پخش زنده
امروز: -
روزنامه واشنگتن پست با اشاره ولخرجي هاي محمد بن سلمان نوشت رويکرد اين شاهزاده سعودي در قبال مردم متناقض و رياکارانه است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه واشنگتن پست با اشاره به فعاليت هاي محمد بن سلمان وليعهد عربستان سعودي نوشت: رويکرد اين شاهزاده سعودي در قبال مردم و اقداماتي که براي خودش انجام مي دهد با يکديگر تناقض دارد.
در اين گزارش با عنوان «وليعهد رياکار در عربستان» آمده است: محمد بن سلمان وليعهد عربستان مي خواهد اصلاحاتي را در پادشاهي تعصب آلود خود اجرايي کند. او تقريبا اعلام کرده است که زنان اجازه رانندگي دارند. او همچنين عمليات مبارزه با فساد را در عربستان آغاز کرده است و اجازه داد سينماها از سال آينده در اين کشور به روي عموم باز شود. محمد بن سلمان رياضت بودجه اي را در اين پادشاهي آغاز کرده است و از جاه طلبي هاي گسترده خود براي متنوع کردن اقتصاد عربستان و رهايي آن از اتکا به نفت خبر داده است. به نظر مي رسد همه اين اقدامات در واکنش به مطالبات نسل جوان تر و ناراضي اين کشور صورت گرفته است. اما وليعهد عربستان سعودي رويکرد خود را با کمي شکوه همراه کرده است.
قدرت طلبي وليعهد جوان
گفته مي شود او يک کاخ به بهاي سيصد ميليون دلار در فرانسه خريداري کرده است و در سال 2015 يک کشتي نيز از يک تاجر روس به قيمت 550 ميليون دلار خريداري کرد. بهاي آنها بسيار گزاف است اما دولت سعودي مي گويد وليعهد اين کشور براي خريد گرانبها ترين خريد هنري در تاريخ -يکي از نقاشي هاي لئوناردو داوينچي که در يک حراجي به بهاي 450 ميليون و 300 هزار دلار فروخته شد- پولي پرداخت نکرده است.
مطمئنا عمليات مبارزه با فساد -که طي آن 159 تن از ثروتمندترين تجار، شاهزاده ها و مقامات اين پادشاهي در اين روند گرفتار و در هتلي پنج ستاره در رياض بازداشت شده اند- چيزي فراتر از تلاش براي قدرت طلبي است. مشکل فساد در عربستان يک مشکل اساسي است. اما نبايد منتظر محاکمه شدن اين افراد ثروتمند بود.
وليعهد عربستان در عوض، در تلاش براي مجبور کردن افراد ثروتمند به امضاي سندي است که بر اساس آن، ده ها ميليارد دلار از دارايي هاي اين افراد از آنها در ازاي محاکمه نشدن و تضمين آزادي آنها، گرفته مي شود. اين اقدام روشي است که يک رژيم استبدادي از آن استفاده مي کند نه يک کشور مدرن مقيد به قانون.
چرا وليعهد عربستان تصميم گرفته است بيش از نيم ميليارد دلار را براي خريدن يک کشتي و يک ويلا در فرانسه هزينه کند؟ بر اساس گزارش روزنامه نيويورک تايمز، ساخت اين عمارت در سال 2009 به پايان رسيد و در آن از ترکيبي از طراحي قرن هفدهم و فن آوري هاي مدرن استفاده شده است. اين روزنامه همچنين نوشت: با گوشي آيفون مي توان شير آب، سيستم صوتي، چراغ ها و دستگاه تهويه هوا را در اين عمارت کنترل کرد. اما خريد اين عمارت نشان مي دهد که وليعهد عربستان رويکردي در قبال مردمان خود و رويکرد ديگري را براي خودش مد نظر دارد.
اگر او به واقع تمايل دارد يک رهبري مدرن را از خود به نمايش بگذارد، بايد درهاي زندانهايي را باز کند که او و مقامات قبلي عربستان سعودي ناعادلانه افراد خلاق به ويژه نويسندگان منتقد رژيم و افرادي را که تاب تندروهاي مذهبي را ندارند، در آنها زنداني کرده اند. اخيرا، او بر روند سرکوبي نظارت داشته است که باعث پاکسازي روحانيون با نفوذ، فعالان، روزنامه نگاران و نويسندگان بر اساس اتهامات مبهم و به خطر انداختن امنيت ملي شد. اجازه دادن به وجود داشتن اين صداها در فضايي باز همان مشارکت واقعي در جامعه اي محسوب مي شود که او از آن سخن مي گويد و خواهان آن است. به طور خاص، او بايد فورا رائف بدوي وبلاگ نويس را که به جرم آزادي بيان به ده سال زندان محکوم شده است، عفو کند. بدوي زماني که نوشت خواهان جامعه اي ليبرال تر در عربستان سعودي است و زماني که گفت: «ليبراليسم به معناي زندگي کردن و اجازه دادن به افراد براي زندگي کردن است»، خشم تندروها را بر انگيخت.
باز کردن درهاي سلول بدوي بيشتر باعث ايجاد تغيير در عربستان سعودي خواهد شد تا خريدن يک کشتي و يک ويلا در فرانسه.