پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت امور خارجه: مقامات فرانسوی گاهی تحت تأثیر القائات معاندان جمهوری اسلامی موضع گیری میکنند که اقدام درستی نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بهرام قاسمی در نشست خبری درباره موضعگیریهای سه ماهه اخیر به ویژه سخنان ضد ایرانی دیروز مکرون در تماس تلفنی با پادشاه عربستان گفت: منبع نخست این خبر، عربستان است و در پاریس و در سایت وزارت خارجه این کشور مطلبی در این باره منتشر نشده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: مقامات فرانسوی گاهی تحت تأثیر القائات معاندان کشورمان و کسانی که ایران هراسی را ترویج میکنند قرار میگیرند و با اطلاعات نادرست درباره برخی موضوعات موضع گیری میکنند که اقدام درستی نیست.
وی تاکید کرد: موافقم که در هفتههای اخیر برخی مقامات فرانسه سخنانی نابجا، غلط و غیرمنطقی درباره برخی مسائل ایران و منطقه مطرح کردند که ما بهنگام مواضع خود را به صراحت بیان کردیم.
قاسمی اضافه کرد: با توجه به اهمیت روابط ایران و فرانسه، مقامات دو کشور قطعاً در بسیاری مواضع دارای دیدگاههای مشترک هستند، اما بدون تردید، در بعضی موضعها دیدگاههای یکسان نداریم.
وی ادامه داد: به همین علت رفت و آمدها و مذاکرات مقامات دو کشور ضروری است و ما از سفر آینده وزیر امور خارجه فرانسه به تهران استقبال میکنیم که دستور کار مشخص و مفصلی خواهیم داشت و افزون بر مسائل دو جانبه در حوزههای سیاسی ـ اقتصادی ـ مالی و بانکی و فن آوری؛ در حوزه مسائل منطقهای نیز گفتگوهای بسیاری را با طرف فرانسوی انجام میدهیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: در گفتگوهای سازنده با طرف فرانسوی تا حد بسیاری میتوانیم خوش بین باشیم که آنان را از واقعیات منطقه آگاه کنیم و از القائات دیگرانی که میخواهند روابط ایران با کشورهای اروپایی را تحت تأثیر قرار دهند دور کنیم.
قاسمی تأکید کرد: در شرایط کنونی بویژه در دورهای که آمریکا به علت اشتباهات فاحش در انزوای جدی قرار میگیرد سران اروپا باید آگاه باشند که در دام سیاستهای غلط واشنگتن و متحدان نابخرد منطقهای آنان قرار نگیرند.
وی همچنین درباره زمان سفر رئیس جمهور فرانسه به تهران و علت تأخیر در این سفر گفت: سفر آقای مکرون در دستور کار قرار دارد، اما هنوز زمانی برای آن تعیین نشده به این علت با تأخیر هم مواجه نشده است.
قاسمی همچنین در پاسخ به اینکه آیا ما هم برای فرانسه پیش شرطی تعیین کرده ایم؟ اظهار داشت: هیچ شرط و شروطی برای این آمد و شدها، تبادل هیئتها و مذاکرات با مقامات فرانسوی از جانب هیچ یک از دو طرف وجود ندارد.
وی روابط دو کشور را مثبت و دارای تعاملات بسیار دانست و افزود: این تعاملات ادامه مییابد و صحبت از داشتن شروط برای آمدن و مذاکره موضوعی انحرافی است که احتمالاً محافلی با نیات و اهداف خاص مطرح و پیگیری میکنند.
برخی اقدامات عربستان جز رسوایی و بدنامی برای این کشور ثمری نخواهد داشت
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره اظهارات ضدایرانی اخیر عادل جبیر در مصاحبه با نشریه آلمانی تأکید کرد: وزیر خارجه عربستان باید بیاموزد که خرید برخی کالاها و برخی اقدامات با دلارهای نفتی ممکن است در کوتاه مدت کارساز باشد، اما در بلندمدت جز رسوایی، بدنامی و سرگشتگی برای خود و دولتش نخواهد داشت.
قاسمی گفت: وزیر خارجه عربستان هر بامداد که از خواب بیدار میشود لقلقه زبانش است که درباره ایران اظهاراتی داشته باشد.
