماده 18 با 159 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 235 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس ماده 18 اصلاح شده، سازمان ملی زمین و مسکن مکلف است زمین مورد نیاز احداث واحدهای مسکونی افراد دارای معلولیت فاقد مسکن را به صورت اجاره بلندمدت نود و نه ساله تأمین و برای یک بار در اختیار افراد مذکور و یا تعاونی ها و مؤسسات خیریه مسکن ساز مورد تأیید سازمان قرار دهد.
همچنین در ماده 19 لایحه مذکور آمده است: افراد دارای معلولیت از پرداخت هزینه های صدور پروانه ساختمانی، آماده سازی زمین، عوارض نوسازی و همچنین حق انشعابات آب، برق، گاز و دفع فاضلاب منطبق با الگوی مسکن مصوب معاف میباشند.
تبصره 1- استفاده از تسهیلات موضوع این ماده برای هر فرد دارای معلولیت صرفاً برای یک واحد مسکونی مجاز است.
تبصره 2- دولت مکلف است اعتبار مورد نیاز اجرای حکم این ماده را در لوایح بودجه سالانه پیش بینی کند.
بر اساس ماده 20، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شهرداری ها و سایر سازمان ها و نهادهای دارنده سالن های نمایش فیلم، مکلفند بدون اخذ هزینه، امکان نمایش آگهی (تیزر)های آموزشی مورد تأیید سازمان درخصوص حقوق افراد دارای معلولیت و چگونگی تعامل با این افراد را فراهم آورند.
همچنین در ماده 21 آمده است: سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف است حداقل پنج ساعت از برنامههای خود را در هفته به صورت رایگان در زمان های مناسب به برنامههای سازمان و تشکل های مردم نهاد حامی افراد دارای معلولیت بهمنظور آشنایی مردم با حقوق، توانمندی ها و مشکلات این افراد اختصاص دهد و نسبت به زیرنویسی فیلم ها و برنامه های شبکه های مختلف سیما، استفاده از رابط ناشنوایان و نیز پخش توصیف شنیداری فیلم ها جهت افراد نابینا اقدام نماید.
در ادامه نمایندگان با اصلاح ماده 22 با 141 رأی موافق، 15 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 238 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
بر اساس ماده 22 اصلاح شده، مراجع قضایی مکلفند چنانچه افراد دارای معلولیت، به قیم نیازمند باشند، هنگام نصب قیم، نظر مشورتی سازمان را اخذ کنند. در مواردی که فرد واجد شرایطی برای پذیرش قیمومیت وجود نداشته باشد یا این سمت را نپذیرد، دادگاه سازمان را به عنوان قیم تعیین می کند.
نمایندگان همچنین به اصلاح ماده 23 پرداختند و آن را با 164 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 242 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
بر اساس ماده 23 اصلاح شده، سازمان می تواند حسب درخواست فرد دارای معلولیت یا قیم وی (حسب مورد)، در پرونده هایی که حق فرد دارای معلولیت به دلیل معلولیت، مورد تعرض قرار گرفته یا چنین ادعایی مطرح است، در صورتی که ادعای مزبور مورد تأیید سازمان باشد، به عنوان نماینده وی، در دادگاه مربوط شرکت نماید.
در ادامه بررسی ماده 25 در دستور کار قرار گرفت که برای تصویب نیاز به دو سوم آراء نمایندگان داشت. نمایندگان نیز با 173 رأی موافق، 20 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 234 نماینده حاضر در صحن با این ماده موافقت کردند.
ماده 25- صد درصد هزینه های اشخاص حقیقی و حقوقی در جهت احداث و تجهیز و توسعه و مناسبسازی تمامی مراکز توانبخشی، نگهداری و مراقبتی، حرفه آموزی، آموزشی، کارآفرینی، رفاهی و مسکن مورد نیاز افراد دارای معلولیت با تأیید سازمان بهعنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می شود.
اعلام وصول سوال کواکبیان از وزیر راه و شهرسازی
سوال کواکبیان از وزیر راه و شهرسازی در خصوص علت برگزار نشدن شورای ساماندهی و امور پایتخت اعلام وصول شد.
محمدعلی وکیلی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 5 دی) مجلس شورای اسلامی سوال مصطفی کواکبیان از وزیر راه و شهرسازی در خصوص علت برگزار نشدن شورای ساماندهی و امور پایتخت را اعلام وصول کرد.
مخالفت با یک فوریت طرح استفساریه نحوه عضویت اعضای اتاق اصناف در شوراها
نمایندگان مردم در خانه ملت، با یک فوریت طرح استفساریه نحوه عضویت همزمان اعضای اتحادیه صنفی و اتاق اصناف با عضویت در پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا مخالفت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 5 دی) مجلس شورای اسلامی با یک فوریت استفساریه نحوه عضویت همزمان اعضای اتحادیه اصناف در شوراهای شهر با 73 رأی موافق، 99 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر در صحن مخالفت کردند.
گفتنی است کاظم دلخوش در توضیح این استفساریه گفت: در حال حاضر تعداد 200 نفر در سراسر کشور در انتخابات شوراهای شهر و روستا حایز آراء کافی شدند که بعد از انتخابات برای آنها مشکلاتی به وجود آمد، زیرا قانونگذار در نحوه انتصاب دو شغله ها تغییراتی را ایجاد کرد، بنابراین، این استفساریه آماده شده است که افرادی که همزمان در اتاق اصناف مشغول به فعالیت هستند، و تقاضای شرکت در انتخابات شوراها را دارند، جزو افراد دوشغله محسوب نشوند.
خبر تکمیل خواهد شد