پخش زنده
امروز: -
1500 دختر در زنجان در رده سنی زیر 14 سال ازدواج کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان گفت: سال 95 هزار و 485 مورد ازدواج دختران زیر سن 14 سال در استان ثبت شد ه است .
خانم بلوری افزود:از مجموع ازدواج دختران زیر 14 سال در استان زنجان 47 مورد از آنها به طلاق منجر شده است.
وی گفت: طی 6 سال گذشته نسبت ازدواج به طلاق در استان روند افزایشی داشته به گونه ای که این میزان از رقم 2.3 در سال 90 به 4.5 در سال 95 رسیده است.
وی گفت: در زمان حاضر شهرستان خدابنده با میزان 7.2 نسبت ازدواج به طلاق، دارای کمترین میزان طلاق در استان است.
خانم بلوری میگوید:در شرایط حاضر آمارهای موجود ازدواج و طلاق به عنوان نشانگرهایی از وضعیت جامعه، حساسیت هایی را بر انگیخته است چرا که طلاق به عنوان یک آسیب هزینه های قابل توجهی را متوجه جامعه می کند.
***آموزش های پیش از ازدواج لازم و ضروری
خانم صیدی اهل زنجان که حالا 17 سال سن دارد یکی از 47 نفری است که پرونده طلاق را بر دست گرفته است.
او می گوید:در سن 13 سالگی ازدواج کرده و حالا تصمیم بر طلاق گرفته است.
خانم صیدی گفت:در طول 4 سال زندگی با همسرم که 23 سال سن داشت با مشکلات مختلفی مواجه میشدیم که فاصله سنی زیاد ما باعث می شد کمتر سر مشکلات به توافق برسیم.
وی افزود:اگر جوانان تصمیم بر ازدواج با سن پایین دارند باید از مشاوره های تخصصی استفاده کنند تا دچار مشکل نشوند.
خانم کمالوند مشاور خانواده در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیمای مرکز زنجان گفت:لازم است با مشارکت نهادهای مختلف اعم از دولتی و غیر دولتی آموزش های پیش، حین و بعد از ازدواج را با شیوه های مناسب به ویژه در مدارس و دانشگاهها به صورت جدی در دستور کار قرار دهیم.
وی افزود:گاها مشاهده می شود خانواده ها با ازدواج زودهنگام دختران خود موافقت میکنند اما حاضر نیستند درکلاس های مشاوره حضور یابند.
***ازدواج زود هنگام/ علتها و پیامدها
کارشناسان معتقدند ازدواج دختر و پسر در دوران کودکی یا نوجوانی، پیامدهای منفی و آسیب های اجتماعی بسیاری بدنبال دارد زیرا نوجوانی که هنوز به بلوغ کافی نرسیده قادر نیست مسئولیت یک زندگی را بردوش بکشد.
احمدی مشاور خانواده دادگستری می گوید:فرد در هنگام ازدواج باید به بلوغ کافی رسیده باشد و سن ازدواج برای یک دختر و پسر زمانی است که شیوه همسرداری و فرزند پروری را داشته باشد.
وی گفت:معتقدم که نخستین شرط ازدواج داشتن آمادگی در فرد است که این امادگی، محورهای متفاوتی دارد، ممکن است فردی از لحاظ جسمی و جنسی به بلوغ کافی رسیده باشد اما از لحاظ روحی، روانی، عاطفی ، اجتماعی ،خانوادگی و غیره به بلوغ نرسیده باشد.
وی افزود: بسیاری از ازدواج هایی که منجر به طلاق می شود همه دلایل آن به مسائل به بعد از ازدواج بر نمی گردد بلکه یکسری آنها مربوط به مدل ازدواج است.
این مسئول گفت: فرد وقتی ازدواج می کند یک مسولیت زندگی به او واگذار شده در صورتیکه فرد در سن پایین؛ هنوز به خود آگاهی کافی نرسیده و به خوبی دلایل ازدواج را نمی داند.
احمدی افزود:فرد در سن پایین هنوز به بلوغ روانی و هیجانی کافی نرسیده و با کوچکترین مسئله ای عصبی و خشمگین می شود و همین امر موجب فروپاشی کانون گرم خانواده می شود.
آمارهاي رسمي حكايت از اين دارند كه بيشترين آمار ازدواج و طلاق كودكان در استانهاي سيستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوي، آذربايجان شرقي و غربي، فارس، زنجان، تهران، همدان و مازندران ثبت شده است.