وی افزود: واقعیت این است که در جهان کنونی دوران دروغهای بزرگ سپری شده اکنون دوران ارتباطات است و همگان بر سیاستهای جمهوری اسلامی ایران و اقدامات عملی ما در مبارزه با تروریسم واقفند.
قاسمی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر نتانیاهو مبنی بر اینکه ایران ریشه درگیریها در منطقه است گفت: این سخن جدیدی نیست، سران رژیم صهیونیستی مدام با اینگونه فراکنی و اقدامات در پی توجیه اشغالگری و کشتار ملت فلسطین هستند.
وی ریشه همه مشکلات منطقه را رژیم اشغالگر قدس دانست و افزود: البته این موضوعی جدید نیست و در دهههای گذشته هر آنچه در منطقه با عنوان معضل، مصایب، ناآرامی و تروریسم با آن مواجهیم اگر به درستی تحلیل شود بخش عمده اش به رژیم اشغالگر صهیونیستی بازمی گردد.
قاسمی اضافه کرد: البته اینگونه فرافکنیهای از رژیم صهیونیستی خیلی بعید نیست و نباید وضعی به آن گذاشت، زیرا این دورغها آنقدر بزرگ است که بهتر است شنیده نشود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره ادامه موضعگیری مقامات فرانسه درباره برنامه موشکی کشورمان و نیز نفوذ منطقهای ایران گفت: ما در سفر مقامات فرانسه به تهران به صراحت و شفافیت کامل مواضع خود را مطرح و به آنان یادآوری میکنیم که ایران چه نقش مثبت و سازندهای در منطقه حساس غرب آسیا ایفا کرده است.
قاسمی افزود: به مقامات فرانسه یادآور میشویم که چگونه در صف نخست مبارزه با تروریسم موفق شدیم گروههای افراطی مانند داعش را تا حد بسیاری از منطقه دور و آنان را تا حد بسیاری منکوب کنیم و اگر ایفای نقش ما نبود، تروریستها در دیگر مناطق جهان به ویژه در فرانسه که در سالهای پیش در معرض ترور و ناامنی قرار داشت اکنون با چه وضعی میتوانستند مواجه باشند.
آمریکا با اقدامات نسنجیده به سمت انزوای بیشتر حرکت میکند
سخنگوی وزارت امور خارجه اقدامات ناسنجیده اخیر آمریکا در سازمان ملل متحد در موضوع قدس شریف را نشانه تنهایی این کشور و حرکت به سمت انزوای بیشتر دانست.
قاسمی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی در خصوص نیکی هیلی در تهدید کشورهایی که علیه موضع واشنگتن درباره قدس شریف رأی دادند گفت: جهان با تحولی جدی مواجه است به نحوی که نه جهان کنونی، جهان گذشته است و نه آمریکای کنونی مانند امریکای گذشته، و این کشور نمیتواند در ایجاد اجماع جهانی موفق شود.
وی تأکید کرد: دولتمردان آمریکا باید این زنگ خطر را احساس کنند که با اینگونه شیوهها نمیتوانند در جهان کنونی که جهان تحول است منویات نامقدس خود را پیگیری کنند و حرفشان را به کرسی بنشانند، زیرا دوران امر و نهی کردن به پایان رسیده است.
قاسمی همچنین با اشاره به برپایی شوی آمریکاییها در سازمان ملل متحد تصریح کرد: این نمایش که کارگردانانش روشن بودند با فضاحت مواجه شد، کسانی که در پی این رفتارها هستند برای تصحیح رفتارشان تلاش بیشتری کنند.
وی همچنین درباره برگزاری نشست ضدتروریسم در پاکستان به رغم کارنامه نامطلوب این کشور در این زمینه با رد این جمله که ایران با حضور در این نشست به پیاده نظام اسلام آباد تبدیل شده است تأکید کرد: این دو موضوع هیچ ربطی به هم ندارند، پاکستان همسایه ما و دارای شرایط خاص خود است که با یکدیگر روابط حسنه داریم. ما از هر فرصتی برای بیان دیدگاه هایمان و کمک به مبارزه با تروریسم و ایجاد صلح و ثبات در منطقه استفاده میکنیم که این از امتیازات ماست.
قاسمی افزود: ما با استفاده از هر فرصتی در حوزههای مختلف به ویژه در عرصه دیپلماتیک با حضور بهنگام خود به صلح و ثبات بیشتر در جهان آشوب زده کنونی کمک میکنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره رفتارهای کره شمالی ابراز امیدواری کرد مسائل شبه جزیره کره در فضای آرام بدون تشنج و خشونت پیش برود و شاهد افزایش تنش در این منطقه حساس نباشیم.
وی گفت: ما با همه کشورهای جهان که میتوانیم رابطه داشته باشیم، روابط دیپلماتیک خاص خود را داریم و این از مواضع کشورها مجزاست و میتوانیم در بسیاری از مسائل دیدگاههای مشترک نداشته باشیم و روابط سیاسی با کشورها به منزله تأیید تمام دیدگاههای هر کشور نیست.
قاسمی، سیاستهای آمریکا و آنچه را از جانب آقای ترامپ در حوزه شبه جزیره کره پیگیری میشود غلط دانست که به نتیجه عکس و افزایش خشونت منجر میشود.
وی همچنین درباره همسویی مواضع مقامات فرانسه با امریکا به ویژه در مقایسه با سیاستهای دوره اولاند گفت: هر دولتی ویژگیهای خاص خود را دارد آقای اولاند نیز شرایط خاص خود را داشت و آقای مکرون نیز سیاستهای این کشور را به نحو دیگری پیگیری میکند، اما به هر حال مواضعی که از جانب برخی سیاستمداران فرانسه بیان میشود مردود و نابجاست که پاسخهای لازم را از جانب مقامات کشورمان دریافت کرد.
قاسمی با اشاره به برگزاری دوره چهارم گفتگوهای ایران و فرانسه افزود: در این گفتگوها یادآور شدیم که مقامات فرانسه باید با واقعیات منطقه بیشتر آشنا شوند و القائات دیگران را درباره برخی مسائل نپذیرند.
وی گفت: امیدواریم زمان به دولتمردان جدید فرانسه که به تازگی وارد الیزه شده اند کمک کند که درک بهتری از واقعیات و عملکرد ایران در منطقه داشته باشند و از شتابزدگی در بیان مواضع برای خوشایند دیگران و برخی کشورها بپرهیزند و دچار خطاهای راهبردی نشوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اظهارات همسر نازنین زاغری مبنی بر نزدیک شدن آزادی او اظهار داشت: اگر همسر خانم زاغری در این باره منابعی دارد از او سوال کنید، من در این باره منابعی ندارم، اما شما را به اظهارات دیروز سخنگوی دستگاه قضایی در این باره ارجاع میدهم که بحثی حقوقی و قضایی و مربوط به این محکوم در زندانهای کشورمان است و اظهار نظر بیشتری نخواهم کرد.
سفر رئیس جمهور به چند کشور آسیای میانه در ابتدای سال ۹۷
سخنگوی وزارت امور خارجه از برنامه ریزی برای سفر رئیس جمهور به چند کشور آسیای میانه در ابتدای سال ۱۳۹۷ خبر داد.
قاسمی گفت: سفر آقای روحانی به جمهوری آذربایجان و یکی دو کشور دیگر در آسیای میانه مطرح و در دستور کار است که پس از مقدمات لازم و تبادل هیأتهای کارشناسی برای آماده کردن دستور کار به ویژه در حوزه مسائل دوجانبه در ابتدای سال آینده انجام میشود.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بازگشایی مرز پرویزخان میان ایران و منطقه کردستان عراق گفت: یکی دو مرز باز شده و کارهای تجاری در حال انجام است. طبق یکی از مصوبات همه مرزها میان دو طرف باید باز باشد و اگر مرزی همچنان بسته است حتماً به علت مسائل خاصی است که البته جزئیات این موضوع را وزارت کشور بیان میکند.
قاسمی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره خبر برخی شبکههای مجازی مبنی بر لغو روادید میان ایران و عمان اظهار داشت: توضیحی در این باره ندارم و آن را از اساس تکذیب میکنم چنین موضوعی مطرح نیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره پرسش دیگری درباره پخش تصویر اهانت یکی از مقامات هلند از یکی از شبکههای تلویزیونی این کشور تصریح کرد: این اقدام بی ادبانه و غیرمتعارف بود که احتمالاً هماهنگ شده و با سناریویی مشخص برای ایران هراسی و ایران ستیزی میتواند تعریف شده باشد.
وی گفت: سفارت کشورمان در هلند پاسخ لازم را در این خصوص داد و آنچه این مقام هلندی ادعا کرد دروغ و کاملاً مردود است و مقامات این کشور نیز در تماس با سفارتمان از آن ابراز تأسف کردند و در حاکمیت و دولت هلند هیچ کسی موافق این اقدام نیست. در دیگر کشورها و مجموعه اتحادیه اروپا نیز چنین اتفاقی روی نداده بود که با حضور دوربین و انعکاس تصویر آن میخواستند به کشورمان توهین کنند.
قاسمی همچنین درباره دعوت از امریکا برای حضور در گفتگوهای ملی سوریه بابت تشکیل کنگره ملی به عنوان عضو ناظر اظهار داشت: از این موضوع اطلاعی ندارم، اما کشورهای بسیاری عضویت ناظر در روند آستانه را درخواست کرده اند که تاکنون توافقی برای پذیرش درخواستشان حاصل نشده است.
وی همچنین درباره رأی مخالف ۱۲۸ کشور جهان علیه امریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در خصوص مسأله قدس و نقش کشورمان در این خصوص گفت: مواضع ما درباره آرمان فلسطین روشن است البته ما با بسیاری از کشورها به اقدام امریکا رأی مخالف دادیم اختلاف نظر داریم و همین نشان میدهد که در خصوص موضوع قدس در جهان اسلام و خارج از آن اجماع وجود دارد که این دارای ریشههای خاص خود است.
قاسمی افزود: با توجه به واقعیت فلسطین و مبارزه ملت این کشور در دورههای گذشته، خیزش این ملت هرگز خاموش نشده است و بخش عمدهای از جهان خواستار پایان اشغالگری صهیونیستها و احقاق حقوق فلسطینیان است و در این زمینه اشتراک نظر وجود دارد و اگر امریکاییها بخواهند به همین روند ادامه دهند با انزوا مواجه خواهند شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به انتقاد برخی صاحبنظران از اعلام نکردن مواضع صریح کشورمان در خصوص مسأله قدس شریف در اجلاس اخیر سازمان همکاری اسلامی گفت: مواضع ما درباره آرمان فلسطین روشن است و درباره بیانیه این اجلاس نیز در موادی که ملاحظاتی داشتیم و با دیدگاههای ما همسویی کامل نداشت هیأت جمهوری اسلامی ایران تحفظش را اعلام و ثبت کرد و این بهترین کاری بود که میتوانستیم انجام دهیم.
وی افزود: سخن از اینکه در این باره سستی شده و آنگونه که حق مطلب بوده ادا نشده است سخن درستی نیست و قطعاً در این نوع اجلاسها با توجه به موضوع مهمی مانند قدس شریف همیشه حساس بوده ایم و قطعاً اگر بندی به موازات ایدههای ما نباشد قطعاً اینگونه نیست که اجلاس را ترک کنیم و همه موضوع را تغییر نمیدهیم.
قاسمی همچنین درباره طلب کشورمان از انگلیس، این موضوع را از محورهای مهم مذاکرات در سفر بوریس جانسون به تهران دانست و گفت: دو طرف تا حد زیادی توانستند گامهای بیشتری به سمت حل و فصل این موضوع بردارند و طرف انگلیسی اعلام کرد برخی مسائل و مشکلات فنی در این باره وجود دارد و باید به لندن بازگردد و آن را از طریق خزانه داری و نهادهای ذی ربط حل و فصل کند.
وی با تأکید بر پیگیری جدی این موضوع ابراز امیداری کرد با حسن نیت لندن این طلب به ایران بازگردد و این پرونده مختومه شود.
قاسمی همچنین درباره ادعای ۲۴ نماینده جمهوری خواه امریکا مبنی بر تخلف ایران در برجام تصریح کرد: به این حرفهای بیهوده و بی منطق خیلی گوش نمیکنیم و نباید آن را جدی گرفت ما سنای امریکا یا اعضای کنگره امریکا را در مقام قضاوت نمیشناسیم؛ موضوع برجام یک قاضی بیشتر ندارد و آن آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تأکید کرد: ملاک کار ما طبق تفاهمات، نورم بین الملل و وظایفی که به آژانس محول شده این نهاد بین المللی است و صرفاً آژانس میتواند در این باره ملاک باشد نه صحبت برخی سناتورهای امریکایی؛ البته از این افراد در امریکا انتظار نداریم که سخن راست و درستی درباره کشورمان بشنویم.
اروپاییها فریب شیطنتهای آمریکا را علیه ایران نخورند
سخنگوی وزارت امور خارجه به سران اروپا هشدار داد که علیه جمهوری اسلامی ایران فریب شیطنتهای آمریکا را نخورند.
قاسمی در پاسخ به پرسشی درخصوص اقدام اخیر آمریکا در شورای امنیت برای ایجاد اجماع علیه کشورمان با استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ گفت: آمریکا در موضوع برجام و نارضایی از آن به انحای مختلف سعی کرد با کارشکنیها و بدعهدیها مانع از استفاده از مزایای آن برای کشورمان شود.
وی افزود: با توجه به استحکام برجام و مواضع کشورهای مختلف جهان به ویژه اتحادیه اروپا و دیگر اعضای ۱+۵ در این خصوص و نیز اجرای دقیق تعهدات کشورمان در چارچوب برجام و نداشتن هیچ بهانهای برای تخریب برجام، آمریکا و شخص آقای ترامپ سعی میکنند از سوژههای مختلف برای ناکارآمد کردن توافق هستهای استفاده کنند.
قاسمی اضافه کرد: این تلاشهای مذبوحانه در این چارچوب است و از مدتها پیش اعمال فشار بر کشورمان را با استناد به موضوعات دیگری مانند مسائل موشکی و نفوذ منطقهای ما در پیش گرفتند.
وی تاکید کرد: لازم است به اروپاییها که در دفاع از برجام ایستادگی جدی کردند هشدار دهم که هوشمندانه عمل کنند و با این سوژهها فریب شیطنتهای امریکاییها را نخورند، زیرا آنان هدفی جز این ندارند که با ایجاد معضلات جدید و طرح موضوعات بی ربط در عرصههای دیگر، کشورهای اروپایی و برخی کشورهای جهان را به سمت اجماع علیه ایران پیش ببرند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: اینگونه تلاشهای آمریکا به ویژه در موضوع قدس حاکی از ناتوانی و ناکارآمدی سیاستهای واشنگتن است، با این حال کشورهای اروپایی در این مقطع حتماً باید آگاه باشند که امریکا، چون در برجام نتوانست آنان را در مقابل ایران قرار دهد سعی میکند در موضوعات دیگر مانند موضوع موشکی و ادعای مغایر بودن آن با قطعنامه ۲۲۳۱، اروپا را با خود همصدا کند.
قاسمی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره فرجام شکایت ایران از امریکاییها در اتهام نقش داشتن ایران در تسلیح یمنیها اظهار داشت: در این خصوص هم در سازمان ملل متحد اقدامات لازم را صورت دادیم و هم با احضار سفیر سوئیس اعتراض مکتوب کشورمان به او ارائه شد.
وی افزود: در خصوص این اتهام واهی همه واقف هستند که با وجود محاصره کامل یمن، نه فقط امکان صدور یا ارسال سلاح وجود ندارد که حتی ارسال مواد غذایی به این کشور نیز ممکن نیست و این اتهامات بی ربط است.
قاسمی همچنین درباره انتخاب تبریز به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ و اقدامات وزارت امور خارجه برای بهره مندی از این فرصت گفت: این کار مهم و سترگی است که میتواند در مرحله نخست به شناسایی تبریز در عرصه جهانی و منطقهای در موضوع گردشگری و ارتباطات فرهنگی کمک کند.
وی تبریز را شهری تاریخ ساز در تاریخ کنونی و گذشته کشورمان دانست و افزود: از دولت یازدهم ستادی در این خصوص تشکیل شد که کارش را انجام میدهد و مقامات محلی آذربایجان شرقی نیز در این ستاد حضور دارند و یک نماینده از وزارت امور خارجه نیز در جلسات این ستاد شرکت میکند.
قاسمی اضافه کرد: جلسات این ستاد به طور پیوسته برگزار میشود و اقدامات خوبی درباره معرفی تبریز به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام که از ابتدای فروردین ۹۷ صورت میگیرد انجام شده و این اقدامات در حال پیگیری است.
وی از رسانههای مختلف خواست با توجه به اهمیت این موضوع، وضع ویژه تبریز و تاثیری که این موضوع میتواند برای توسعه این شهر و تبدیل آن به مقصد مهم گردشگری داشته باشد در این خصوص فعالیت بیشتری انجام دهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره نشست آستانه ۸ گفت: این نشست بسیار موفق بود و سه کشور ایران، روسیه و ترکیه تفاهمات خوبی داشتند و به ویژه درباره آماده کردن سند تبادل زندانیان و ربوده شدگان در بحران سوریه به تفاهم رسیدند.
قاسمی افزود: مقرر شد به کمک سه کشور ضامن در این موضوع این تفاهم پیگیری و تسهیلاتی فراهم شود تا این اقدام به سرانجام برسد.
وی گفت: موضوع دیگر تفاهم کامل در زمینه برگزاری کنگره ملی سوریه تا پایان ژانویه بود که بر این اساس، اعضای آستانه ۲۰ ژانویه در سوچی روسیه گرد هم میآیند تا تمهیدات لازم را برای برگزاری نشست این کنگره فراهم کنند.
قاسمی اضافه کرد: سه کشور ضامن تفاهمات روند آستانه در کنگره ملی سوریه به عنوان عضو ناظر حضور خواهند داشت تا به پیشرفت بهتر روند امور نظارت کنند.
وی همچنین درباره سند راهبردی امنیتی جدید امریکا گفت: همانطور که از شخصیت آقای ترامپ میشد فهمید در متن این سند شاهد افزایش خصومت در قبال کشورمان هستیم به نحوی که بارها نام ایران در این سند درج و اتهاماتی علیه کشورمان مطرح شد که کاملا محسوس بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: البته قابل فهم است که چرا آقای ترامپ باید عصبانی باشد، زیرا این ناشی از شکست تروریستها در منطقه و ناکامی امریکا در اهدافی است که نتوانست محقق کند.
قاسمی متن سند راهبردی دفاعی جدید امریکا را خالی از محتوا، نامتعارف، ناموزون، غیردقیق و حاوی مجموعهای از اتهامات دانست و تاکید کرد: ما با رد این اتهامات و محکوم کردن آن، این سند را غیرقابل اعتبار میدانیم و در سیاستهای دقیق جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان تغییری ایجاد نمیشود.
وی همچنین درباره اقدامات نیکی هیلی در سازمان ملل متحد و میزان موفقیت رژیم صهیونیستی با بهره مندی از اقدامات یکجانبه امریکا تصریح کرد: تا اشغالگری و متجاوز هست، نهضت و مقاومت نیز وجود دارد و تاریخ مقاومت در منطقه نشان میدهد که این تلاشهای مذبوحانه به جایی نخواهد رسید.
قاسمی همچنین درباره فرجام پرونده خانم نگار قدسی کنی گفت: دادگاه وی برگزار شد و او فرزندش را در زندان به دنیا آورد. با تلاشهای سفارت کشورمان در استرالیا و تلاشهای وزارت امور خارجه تا حدی توانستیم تسهیلات پزشکی و بهداشتی برای او فراهم کنیم، اما در مجموع از وضع او و خانواده اش بسیار نگرانیم.
وی ابراز امیدواری کرد دولت استرالیا و دیگر مقامات این کشور با توجه به این موضوع انساندوستانه، برای حل و فصل هر چه سریعتر پرونده خانم قدسی کنی که بررسی آن به درازا کشیده و او با مشکلات و دردهای بسیار در دوره حبسش مواجه شده است کمک کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با تبیین تغییرات ساختاری در این وزارتخانه از دو سال قبل تاکنون، ارائه اطلاعات درباره مدیران منصوب در ساختار جدید آن را گمانه زنی رسانهای دانست و افزود: هنوز زود است که در این باره صحبت کنیم، اگر یکی دو هفته صبر کنید این موضوع پس از مراحل نهایی رسما اعلام خواهد شد.